Με μεγάλη επιτυχία έγινε ο Αγιασμός των σωματείων “ΚΑΠ & ΓΣΑΠ”

KAP-GSAP-copyΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία έγινε ο Αγιασμός και η παρουσίαση των αθλητών και των αθλητριών των δύο σωματείων της καλαθοσφαίρισης της Αγίας Παρασκευής, χθες Κυριακή 28/09 και ώρα 11.30 στο κλειστό γήπεδο Κοντοπεύκου ενώπιον του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, προσωπικοτήτων της πόλης και πλήθους κόσμου.
Μετά τον αγιασμό που τέλεσε ο πατήρ Αναστάσιος από την ενορία του Αγίου Δημητρίου, μίλησε ο πρόεδρος της ΚΑΠ Γιώργος Οικονόμου ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί ο σύλλογος του ανδρικού μπάσκετ, την πρόοδο όλων των τμημάτων του από τις ακαδημίες μέχρι και την ομάδα των ανδρών και εστίασε στο καυτό πρόβλημα της επικαιρότητας, δηλαδή στο θέμα της κατανομής των ωρών χρήσης των γηπέδων ανάμεσα στα σωματεία, επισημαίνοντας ότι η πρόσφατη απόφαση του ΠΑΟΔΑΠ είναι προς την σωστή κατεύθυνση και ιδιαίτερα όσον αφορά την θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων αξιολόγησης των αθλητικών σωματείων. Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη επίσπευσης κατασκευής του νέου προπονητηρίου που περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής (το πλήρες κείμενο της ομιλίας του θα αναρτηθεί στο site της ΚΑΠ).
Στην συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος του ΓΣΑΠ Γιώργος Καράμπελας ο οποίος, πέρα από την παρουσίαση των αθλητριών του Συλλόγου και τις επιτυχίες όλων των τμημάτων του, εστίασε την ομιλία του στο ζήτημα της δημοτικής επιχορήγησης, αναδεικνύοντας τόσο την αναγκαιότητά της για την διατήρηση του επιπέδου της προσφοράς των αθλητικών υπηρεσιών προς την αθλούμενη νεολαία της πόλης, όσο και για τον χαρακτήρα της ως κοινωνικής προσφοράς. Ευχαρίστησε όλες τις κατά καιρούς δημοτικές αρχές για την δωρεάν παραχώρηση της χρήσης των αθλητικών χώρων, τονίζοντας ότι αν σε κάποιο σωματείο περισσεύουν χρήματα και μπορεί να πληρώσει “νοίκι”, τότε μπορεί κάλλιστα να μισθώσει ιδιωτικούς χώρους για την άσκηση των δραστηριοτήτων του, απελευθερώνοντας ώρες που καταλαμβάνει (χωρίς νοίκι) στα δημοτικά γυμναστήρια.
Στη συνέχεια μίλησε ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος εξέφρασε αφ’ ενός τον θαυμασμό του για την δουλειά που επιτελούν τα δύο σωματεία και αφ’ ετέρου τις ευχαριστίες του προς τις διοικήσεις τους για την εθελοντική και ανιδιοτελή προσφορά τους προς τα παιδιά της πόλης. Τόνισε ότι καμία από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν επέλυσε το πρόβλημα της έλλειψης αθλητικών χώρων, δεσμεύτηκε δε ότι στις προτεραιότητες της θητείας του είναι η ανέγερση κλειστού προπονητηρίου.
Ο πρώην δήμαρχος Β. Ζορμπάς, ο οποίος απέδωσε την μη ανέγερση προπονητηρίου κατά την διάρκεια της δικής του θητείας στην έλλειψη χρημάτων, διότι όπως είπε, όταν ανέλαβε το 2010 τα οικονομικά ήταν, κατά τη γνώμη του, σε κακή κατάσταση, ενώ τώρα θεωρεί ότι παρέδωσε στον κ. Σταθόπουλο ένα υγιή οικονομικά Δήμο.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν στις ομιλίες τους ο αρχηγός της παράταξης “Μια γενιά μπροστά” κ. Αλέξης Μουστόγιαννης, ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης, δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της παράταξης “Μαζί” καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της ΚΑΠ κ. Δημήτρης Κονταξής.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΚΑΠ κ. Γιώργος Οικονόμου έδωσε τιμής ένεκεν αναμνηστική φανέλα της ανδρικής ομάδας με τις υπογραφές των αθλητών στον Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο.
Στην συγκέντρωση μας πέραν των ανωτέρω παραβρέθηκαν και ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος Γιάννης Σιδέρης,ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Γιάννης Λογοθέτης ενώ από την αντιπολίτευση οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κωνσταντίνος Τσιαμπάς, Έφη Καψοκεφάλουκαι Σωτήρης Ησαΐας. Ακόμα παραβρέθηκαν και ο πρ. δημ. σύμβουλος κ. Μιχάλης Γαβράς, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Φαλούκας, το μέλος του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ κ. Π. Παναγάκος, ο κ. Νικολουδάκης πρόεδρος της Ένωσης Κρητών και η κ. Καρακατσάνη, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Α’ Λυκείου. Οι κ.κ. Παπαμιχαήλ, πρόεδρος και Βαλασιάδης αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ αντιστοίχως έστειλαν τον χαιρετισμό τους και την λύπη τους διότι δεν μπορούσαν να παραβρεθούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Για την ΚΑΠ                                                                                                           Για τον ΓΣΑΠ
Ο πρόεδρος                                                                                                                Ο πρόεδρος
Γιώργος Οικονόμου                                                                                      Γιώργος Καράμπελας

 

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.