Γιορτινή ατμόσφαιρα απόψε στον ΙΝ Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

agios kosmas2014

Αύριο 24 Αυγούστου γιορτάζει ο Άγιος των γραμμάτων Κοσμάς ο Αιτωλός, γνωστός ως Πατροκοσμάς. Μέσα από τα κηρύγματά του Αγίου πηγάζει η ανάγκη για παιδεία, για θεογνωσία, μέσω της κατανόησης των ιερών Γραφών, και επομένως δια της γνώσεως της ελληνικής γλώσσας.

Την μνήμη του τιμά ο Ι.Ν. Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που βρίσκεται μέσα στο πρ. στρατόπεδο Σπυρούδη στα ριζά του Υμηττού, στην Αγία Παρασκευή. Με σεβασμό, κατάνυξη και σε γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε απόψε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου. Ο Εσπερινός τελέστηκε χοροστατούντος του προϊστάμενου του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Αρχιμανδρίτη π. Διονύσιου Κατερίνα και των συλλειτουργών του π. Αθανάσιου Λαγουρού, εφημέριο του ναού και π. Συμεών Καλοπαναγιώτη, προϊστάμενο του Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού Χολαργού.

Την εικόνα μετέφεραν ο πρόεδρος του ομώνυμου συλλόγου κ. Αντώνης Μαυράκης και ο επίτροπος του ναού κ. Θεόδωρος Σουβαρίδης.

Αρκετοί συνδημότες μας βρέθηκαν απόψε στο σημαιοστολισμένο εκκλησάκι και ακολούθησαν τη λιτάνευση της εικόνας.

Εκ μέρους του Δήμου παραβρέθηκαν ο νεοεκλεγής Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Παναγόπουλος, κ. Κωνσταντακόπουλος και κ. Παπασπύρος.

Η ιστοσελίδα AgiaParaskevi images έδωσε και φέτος το παρόν, τιμώντας τη μνήμη του Αγίου και με τις μοναδικές φωτογραφίες της σας μεταφέρει στο εορταστικό πνεύμα.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.