Συμμετοχή της Αγίας Παρασκευής στην 12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία γιατί … είναι ζήτημα ζωής!(video)

Δίνοντας αίμα, δίνεις ζωή!

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής συμμετείχε στην 12η Πανελήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών που πραγματοποιήθηκε σήμερα 20/9/14 στον κεντρικό δρόμο της πόλης.

 IMG_2276 copy

Από τις 11 το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται στην διασταύρωση των οδών Αγίου Ιωάννου και  Ασημακοπούλου παιδιά του Μουσικοκινητικού Εργαστηρίου για ΑμεΑ , η Βασίλω Ιωάννου με παιδιά από το “Χοροστάσι”, εθελοντές δημότες, ακόμα και μοτοσυκλετιστές αιμοδότες που θα συμμετείχαν στην εκδήλωση. Όλοι ντυμένοι με λευκά μπλουζάκια με τη σύνθημα και το σήμα της εκδήλωσης και κρατώντας δάδες στο χέρι.

IMG_2176 copy

Μπαλόνια λευκά και κόκκινα στόλιζαν το πεζοδρόμιο που βρίσκονταν παιδιά και μεγάλοι.

Η φλόγα έφτασε στο σημείο συνοδεία μοτοσυκλετιστών της Αστυνομίας και όχημα του ΕΚΑΒ, παραδόθηκε στα παιδιά που ανέλαβαν το έργο να την μεταφέρουν στην πλατεία Αγίας Παρασκευής μέσω της οδού Αγίου Ιωάννου (συνοδεία αστυνομίας και ΕΚΑΒ).

IMG_2192 copy

Μαζί τους πορεύτηκαν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννης Σταθόπουλος και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ζωή Φωτεινού. Στη διεξαγωγή βοήθησαν τα στελέχη της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.

IMG_2227 copy

Φτάνοντας στην κεντρική πλατεία πλησίασαν στον τύμβο που είχε στηθεί και ο Γιάννης*  είχε την τιμή να ανάψει τη φλόγα. Μια μικρή γεύση από την αφή της ολυμπιακής φλόγας πήραν σήμερα τα παιδιά της Αγίας Παρασκευής. Συγχρόνως πέρασαν και το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος.

IMG_2252 copy

Καθημερινά στα ΜΜΕ διαβάζουμε και ακούμε για μεγάλες ελλείψεις σε φυάλες αίματος στα τμήματα αιμοδοσιών της χώρας και τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ασθενείς.

Η προσφορά αίματος είναι ασήμαντη για τον αιμοδότη, αλλά ζήτημα ζωής για τον λήπτη.

Μόνο 10 λεπτά φτάνουν για να σωθεί  μια ζωή, χωρίς να χάσουμε τίποτα από τη δική μας. Το αίμα αναπληρώνεται τάχιστα στον οργανισμό μας χωρίς σημαντική προσπάθεια, απλά με ένα χυμό και λίγο φαγητό.

Όμως αυτά τα 1ο λεπτά προσφέρουν χρόνια ή ακόμα και μια ολόκληρη ζωή σε έναν συνάνθρωπό μας.

Μη διστάζεται, αξίζει μια προσπάθεια από όλους μας.

 

* η φωτογραφία του Γιάννη δημοσιεύτηκε μετά από συγκατάθεση των γονιών του.

IMG_2183 copy

IMG_2197 copy

IMG_2206 copy

IMG_2272 copy

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.