Αίγλη αλλοτινών εποχών έζησε απόψε η βίλα του Αλέξανδρου Ιόλα (video)

Μια ιδέα της αίγλης αλλοτινών εποχών έζησε απόψε η βίλα του Αλέξανδρου Ιόλα.

IMG_0910 copy

Ζωντάνεψε απόψε (24/7/2014) ο κήπος της βίλας Ιόλα από το πλήθος του κόσμου που προσήλθε για να παρακολουθήσει και να διασκεδάσει στην εκδήλωση “Βάλς των χαμένων ονείρων”. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Κοντοπεύκου με τη μεγάλη βοήθεια από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Μιχάλη Γαβρά και τον αρχιτέκτονα του Δήμου κ. Νίκο Θεοδωρίδη.

IMG_0864 copyΤην εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Ματσούκας καλωσορίζοντας τους παραβρισκόμενους και ευχαριστώντας τους κκ Γαβρά και Θεοδωρίδη, που ήταν παρόντες. Έκανε μία ιστορική αναδρομή του αγώνα που δόθηκε και εξακολουθεί να δίνεται για τη βίλα και το κτήμα Ιόλα και τόνισε τη σημασία τους για τον πολιτισμό και την τέχνη. Ο κ.Ματσούκας επισήμανε και χαιρέτησε την αλλαγή στάσης του ιδιοκτήτη και την παραχώρηση του χώρου για την διοργάνωση της εκδήλωσης. (την ομιλία του μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί)

Ο κ. Ματσούκας παρουσίασε τους νεοεκλεγέντες κ. Γιώργο Καραμέρο (Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα), Παναγιώτη Γαβρά και Φώτη Χρυσικό (περιφερειακούς συμβούλους) και κάλεσε στο βήμα τον κ. Καραμέρο.

IMG_0895 copyΟ κ. Γιώργος Καραμέρος (την ομιλία του μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί) αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση, μίλησε για μια υπέροχη θερινή νύχτα και ευχήθηκε ο βασικός στόχος του συλλόγου για το Ιόλα να μην μείνει όνειρο θερινής νυκτός, αλλά να γίνει πραγματικότητα. Εξάλλου, όπως είπε η παρουσία του εκεί, αλλά και των περιφερειακών συμβούλων, υποδηλώνει το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από την Περιφέρεια Βορείου Τομέα και την ίδια την κ. Δούρου. Ανέφερε ακόμα πως υπάρχει συναντίληψη για το θέμα Ιόλα με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο.

.

 

IMG_0904 copyΟ κ. Σταθόπουλος τόνισε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τη βίλα Ιόλα, όχι μόνο από τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής, αλλά και από Έλληνες καλλιτέχνες που έχουν στη συλλογή τους έργα του Ιόλα. Ο ίδιος και η νέα δημοτική αρχή θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και μάλιστα θα επισκεφτούν το υπουργείο Πολιτισμού πιθανόν και πριν την ανάληψη των καθηκόντων τους. Σημαντική είναι επίσης η είδηση ότι οι στάχτες του Ιόλα βρίσκονται στο κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής, όπως του φανέρωσε ο πρώην Δήμαρχος κ. Λεονάρδος Χατζηανδρέου και θα φροντίσει να λάβουν την τιμή που τους αξίζει. Έδωσε ακόμα την υπόσχεση ότι η βίλα Ιόλα θα μείνει στην πόλη ως ελεύθερος χώρος πολιτισμού.

IMG_0981 copyΣτη συνέχεια ακολούθησαν χορευτικά που έφεραν την ατμόσφαιρα  του καμπαρέ και της τζαζ στον κήπο της βίλας  θυμίζοντας την εποχή που ζούσε εκεί ο Αλέξανδρος Ιόλας. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τραγούδια από τις καταπληκτικές φωνές των Γιώργου Λούσκου και  Ρούλας Αραβανή.

 

 

 

IMG_0998 copyΠαρόντες ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ Σωτήρης Ησαΐας, Άννα Γάκη,  Μαργαρίτα Δημητρίου και Γιάννης Σιδέρης, οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι κκ Ελισάβετ Πετσατώδη, Κώστας Χατζηανδρέου, Γιάννης Λογοθέτης και Σωτήρης Παπαμιχαήλ, ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Γριβέας, και από το Σύλλογο Τσακού τα μέλη Δημήτρης Μπεθάνης και Μπέτυ Σκόνδρα.

Σημαντική και η προσφορά της κ. Τούλας Καλογερά, η οποία κατασκεύασε τα πανό για την εκδήλωση.

.

Ήταν μια καταπληκτική ευκαιρία οι δημότες της Αγίας Παρασκευής να έρθουν κοντά σε ένα χώρο πολιτισμού που είναι δίπλα μας, αλλά και τόσο μακριά μας …

IMG_0885 copy

IMG_1005 copy

IMG_0950 copy

Χορευτικό

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter