Υπόμνημα – Αίτηση του Αθλητικού σωματείου ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ προς το Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ

πήγασος σήμα

ΕΝΩΠΙΟΝ

ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (Π.Α.Ο.Δ.Α.Π)

ΥΠΟΜΝΗΜΑ – ΑΙΤΗΣΗ

 

Του νομίμως εκπροσωπούμενου σωματείου με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ» που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή Αττικής (οδός Νικίου αρ.3).

 

Αξιότιμοι κ.κ.

Όπως καλώς γνωρίζετε, εμπίπτει στην αποκλειστική σας αρμοδιότητα, η κατάρτιση του προγράμματος ωρών χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων που σας έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Ενόψει λοιπόν της επικείμενης συνεδρίασης του Διοικητικού σας Συμβουλίου προς συζήτηση και λήψη απόφασης επί του εν λόγω θέματος, με το παρόν επιθυμούμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στα εξής σημεία:

 

  • Η λήψη της σχετικής απόφασης θα πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατόν, προκειμένου αφενός να διευθετηθεί αρμοδίως και νομίμως το φλέγον ζήτημα της χρήσης των αθλητικών χώρων και αφετέρου να μην κινδυνεύει να «μονιμοποιηθεί» το αμφιβόλου νομιμότητας «προσωρινό» πρόγραμμα που καταρτίστηκε με τη με αριθμ. 456/2014 απόφαση του κ. Δημάρχου Αγίας Παρασκευής.
  • Η λήψη της σχετικής απόφασης θα πρέπει να πληροί όλα τα κριτήρια και προϋποθέσεις που θέτει ο Κανονισμός Λειτουργίας σας, αλλά κυρίως να είναι σύμφωνη και εναρμονισμένη με τις θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές του κράτους δικαίου και της ισότητας που πρέπει να διαπνέουν τις αποφάσεις της διοίκησης. Ειδικότερα και προκειμένου να μην επαναληφθεί και παγιωθεί η κατάφωρη σε βάρος μας αδικία απορρέουσα από την παραπάνω με αριθμ. 456 απόφαση του κ. Δημάρχου (από την οποία βέβαια εσείς ουδόλως δεσμεύεστε ως αυτοτελές, ανεξάρτητο και αμερόληπτο νομικό πρόσωπο), οφείλετε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τα έγγραφα αιτήματά μας που σας έχουμε ήδη υποβάλλει και τις ανάγκες του σωματείου μας, διότι δεν είναι δυνατόν (ούτε βέβαια νόμιμο και ηθικό) να υποστούμε εκ νέου άνιση μεταχείριση σε σχέση με τους λοιπούς αθλητικούς φορείς της πόλης μας. Ειδικότερα το πρόγραμμα του κ. Δημάρχου μας παραχωρεί ελάχιστες ώρες χρήσης των κλειστών (αλλά και ανοιχτών) χώρων,περαιτέρω μειωμένες σε σχέση με την περυσινή χρονιά και μάλιστα όλως «τυχαίως» και μόνον για το σωματείο μας αποφασίστηκε να κάνουμε προπόνηση στα κλειστά γυμναστήρια στις 8.00΄ το πρωί του Σαββάτου και της Κυριακής… Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τη μη παραχώρηση (μετά από 6 συνεχή έτη) του Σχολικού Συγκροτήματος Κωφών και Βαρηκόων, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό μας, κάτι βέβαια που δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί, σε πείσμα όσων το επιδιώκουν. Παρεμπιπτόντως, υπενθυμίζουμε ότι είμαστε το μοναδικό σωματείο που δεν επιχορηγείται από οιονδήποτε, δεν του έχει παραχωρηθεί δημοτικός χώρος για τη στέγαση των γραφείων του και παρά ταύτα προσφέρουμε και το ορισθησόμενο αντίτιμο για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

 

Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε στο καθήκον σας και τις νόμιμες υποχρεώσεις σας, μένοντας ανεπηρέαστοι και κλείνοντας τα αυτιά σε όσα ψευδή, εμπαθή, κακεντρεχή και συκοφαντικά διακινούνται τον τελευταίο καιρό, κυρίως μέσω διαδικτύου, και τα οποία είναι ανάξια περαιτέρω σχολιασμού αλλά και ενδεικτικά της ποιότητας όσων τα διακινούν. Όπως επίσης είμαστε βέβαιοι ότι πρωταρχικό σας μέλημα είναι η δίκαιη ρύθμιση του εν λόγω θέματος, εις τρόπον ώστε όλα τα αθλητικά σωματεία να συνυπάρχουν αρμονικά στον τόπο μας προς όφελος κυρίως των παιδιών αλλά και του Δήμου μας.

Για τους λόγους αυτούς, και επειδή το θεμέλιο κάθε ορθής και δημοκρατικής απόφασης είναι ο διάλογος και η σύνθεση, αιτούμαστε να κληθούμε να παραστούμε κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού σας Συμβουλίου, ώστε στα πλαίσια της διαλογικής συζήτησης που θα λάβει χώρα, να σας εκθέσουμε και προφορικά τα επιχειρήματα και προτάσεις μας και να υποστηρίξουμε το δίκαιο των αιτημάτων μας.

Σε κάθε περίπτωση, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι ως έχοντες άμεσο έννομο συμφέρον και πάντοτε λειτουργώντας θεσμικά στα πλαίσια των νομίμων δυνατοτήτων μας και με σεβασμό έναντι πάντων, θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και τις διαδικασίες, με τη ρητή επιφύλαξη της προστασίας των δικαιωμάτων μας.

Αγία Παρασκευή, 21-9-2014

Μετά τιμής,

Ο Πρόεδρος του Α.Ο. Πήγασος Αγίας Παρασκευής

 

Σίμος Αντωνίου

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων