Μέλος της Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γιαννακόπουλος! Τι σημαίνει αυτό για την παράταξη & την πόλη;

V.Giannakopoulos

Της Λένας Μαρκή

Σε δημοσίευμα του real.gr (αναδημοσιεύεται πιο κάτω) παρουσιάζεται ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος να εντάσσεται στο δυναμικό της Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ με όρους κοινωνίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Σε συνδυασμό με την τελευταία ανακοίνωση του κ. Γιαννακόπουλου όπου δηλώνει στήριξη στην νέα Δημοτική Αρχή της πόλης η οποία στηρίζεται  από τον ΣΥΡΙΖΑ,  αντιλαμβανόμαστε ότι ισχύουν όσα γράφει το άρθρο.

Ερωτήματα που γεννιούνται:

  • Στην περίπτωση αυτή να υποθέσουμε ότι θα έχουμε πλέον στην πόλη μας δύο παρατάξεις που θα εκφράζουν την ίδια κομματική ιδεολογία, από τη στιγμή που ο κ. Γιαννακόπουλος τελεί επικεφαλής παράταξης;
  • Ποιά είναι η θέση όλων όσων κατέβηκαν υποψήφιοι στις εκλογές με την παράταξη “Συμμαχία Ευθύνης” του κ. Γιαννακόπουλου; Δέχονται την “κάπα” του ΣΥΡΙΖΑ;
  • Και πως θα μπορούν να συμβαδίσουν οι δύο παρατάξεις από δω και πέρα χωρίς να υπάρξει σύγκρουση πολιτικών συμφερόντων;
  • Η ανακοίνωση αυτή του κ. Γιαννακόπουλου να υποθέσουμε ότι αποτελεί κίνηση “καλής θέλησης” ;
  • Ποια είναι άραγε η θέση του Δημάρχου κ. Σταθόπουλου και της παράταξής του γι’ αυτή την εξέλιξη;

Περιμένουμε απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα.

 

***

Ολόκληρο το άρθρο του real.gr :

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να παίξει η Σοσιαλιστική Τάση των Αλέξη Μητρόπουλου, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Νάσου Αθανασίου, Δημήτρη Τσουκαλά και άλλων πρώην «πράσινων» στελεχών.

Το βράδυ σήμερα στο μπαρ DABBUS στο Γκάζι πραγματοποιεί εκδήλωση με στελέχη από το Λεκανοπέδιο Αττικής, ενώ στις 19 του μηνός πραγματοποιεί εκδήλωση στη μεγάλη αίθουσα του Κεραμεικού με θέμα τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα κοινωνικά ζητήματα. Στην εκδήλωση αναμένεται να παραστεί και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να λάβει υπόψη της δύο παραμέτρους. Τη διατήρηση των ιδεολογικών προτεραιοτήτων και τη διατήρηση της αριστερής πολιτικής φυσιογνωμίας του κόμματος, με δύο κεντρικούς στόχους: την αυτοδυναμία και τη διασφάλιση ισχυρής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, παράλληλα με την ενεργοποίηση του κοινωνικού μετώπου σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στην επαρχία. Οι συμμαχίες πρέπει να γίνουν με βάση τις αρχές και τη συνέπεια στα καθημερινά ζητήματα. Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει με όρους κοινωνίας. Η Σοσιαλιστική Τάση θα παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτό» δηλώνει στο Real.gr ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Χθες η Σοσιαλιστική Τάση έκανε μέλος της τον πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο, τον Οδυσσέα Δριβαλά ,πρώην Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, τον Βασίλη Γιαννακόπουλο, πρώην δήμαρχο της Αγίας Παρασκευής και τον Παναγιώτη Κόνσουλα, υποψήφιο δήμαρχο Βύρωνα.

 

 

 

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.