Άσκηση σεισμού στο 7ο Δημοτικό σχολείο Αγίας Παρασκευής (video)

7ο δημοτικοΑΠ

Μια κίνηση προστασίας και ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε στις 29/9/2014 στο 7ο Δημοτικό σχολείο Αγίας Παρασκευής, μια άσκηση σεισμού.

Οργανωμένα και με μέθοδο σε χρόνο μικρότερο των 3 λεπτών εκκενώθηκαν οι αίθουσες και τα παιδιά βρέθηκαν ασφαλή στο προαύλιο.

Στη διαδικτυακή σελίδα του σχολείου εξηγείται ακριβώς η σκέψη και η πραγματοποίηση της άσκησης σεισμού:

Και αφού η χρονιά ξεκίνησε όμορφα και οι πρώτες μέρες  κυλάνε  ήσυχα, είπαμε  να ταρακουνηθούμε λιγάκι με μια πρόβα  σεισμού και να την συνδυάσουμε με την εγκατάλειψη του κτιρίου.

Το δύσκολο σε τέτοιες  περιπτώσεις  είναι  η αποφυγή πανικού και ανεξέλεγκτων κινήσεων. Τα  αποφύγαμε και τα δυο, μείναμε ψύχραιμοι  και εκκενώσαμε το κτίριο σε κάτι λιγότερο από τρία λεπτά.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.