Κοινή Ανακοίνωση των Αθλητικών Σωματείων

sports balls

• ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (ποδόσφαιρο ανδρών,γυναικών)
• ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (βόλεϊ)
• ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (μπάσκετ ανδρών)
• ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (μπάσκετ γυναικών)
• Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (ποδόσφαιρο σάλας)

“Φωνάζει ο κλέφτης , να φοβηθεί ο νοικοκύρης”

Τις τελευταίες ημέρες η τοπική αθλητική κοινωνία ζει στιγμές παράκρουσης. Το σωματείο ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ έχει επιδοθεί σε μια σειρά ανακοινώσεων με κύρια χαρακτηριστικά την παραπληροφόρηση της τοπικής κοινωνίας, τις έξαλλες ανακοινώσεις του στυλ “Μας κλείνουν το σωματείο”, την ανάρτηση πανό μέσα στο γήπεδο Κοντοπεύκου, την επίσκεψη – διαμαρτυρία γονέων στον Δήμαρχο, προφορικές απειλές για κατάληψη των γυμναστηρίων και άλλα φαιδρά μεν, επικίνδυνα όμως για την ομαλή λειτουργία της πόλης.
Αφορμή για αυτήν την ανοίκεια ομοβροντία πιέσεων και κραυγών του ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ είναι το ζήτημα των ωρών χρήσης των δημοτικών γυμναστηρίων της πόλης, στα οποία το εν λόγω σωματείο την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο είχε πάρει, εντελώς δυσανάλογα με την πραγματική δυναμικότητά του, την μερίδα του λέοντος, λόγω συγκεκριμένης διαπλοκής, πολύ γνωστής στον αθλητικό κόσμο της πόλης.
Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.
Ο ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ είναι νεοπαγές σωματείο που ιδρύθηκε το 2007, βασικά από δασκάλους γυμναστές τριών δημοτικών σχολείων της Αγίας Παρασκευής (7ο, 9ο και 5ο-11ο) και ένα της Παλλήνης (κ. Αντωνίου). Νόμιμο; Ίσως. Ηθικό; Προφανώς όχι, αφού η άμεση πρόσβασή τους στα παιδιά και στους γονείς των σχολείων αυτών και ο εξ’ αντικειμένου επηρεασμός τους είναι δεδομένος. Την ίδια εποχή (Μάιος 2007) ο κ. Αντωνίου με τον τίτλο του μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων, στο οποίο χρημάτισε μόνο για μια διετία, αρθρογραφούσε κατά των αθλητικών σωματείων της πόλης (δεν του άρεσε η νοοτροπία του… πρωταθλητισμού, όπως ανέλυε) προλειαίνοντας το έδαφος. Ο αρχικός βέβαια στόχος του κ. Αντωνίου και των περί αυτών, επί Δημαρχίας Γιαννακόπουλου, ήταν τα γήπεδα των σχολείων (7ο, Κωφών και Βαρήκοων) και το «Στ.Κώτσης», όταν όμως το 2010 ανέλαβε η προηγούμενη δημοτική αρχή αναβάθμισε τους στόχους του, ζητώντας μερίδιο και από τα κλειστά δημοτικά γυμναστήρια (Νότου, Κοντόπευκο), πράγμα το οποίο και επέτυχε επί θητείας του κ. Σάρκουλα, προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ την περίοδο 2012-13, οπότε και του παραχωρήθηκαν 2 ώρες και 30’ στην Νότου για βόλεϊ, 3 ώρες και 30’ στο Κοντόπευκο για μπάσκετ και συνέχισε να καρπούται 7 ώρες στο Στ. Κώτσης για ποδόσφαιρο, σύνολο δηλαδή 13 ώρες στα δημοτικά γυμναστήρια, ενώ παράλληλα διατηρούσε από το 2008, 18 ώρες στο “Κωφών και Βαρήκοων ” .
Δηλαδή την περίοδο 2012-13 ο ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ διέθετε συνολικά 31 προπονητικές ώρες την εβδομάδα, ώρες απολύτως ικανοποιητικές για την δύναμή του, αν αναλογιστεί κανείς ότι π.χ. στην ΚΑΠ (ανδρικό μπάσκετ), με πάνω από 400 εγγεγραμμένα παιδιά δεν τις διατέθηκαν παρά 36 μόνον ώρες!
