Κάλεσμα αλληλεγγύης της Συνέλευσης Κατάληψης του 4ου Λυκείου Αγ. Παρασκευής

4o lykeio katalipsi copy

Σήμερα 8/10/14 στο 4ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής πραγματοποιήθηκε συνέλευση των μαθητών της κατάληψης με σκοπό την συζήτηση επάνω σε θέματα που αφορούν το σχολειό, τους μαθητές και τους καθηγητές με κύριο λόγο την σημερινή κοινωνικοοικονομική κατάσταση. Κυρία πλαίσια της συζήτησης ήταν η σωστή λήψη αποφάσεων απo τους μαθητές, οι οπίοι αρκούνται στην μη επαρκή εκπροσώπηση τους από τα μαθητικά συμβούλια τα όποια αδυνατούν να εκπροσωπήσουν με ακρίβεια την πλειοψηφία των μαθητών. Στη συνέχεια απασχόλησε το κύριο θέμα της συνέλευσης δηλαδή η ανάληψη δράσης, εναντία στο γενικό κλίμα απαθείας που κυριαρχεί στην μαθητική κοινότητα και κατ’επεκταση στην σημερινή κοινωνία. Ακόμα συζητήθηκε η κινητοποίηση των μαθητών μέσα και έξω από τα σχολεία. Τελικά αποφασίστηκε από την πλειοψηφία η πραγματοποίηση πορείας την πέμπτη 9/10 μετά την τυπική ψηφοφορία για την συνέχιση της κατάληψης ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της.

 

Καλούμε λοιπόν την πέμπτη 9/10 σε πορεία τους μαθητές του 4ου Λυκείου Αγίας Παρασκευής καθώς και αλληλέγγυους από τα γειτονικά σχολεία.

Αλληλεγγύη στον αγώνα του 1ου Ε.Π.Α.Λ.!

 Συνέλευση Κατάληψης

4ου Λυκείου Αγίας Παρασκευής

Παραθέτουμε Λίστα με προβλήματα προς επίλυση που θα κατατεθούν από άτομα της πορείας στα γραφεία της Β/Θμιας στην Λεωφόρο Μεσογείων:

1)Σχετική επιείκεια στην πρωινή προσέλευση των μαθητών λόγω των επιβαρυμένων προγραμμάτων τους, η τήρηση των αναγκαίων κανόνων ασφαλείας για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας, τόσο των διδασκόντων όσο και των διδασκομένων, από απρόβλεπτες συνθήκες εκτάκτου ανάγκης.

2) Υπάρχουν ελλείψεις βιβλίων πολτικής παιδείας Α’&Β’ Λυκείου

3) Υπάρχουν ελλείψεις βιβλίων πληροφορικής Β’ Λυκείου

4)Λόγω της ύπαρξης της δεύτερης και τρίτης ανάθεσης, καθηγητές ασκούν άσχετη ειδικότητα.

5) Άμεση δημιουργία αναγκαίων υλικοτεχνικών υποδομών για ΑΜΕΑ (π.χ. τουαλέτα για ΑΜΕΑ)

6)Άμεση αποκατάσταση γενικών υλικοτεχνικών υποδομών(π.χ. βρύσες)

7)Υπεράριθμα τμήματα τα οποία εμποδίζουν στην εύρυθμη λειτουργία της παιδευτικής διαδικασίας.

8) Όχι στην βίαιη σπύλωση των κατωχυρωμένων συνταγματικά δικαιωμάτων που συνίστανται στην ύπαρξη της ανθρώπινης προσωπικότητας.

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.