Σπύρος Παπασπύρος: Κύριε Καράμπελα…

Papaspiros Sp.2Αγαπητέ (κατά τα λοιπά) κ. Καράμπελα,

Απεφάσισα να σπαταλήσω λίγο από τον χρόνο μου, για να προσθέσω λίγα πράγματα σ΄αυτά που γράφετε στο από 22/9/2014 κείμενό σας, στο οποίο μου κάνετε την τιμή (αναιτίως) να ασχοληθείτε με το πρόσωπό μου κατά κόρον.  Να προσθέσω και όχι να απαντήσω, αφού δεν έχω κανέναν λόγο να απολογηθώ και μάλιστα σε σας. Και όταν, όλα αυτά, δεν είχατε το σθένος να τα πείτε προ των εκλογών (ας κρατάμε και μια «πισινή»για το ποιος θα εκλεγεί Δήμαρχος).

Ίσως λόγω του ότι ήσασταν συναισθηματικά φορτισμένος (όχι σπάνιο φαινόμενο, αφού αρκετές φορές σας συναντήσαμε έτσι και σας ηρεμήσαμε, όχι εύκολα μπορώ να ομολογήσω), δεν αντιληφθήκατε ότι με το κείμενό σας αυτό επιβεβαιώσατε πλήρως όσα είχα γράψει πριν από λίγες ημέρες.

Ιδίως,  να σας ευχαριστήσω που αποδέχεσθε ότι πιέσατε τον Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο να διαχωρίσει τα αθλητικά σωματεία της πόλεως, εκβάλλοντας ένα εξ αυτών κατά την συνάντηση που είχατε. Με τον τρόπο αυτό, πρώτον αποδεικνύετε το «αθλητικό πνεύμα»  το οποίο υπηρετείτε, δεύτερον το ποιός «κάνει κουμάντο» στην παρούσα Διοίκηση και τρίτον εμφανίζετε έναν Δήμαρχο που υποκύπτει πολύ εύκολα σε πιέσεις και (γιατί όχι;) σε εκβιασμούς. Το ότι στο κείμενό σας αναλαμβάνετε την υπεράσπισή του, δεν μειώνει ούτε το μέγεθος της πιέσεως ούτε το αποτέλεσμα της. Αυτό που δεν μπορώ να σας συγχωρήσω βεβαίως, είναι ότι εξαναγκάσατε τον Δήμαρχο να λάβει μια καταφανώς παράνομη απόφαση για να μπορέσετε εσείς να «κάνετε την δουλίτσα σας». Πρακτική που επανειλημμένως χρησιμοποιούσατε επί της προηγουμένης Διοικήσεως (ή εγώ ή αυτοί) αλλά που δεν «επιασε».

Για να βοηθήσω λίγο την μνήμη σας, ασθενή ή/και  επιλεκτική, (κατανοητόν αλλά αδιάφορον), να σας θυμίσω κάποια πράγματα, μήπως και τα συμπεριλάβετε σε κάποιο επόμενο κείμενό σας.

  1. Σε καμμία συνάντηση των Αθλητικών Σωματείων με τον Πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ, για τον καθορισμό των ωρών χρήσεως των δημοτικών αθλητικών χώρων, έλαβα μέρος ή εξέφρασα άποψη, αφού ήταν αντικείμενο για το οποίο δεν είχα αρμοδιότητα.
  2. Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ της 13/9/2013, δεν διστάσατε να καταφερθείτε ΚΑΤΑ ΟΛΩΝ των υπολοίπων Σωματείων και όχι μόνο κατά ενός.  Ίσως αυτό οφείλεται στην μόνιμη (και κουραστική) εμμονή σας ότι όλοι σας αδικούν.
  3. Η ψήφος μου (μία τον αριθμό, σε 15μελές Συμβούλιο) είναι προσωπική και μη διαπραγματεύσιμη. Πιθανόν, δεν το γνωρίζω, να έχετε συνηθίσει σε τέτοιες διαπραγματεύσεις αλλά όχι με μένα.
  4. Ο κ. Καραγιαννάκης δεν παραιτήθηκε από μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ, στο οποίο τον είχε ορίσει η δική μας Διοίκηση, όπως ανακριβώς αναφέρετε.  Ζήτησε να αντικατασταθεί για προσωπικούς λόγους και πάντως όχι γι΄αυτό που υπαινίσεσθε. Βεβαίως τώρα ορίσθηκε ως μέλος στο νέο Δ.Σ., από τη νέα Διοίκηση, οπότε καλά κάνετε και τον εκθειάζετε (παλιά μου τέχνη…).
  5. Δεν είμαι εγώ αυτός που περιφέρει την δήθεν «εύνοια»  του Συλλόγου μου, διαπραγματευόμενος τις υποτιθέμενες ψήφους μου,  για να λάβω κάποιες παραπάνω ώρες στους δημοτικούς αθλητικούς χώρους ή κάποια παραπάνω χρήματα ως επιχορήγηση από τον Δήμο.
  6. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα «παρέδιδε τα κλειδιά» του Σωματείου στον Δήμαρχο αν δεν του δινόταν επιχορήγηση, αλλά (ω! του θαύματος)  το Σωματείο δεν έκλεισε.
  7. Δεν είμαι εγώ αυτός που δεν είμαι ικανός να συντηρήσω ή να διατηρήσω το Σωματείο μου, χωρίς την γενναία επιχορήγηση του Δήμου, για την οποία ουδέποτε έδωσα λόγο πού την διέθεσα.
  8. Δεν είμαι εγώ αυτός που επεχείρησε να ακυρώσει, έστω πλαγίως, αθλητική φιλανθρωπική εκδήλωση (Τρίποντο Χαράς), για να μην χάσει το Σωματείο του λίγες προπονητικές ώρες.
  9. Δεν είμαι εγώ αυτός που επισκεπτόμουν απρόσκλητος την Διοίκηση του Οργανισμού, για να προσπαθήσω να υφαρπάξω ώρες που ανήκαν σε άλλα Σωματεία και που ήδη τους είχαν παραχωρηθεί.

 

Εν πάση περιπτώσει, είναι πολύ έξυπνος (μάλλον πονηρός) ο τρόπος που επιχειρείτε να αλλοιώσετε την πραγματικότητα. Πολλώ δε μάλλον που προσπαθείτε να εμπλέξετε στην προσωπική σας διαμάχη και εμμονή και τα άλλα αθλητικά σωματεία (αυτά που πέρυσι κατηγορούσατε) και τα οποία ωστόσο διατηρούν το επίπεδο αξιοπρέπειάς τους. Να μου επιτρέψετε όμως, αν και σέβομαι την ηλικία σας (και μόνο), να σας δώσω μια συμβουλή και να σας κάνω μία προτροπή. Η συμβουλή μου είναι  να προσπαθήσετε να δίνετε το καλό παράδειγμα στα παιδιά  να αθλούνται (και τα οποία δεν φταίνε σε τίποτε, για να τα εμπλέκετε στις προσωπικές σας διαμάχες ή συμφέροντα), μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, πρωταθλητισμούς χωρίς όριο και μέτρο και ιδιοτέλειες. Και η προτροπή μου, όταν αναφέρεσθε στο ποιόν άλλων ανθρώπων, να κοιτάζεστε πρώτα στον καθρέπτη. Μπορεί να εκπλαγείτε με αυτό που θα δείτε…

Σπύρος Παπασπύρος

Τ. Δημοτικός Σύμβουλος

«Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων