ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ: Έγινε χθες, Κυριακή 12-10-14, η πρώτη στον Τσακό-Νέα Ζωή.

15688

Έγινε χθες, Κυριακή 12-10-14, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής, η πρώτη από τις τέσσερεις συνελεύσεις γειτονιάς που  διοργανώνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, με αφορμή  τη σύνταξη του Προϋπολογισμού του έτους 2015.

Τη συζήτηση άνοιξε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στα θέματα που απασχολούν τον Τσακό (Μπαρμπίκα, 12ο δημοτικό σχολείο Μακρή, Ο.Τ. 118, κολυμβητήριο, οδός Κονδυλάκη κ.α.) και επισήμανε ότι οι συνελεύσεις γειτονιάς μπορούν να βοηθήσουν  στην αποκατάσταση των σχέσεων του Δήμου με τους δημότες από τους οποίους ζήτησε να μετέχουν ενεργά με την κριτική τους και τις προτάσεις τους.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί του τ. δημάρχου Βασ. Γιαννακόπουλου (Συμμαχία Ευθύνης), του Α. Γκιζιώτη (Λαϊκή Συσπείρωση), του Αλ. Μουστόγιαννη (Μια Γενιά Μπροστά) και του Δ. Κολώνια (Φυσάει Κόντρα).

Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού, Βασίλης Σαββίδης πρόσθεσε στα θέματα που είχαν αναφερθεί από το Δήμαρχο και  τα θέματα της αποχέτευσης στο ύψος του Δημόκριτου, της ανέγερσης ιερού ναού στο κοιμητήριο, της πολιτικής προστασίας στο λόφο Τσακού και της διερεύνησης της νομιμότητας λειτουργίας κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

Ακολούθως πήραν το λόγο  δημότες, οι οποίοι έθεσαν μια σειρά θεμάτων της καθημερινότητας:

-Ζήτησαν τη λήψη μέτρων στην επικίνδυνη διασταύρωση της Μακεδονίας με την Επτανήσου αλλά και τον καλύτερο φωτισμό της τελευταίας και να περιοριστεί η άναρχη στάθμευση που πολλές φορές οδηγεί σε ατυχήματα.

-Πρότειναν την τοποθέτηση από το δήμο stand με τα απαραίτητα σύνεργα περισυλλογής για τις ακαθαρσίες των σκυλιών και ιδέες για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

-Εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για  τη λειτουργία του «κολυμβητηρίου».

-Έθεσαν θέματα όπως η επικινδυνότητα της οδού Κυκλάδων, η αποκατάσταση και δημιουργία πεζοδρομίων, τα όμβρια κάτω από το Νεκροταφείο, όπως και για άλλα θέματα καθημερινότητας (κεραίες κινητής τηλεφωνίας, καθαριότητα κλπ).

Τέλος, αφού μίλησε ο  αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιάννης Σιδέρης για τα θέματα της αρμοδιότητας του, ο Δήμαρχος έκλεισε τη συνέλευση με απαντήσεις στα θέματα που έθεσαν οι Δημότες..

Στη συνέλευση, που συντόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμος Βλάχος, παραβρέθηκαν Αντιδήμαρχοι, πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και  εκπρόσωποι φορέων.

 

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.