Επιστολή διαμαρτυρίας του ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΥ Αγίας Παρασκευής

Αρ.πρωτ. 46

ΕΝΩΠΙΟΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

pigasos

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Του σωματείου με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ», που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή Αττικής.

Αξιότιμε κ.Πρόεδρε,
κ.κ. δημοτικοί σύμβουλοι,

Στις 12-9-2014 αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η με αριθμ. 456 απόφαση του κ. Δημάρχου δια της οποίας καταρτίστηκε «προσωρινά» το πρόγραμμα ωρών χρήσης των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων από τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης μας.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ για την παραπάνω απόφαση, η οποία μας αδικεί κατάφωρα και εξόφθαλμα και τούτο αποδεικνύεται αναμφισβήτητα από την παράθεση των παρακάτω συγκριτικών πινάκων, στους οποίους αποτυπώνονται οι ώρες που αναλογούν σε κάθε σωματείο ανά αθλητική εγκατάσταση:

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΤΟΥ
(σύνολο παραχωρούμενων ωρών 67 και ¾)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΧΡΗΣΗΣ (%)
ΑΕΑΠ 36 ώρες και ¾ 54,24%
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 21 ώρες και ¼ 31,36%
ΠΗΓΑΣΟΣ 9 ώρες και ¾ 14,40%
ΣΥΝΟΛΑ 67 ώρες και ¾ 100%

ΓΗΠΕΔΟ ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ
(σύνολο παραχωρούμενων ωρών 71 και ½)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΧΡΗΣΗΣ (%)
ΚΑΠ 38 ώρες και ½ 53,85%
ΓΣΑΠ 26 ώρες και ¼ 36,71%
ΠΗΓΑΣΟΣ 6 ώρες και ¾ 9,44%
ΣΥΝΟΛΑ 71 ώρες και ½ 100%

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Σ.ΚΩΤΣΗΣ
(σύνολο παραχωρούμενων ωρών 41 και ½)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΧΡΗΣΗΣ (%)
ΑΟΑΠ 35 ώρες και ½ 85,55%
ΠΗΓΑΣΟΣ 6 ώρες 14,45%
ΣΥΝΟΛΑ 41 ώρες και ½ 100%

Και επειδή οι αριθμοί πάντοτε λένε την αλήθεια, καθίσταται σαφές ότι στην προκειμένη περίπτωση, κατά την κατάρτιση του παραπάνω προγράμματος, δυστυχώς δεν τηρήθηκε κανένα απολύτως κριτήριο και καταστρατηγήθηκε κάθε έννοια ισότητας, ισοτιμίας και ισοπολιτείας. Και προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι μοναδικός αποδέκτης αυτής της απαράδεκτης και άνισης μεταχείρισης, είναι μόνον το σωματείο μας, το οποίο αν και ιδρύθηκε μόλις το 2007, αριθμεί περί τους 200 αθλητές μέλη, έχει ήδη να επιδείξει σημαντική παρουσία σε πανελλήνια πρωταθλήματα και διοργανώσεις και έχει καταφέρει να αποκτήσει μεγάλη δυναμική αλλά και να καλλιεργήσει ακόμη περισσότερες προσδοκίες για το μέλλον. Πως είναι δυνατόν όμως αυτοί οι στόχοι και τα όνειρα των παιδιών αθλητών μας να γίνουν πραγματικότητα, όταν η απόφαση του κ. Δημάρχου μας βάζει στο περιθώριο των αθλητικών πραγμάτων της πόλης μας και μας αντιμετωπίζει σαν δημότες δεύτερης κατηγορίας ?

Και η παραπάνω αδικία γίνεται ακόμη πιο εμφανής αλλά και προκλητική, αν αναλογιστεί κανείς:

• ότι οι ώρες που μας παραχωρούνται με αυτήν την απόφαση είναι ήδη μειωμένες σε σχέση με την περυσινή χρονιά, όχι μόνον ποσοτικά αλλά και ποιοτικά, αφού σχεδόν «αποκλειόμαστε» από τους κλειστούς χώρους άθλησης, σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι μετά από 6 συνεχή χρόνια χρήσης του Σχολικού Συγκροτήματος Κωφών και Βαρηκόων, φέτος δεν μας παραχωρείται ούτε αυτό,
• ότι όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας μας, δεν έχουμε λάβει ούτε ένα ευρώ οικονομικής ενίσχυσης, σε αντίθεση με τους άλλους αθλητικούς φορείς που επιχορηγούνται αφειδώς και συνεπώς εμείς δεν επιβαρύνουμε τον αγιοπαρασκευιώτικο προϋπολογισμό,
• εν αντιθέσει φέτος προτείναμε στο ΠΑΟΔΑΠ να ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ για τις ώρες που θα μας παραχωρούσε , ως μορφή ενοικίου . (αίτημα με αρ.πρωτ.501/10/9/14)
• ότι είμαστε το μοναδικό σωματείο που δεν του έχει παραχωρηθεί δημοτικός χώρος για την στέγαση των γραφείων του, αλλά αντίθετα είμαστε στο νοίκι (που φυσικά το πληρώνουμε εμείς),
• ότι εξαιτίας του ασφυκτικού και εξοντωτικού για εμάς, προγράμματος ωρών χρήσης, αναγκαζόμαστε να νοικιάζουμε και χώρο άθλησης έξω από την πόλη μας για την κάλυψη των αναγκών μας.

Είναι προφανές ότι αυτή η αδικία δεν μπορεί να συνεχιστεί και πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί από τα αρμόδια όργανα. Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ως σωματείο και έχοντας ηθική υποχρέωση απέναντι στις 200 οικογένειες που μας έχουν εμπιστευθεί τα παιδιά τους, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να «εκχωρήσουμε» τα δικαιώματά μας σε κανέναν.

Αιτούμαστε η παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας να αναγνωστεί κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15-9-2014 και να καταχωριστεί στα οικεία Πρακτικά Συνεδριάσεως.
Αγία Παρασκευή, 14-9-2014

Ο Πρόεδρος του Α.Ο.Πήγασου Αγ. Παρασκευής

Σίμος Αντωνίου
Υ.Γ : 1) Επιλέξαμε αυτή την μορφή διαμαρτυρίας (κατάθεση επιστολής), γιατί σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν πολύ σημαντικά, όπως η συγκρότηση των Νομικών Προσώπων (ΠΑΟΔΑΠ κλπ) και δεν θέλαμε να παρακωλύσουμε την διαδικασία . Για μας είναι πολύ σημαντικό να γίνει γρήγορα η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΟΔΑΠ για να διεκδικήσουμε εκεί το δίκαιο των αιτημάτων μας.
2) Επίσης θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης μας καλή αγωνιστική χρονιά. Χαιρόμαστε για τις επιτυχίες τους ,και τους ευχόμαστε ακόμα μεγαλύτερες . Για μας η ύπαρξη πολλών αθλητικών συλλόγων είναι προς όφελος των παιδιών της Αγίας Παρασκευής. Πιστεύουμε ότι μπορούμε όλοι μαζί να συνυπάρχουμε και από κοινού να παλέψουμε για νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, που θα γυμνάσουν ακόμη περισσότερα παιδιά.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.