Αλλά το “κόλπο grosso” του κ. Αντωνίου δεν έγινε παρά την επόμενη περίοδο 2013-14 με την “μεταγραφή” που πραγματοποίησε. Ο κ. Παύλου επί χρόνια προπονητής της ΑΕΑΠ (βόλεϊ), δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του τότε Δημάρχου κ. Ζορμπά και διορισμένος από τον ίδιο αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, αποφάσισε να προσφέρει στο εξής τις καλές προπονητικές του υπηρεσίες στον ΑΟ Πήγασος.Μέχρις εδώ όλα καλά.
Όμως, ως εκ θαύματος, οι ώρες προπόνησης που παραχωρήθηκαν στα δύο κλειστά (Κοντόπευκο, Νότου) στον κ. Αντωνίου για μπάσκετ και βόλεϊ εκτινάχθηκαν από τις 6 (2,50 και 3,50) σε …. 18!
− Τυχαίο ; Δεν νομίζουμε.
− Νόμιμο ; Εξεταστέο.
− Ηθικό ; Προφανώς όχι, αφού ο αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου κ. Παύλου και ταυτόχρονα προπονητής του ΑΟ Πήγασος ψήφισε να δοθούν 18 ώρες στον… εαυτό του!
− Σκάνδαλο; Βεβαίως.
− Αδικία σε βάρος των άλλων; Ασφαλώς.
Για να μην αναφερθούμε δε στο γεγονός ότι το σωματείο αυτό πήρε σιωπηρά, χωρίς απόφαση του ΠΑΟΔΑΠ, ώρες προπόνησης και στο κλειστό του Γαλλικού Κολλεγίου, οι οποίες είχαν παραχωρηθεί στο Δήμο ως αντισταθμιστικό όφελος για τις ώρες που χρησιμοποιεί το Γαλλικό Κολλέγιο στο “Στ. Κώτσης”. Πόσες ώρες τελικά είχε ο ΑΟ Πήγασος, αν προσθέσουμε και αυτές του Γαλλικού Κολλεγίου; Κανείς δεν ξέρει, αλλά ίσως προσεγγίζουν τις 50!
Και ποια είναι αυτά τα σωματεία σε βάρος των οποίων οι κ.κ. Αντωνίου και Παύλου ανοσιούργησαν ;
Είναι πρώτα απ’ όλα ο ΑΟΑΠ, η θρυλική “SANTA” μας, ιδρυμένη το 1931, με παρουσίες στις επαγγελματικές κατηγορίες,4 κύπελλα Αθήνας, συνεχή πρωταγωνιστική παρουσία με πάνω από 250 παιδιά στα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών και με την γυναικεία του ομάδα στην Β Εθνική.
Είναι η ΚΑΠ, το ανδρικό μπάσκετ με τους επίσης εκατοντάδες αθλητές (τελευταία καταγραφή 411), με την επί δύο χρόνια παρουσία στην Α2 Ανδρών, με πρωταθλήματα πέρυσι στους παίδες και στους έφηβους, που δρα στην πόλη επίσημα από το 1976.
Είναι η ΑΕΑΠ, η ομάδα του βόλεϊ της Αγίας Παρασκευής με 160 αθλητές/τριες,με την επί επτά χρόνια συνεχή παρουσία της γυναικείας ομάδας στην Α2,την ομάδα ανδρών στην Β Εθνική ,με επτά αγωνιστικά τμήματα και πάνω από 60 παιδιά στις ακαδημίες της.
Είναι ο ΓΣΑΠ (γυναικείο μπάσκετ), η ομάδα που από το 1987 έχει 10 παρουσίες στην Α1 και δεκατρείς παρουσίες στην Α2, που πέρυσι οι κορασίδες κατέκτησαν το πρωτάθλημα Αττικής, οι νεάνιδες που παίζουν στην Α’ κατηγορία, κυπελλούχος Αττικής 2 φορές τα τέσσερα τελευταία χρόνια.
Είναι, τέλος η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, ποδόσφαιρο σάλας, που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια σε πανελλαδικό επίπεδο στην Α’ εθνική, κυπελλούχος 2013-14 ,με εννέα διεθνείς στην ανδρών και ελπίδων και 55 παιδιά στις υποδομές και στις ακαδημίες .
Ε, λοιπόν, δεν είναι απύθμενο θράσος και ύψιστη αναίδεια προς την Δημοτική αρχή και την τοπική κοινωνία ο ΑΟ Πήγασος ένα σωματείο που:
●δεν έχει συμπληρώσει ούτε δέκα χρόνια ζωής
● ο συνολικός αριθμός των αθλητών του είναι βέβαιο ότι δεν ξεπερνάει τις λίγες δεκάδες (π.χ. στο μπάσκετ την περίοδο 2012-13 είχε εκδώσει δελτίο μόνο σε 22 αγόρια και ένα κορίτσι)
●η Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής (ΕΣΚΑ) τον διέγραψε από την δύναμή της στις 27/02/13 διότι δεν είχε λάβει μέρος σε αγώνες επί δύο συνεχείς περιόδους
● παραβαίνει συνεχώς την αθλητική νομοθεσία αφού μέλη του Δ.Σ. του είναι ταυτόχρονα και αμειβόμενοι προπονητές του (Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει)
●δεν έχει ερευνηθεί (παρ’ όλες τις καταγγελίες μας) ακόμα από τον Αθλητικό Οργανισμό το αν διαθέτει το ειδικό σήμα Αθλητικής Αναγνώρισης της ΓΓΑ, όπως απαιτεί ο νόμος
να γίνεται τιμητής των πάντων, να φωνάζει και να απειλεί με καταλήψεις των δημοτικών γυμναστηρίων ;
Σταματάμε εδώ τις καταγγελίες. Γιατί υπάρχουν και άλλες, αλλά νομίζουμε ότι, προς το παρόν, υπερεπαρκούν για να αναφωνήσουμε “φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης”.
Είναι επομένως απολύτως εύλογο με την ανάληψη της Δημαρχίας από τον κ. Σταθόπουλο και την παράταξη “ΝΙΚΗ” να απαιτήσουμε από την νέα Δημοτική Αρχή να αρθούν οι αδικίες που έγιναν σε βάρος όλων μας την περίοδο 2013-14 .
Τελικά ο νέος Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος με την απόφασή του ΑΔΑ: Ψ9ΛΟΩ6Υ-Μ14 παραχώρησε στον Α.Ο.ΠΗΓΑΣΟΣ σχεδόν τις ίδιες ώρες με πέρυσι, και συγκεκριμένα:
• στο κλειστό της Νότου μόλις ένα τέταρτο της ώρας (15΄) λιγότερο
• στο κλειστό Κοντοπεύκου 1 ώρα και 30΄ λιγότερα
• στο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΤΣΗΣ» 1 ώρα λιγότερη
Εμείς θεωρούμε ότι η απόφαση του Δημάρχου κινείται μεν προς τη σωστή κατεύθυνση, πλην όμως μένουν πολλά να γίνουν ακόμα για να αρθούν όλες οι σε βάρος μας διαπραχθείσες αδικίες.
Αποδεχόμαστε προσωρινά αυτήν την απόφαση, αλλά θα επιδιώξουμε το νέο ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ να εξετάσει ενδελεχώς όλα τα κριτήρια που είναι αναγκαία ώστε ένα σωματείο να ονομαστεί αθλητικό (αριθμός αθλητών, αριθμός τμημάτων, συμμετοχή στα πρωταθλήματα, συμμόρφωση με τον αθλητικό νόμο ,κ.α.), έτσι ώστε να καθίσει “ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του”.
Τέλος απευθυνόμαστε προς τους γονείς των παιδιών που προπονούνται στον ΑΟ Πήγασος και τους δηλώνουμε :
είναι προφανές δικαίωμά τους να επιλέξουν σε ποιο σωματείο θα εγγράψουν τα παιδιά τους, δεν είναι όμως δικαίωμά τους να ζητούν να βγουν τα δικά μας παιδιά από τα γήπεδα για να μπουν τα δικά τους. Αυτό δεν έχει καμία σχέση ούτε με την δικαιοσύνη, ούτε με τον πολιτισμό. Τους καλούμε, όλοι μαζί, να ζητήσουμε από την νέα δημοτική αρχή να επισπεύσει την κατασκευή ενός νέου κλειστού προπονητηρίου στην πόλη, το οποίο θα επιλύσει το πρόβλημα της ανεπάρκειας των γυμναστηρίων. Το “λεωφορείο” στο οποίο έχουμε ανέβει δεν μας χωράει όλους. Η λύση δεν είναι να πετάξουμε από τα παράθυρα τους παλιούς επιβάτες και να ανέβουν άλλοι, αλλά να μπει και νέο “λεωφορείο” στην γραμμή.

Αγία Παρασκευή 14/09/14

Για τα σωματεία

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Π. Κοσκινάς

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Γ. Πετράκης

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Γ. Οικονόμου

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Γ. Καράμπελας

Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Γ. Πάνου

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.