Ανακοίνωση του “Φυσάει Κόντρα” για τη συνεδρίαση του ΔΣ στις 15 Σεπτεμβρίου

Σαν «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ» εκτιμούμε ως ιδιαίτερα σημαντική τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
– Συζητήθηκε η απαίτηση της κυβέρνησης να σταλούν «λίστες» υπαλλήλων με την προσχηματική δικαιολογία του «επανέλεγχου συμβάσεων». Ως ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ επισημάναμε πως ο αγώνας των εργαζομένων οδήγησε σε ναυάγιο το σχέδιο απολύσεων μέσω της δήθεν «αξιολόγησης». Η κυβέρνηση αναζητά τώρα άλλους τρόπους να υλοποιήσει την απαίτηση της ΕΕ και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων για απόλυση του 15% των υπαλλήλων και τη διάλυση του δημοσίου. Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε θετική την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου που αρνείται την αποστολή τέτοιας λίστας. Τονίσαμε πως μόνο μία «λίστα» πρέπει να σταλεί, αυτή με τις ανάγκες του δήμου σε μόνιμο προσωπικό που θα στελεχώσει τις υπηρεσίες του και να απαιτηθεί η πρόσληψή του.

– Mε αφορμή τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των αθλητικών σωματείων της πόλης μας για τη χρήση των δημοτικών χώρων θέσαμε, τόσο εμείς όσο και ο εκπρόσωπος της Λαϊκής συσπείρωσης, το θέμα του μαζικού λαϊκού αθλητισμού. Ζητήσαμε και έγινε δεκτό να συζητηθεί ως ξεχωριστό θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ

– Υιοθετήθηκε ψήφισμα που πρότεινε το ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του αγωνιστή του αντιφασιστικού κινήματος Παύλου Φύσσα. Στο ψήφισμα τονίζεται πως η εγκληματική, ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής δεν αποτελεί «μεμονωμένο φαινόμενο» αλλά δημιούργημα της πολιτικής της εξαθλίωσης που επιβάλει η ΕΕ και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις. Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί όλους τους δημότες/σες της πόλης μας να συμμετάσχουν στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις και, κυρίως, με την αποφασιστική, καθημερινή στάση τους να αντιμετωπίσουν κάθε φασιστικό φαινόμενο.

– Συγκροτήθηκαν οι επιτροπές των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΠΑΟΔΑΠ, Παιδικοί σταθμοί, Βιβλιοθήκη – Μουσείο Κοντόπουλου, Επιτροπές Παιδείας). Θα παρεμβαίνουμε ως ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στις επιτροπές αυτές, με πλήρη επίγνωση του ρόλου που τους επιφυλάσσει ο αντιδραστικός Καλλικράτης, από τη σκοπιά των κοινωνικών αναγκών. Θα προσπαθήσουμε κυρίως να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση πλευρών της κοινωνικής πολιτικής του δήμου αλλά και την αποδοχή μορφών ελαστικής εργασίας με κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Και μέσα από τα στενά περιθώρια να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για συμμετοχή, έκφραση, δημιουργία, νέες δομές στην πόλη και αξιοποίηση όλων των υπαρχόντων του δήμου μέσα προς όφελος της κοινωνίας.

– Με πρόταση της νέας δημοτικής αρχής συγκροτήθηκε επιτροπή «για τον συντονισμό ενεργειών απόκτησης του κτήματος Ιόλα». Θεωρούμε ασαφή και προβληματικά τα κριτήρια συγκρότησης της επιτροπής αυτής. Διατυπώσεις όπως «συλλογικότητες», «ενεργοί πολίτες» δημιουργούν ερωτηματικά. Με ποια κριτήρια επιλέγονται; Πολύ περισσότερο όταν εδώ και μήνες υπάρχει σε εξέλιξη η διεκδίκηση μέσα από τις διαδικασίες της Συνέλευσης Κατοίκων. Θα παρακολουθούμε την επιτροπή αυτή, απαιτούμε οι συνεδριάσεις της να είναι ανοιχτές σε όλους και όλες που αγωνίζονται για αυτό το ζήτημα. Δε θα νομιμοποιήσουμε σε καμία περίπτωση την υποκατάσταση των άμεσων και δημοκρατικών διαδικασιών του κινήματος της πόλης ούτε προσπάθειες συναλλαγής με τον εργολάβο – ιδιοκτήτη .

Από τις πρώτες κιόλας συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχει γίνει ξεκάθαρο: Η πολιτική των μνημονίων και του Καλλικράτη δεν αφήνει κανένα περιθώριο κοινωνικής πολιτικής, οδηγεί στη διάλυση των κοινωνικών δομών. Οι δήμοι μετατρέπονται σε «τοπικό κράτος», εχθρικό προς τους πολίτες. Κάθε προσπάθεια «διαχείρισης» είναι αδιέξοδη. Ο μόνος δρόμος είναι η σύγκρουση με τις πολιτικές αυτές, στηριγμένη στην κινητοποίηση των πολιτών για τα δικαιώματά τους. Σ αυτήν την κατεύθυνση θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.