Δήλωση του κ. Νίκου Μαρκόπουλου για τις επανεγγραφές-εγγραφές στους ΠΑΙΣΔΑΠ

nikos markopoulosΣε δήλωση προέβη το μέλος του  ΔΣ των ΠΑΙΣΔΑΠ κ. Νίκος Μαρκόπουλος σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τις επανεγγραφές και τις εγγραφές στο νομικό πρόσωπο και κατόπιν των παραιτήσεων της προέδρου κ. Καψοκεφάλου και του αντιπροέδρου κ. Λέκκα. Ο κ. Μαρκόπουλος επί Δημαρχίας Αντώνη Σιδέρη υπήρξε πρόεδρος του πρώην ΙΒΣΑ.

Η δήλωση έχει ως εξής: 

“Ως μέλος του Δ.Σ. των παιδικών σταθμών, θα ήθελα να ενημερώσω τους γονείς των παιδιών που έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε  στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας, για το θέμα που αφορά την επιλογή των βρεφών και νηπίων για την φετινή σχολική χρονιά.
Συμμετείχα στην επιτροπή επιλογής παιδιών από την στιγμή που η Πρόεδρος κ. Καψοκεφάλου και ο Αντιπρόεδρος κ. Λέκκας αρνήθηκαν να ενταχθούν στην εν λόγω επιτροπή, αντίθετα με ότι έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η επιτροπή μετά από πολύωρες συνεδριάσεις , έχοντας ως γνώμονα τα παιδαγωγικά κριτήρια και λειτουργώντας με κοινωνική ευαισθησία, έθεσε τα κριτήρια επιλογής των παιδιών με βάση φυσικά τον Κανονισμό Λειτουργίας του Νομικού Προσώπου.
Προτάξαμε το κριτήριο της υποστήριξης της εργαζόμενης μητέρας, την προστασία των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών και την επιλογή με βάση κοινωνικά κριτήρια (πολύτεκνοι ,  μονογονεικές οικογένειες,  παιδιά γονιών με αναπηρία κλπ)
Σαφέστατα οι υπόλοιπες επιλογές έγιναν και με τα εισοδηματικά δεδομένα της κάθε αίτησης.
Με βάση όλα τα παραπάνω έγινε η εισήγηση της επιτροπής στο ΔΣ που είναι και το κυρίαρχο όργανο που αποφασίζει τις επιλογές των παιδιών. Η επιτροπή σε κάθε περίπτωση είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα  και φέρνει την εισηγητική έκθεση προς ψήφιση στο ΔΣ.
Η συνολική πρόταση της επιτροπής ψηφίστηκε από το ΔΣ των παιδικών σταθμών.
Θα ήθελα παράλληλα να κάνω γνωστό ότι η διαδικασία των εγγραφών γίνεται σε τρεις φάσεις.
Στην α΄ φάση προχωρήσαμε σε 705 επανεγγραφές και εγγραφές βρεφών και νηπίων που αποτελούν και το μεγαλύτερο μέρος των αιτήσεων. Aφού προστεθούν τα παιδιά που εγκρίνονται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ ,θα ακολουθήσουν οι επόμενες δύο φάσεις της επιλογής των παιδιών. Εκτιμώ ότι στο τέλος της διαδικασίας οι Παιδικοί μας σταθμοί  θα απορροφήσουν το 90% περίπου των αιτήσεων των επανεγγραφών.
Τέλος σε ότι με αφορά, θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια στα όρια των δυνατοτήτων που υπάρχουν, να γίνουν αποδεκτές με αντικειμενικά κριτήρια όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις και να εξυπηρετηθεί το μεγαλύτερο μέρος των οικογενειών και των παιδιών της Πόλης μας”.

Με εκτίμηση
Νίκος Μαρκόπουλος
Μέλος ΔΣ ΠΑΙΣΔΑΠ

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων