Πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΔΣ από τον κ. Μουστόγιαννη αναστάτωσε το συμβούλιο(video)

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αφού δεν πρόλαβε καλά καλά να ξεκινήσει και κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά του προέδρου κ. Βλάχου από τον κ. Μουστόγιαννη, επικεφαλής της παράταξης «Μια γενιά μπροστά».

αντιπολίτευση 2014

Ο κ. Μουστόγιαννης αναφερόμενος στην επιστολή που πρωτοκόλλησε προ ημερών στο Δήμο και στην οποία περιγράφει περιστατικό που συνέβη στο γραφείο Δημάρχου μεταξύ αυτού και του κ. Βλάχου, παρουσία του κ. Σταθόπουλου και της αντιδ/ρχου κ. Πετσατώδη, κατά το οποίο, όπως αναφέρει, τον εξύβρισε ο κ. Βλάχος και επιχείρησε να χειροδικήσει εναντίον του, κατέθεσε πρόταση μομφής εναντίον του κ. Βλάχου και ζήτησε να συζητηθεί και να τεθεί σε ψήφιση.

Ο κ. Βλάχος απάντησε ότι όλα αυτά είναι ψευδή και ότι διαδικασία μομφής στον πρόεδρο δεν υπάρχει ούτε στον εσωτερικό κανονισμό ούτε στον «Καλλικράτη» και δεν τίθεται θέμα συζήτησης. Ανέφερε επίσης ότι ο πρόεδρος του Δ.Σ. αλλάζει μόνο όταν:

  • Παραιτηθεί
  • Ασκηθεί ποινική δίωξη που έχει τελεσιδικήσει εις βάρος του και
  • Όταν αλλάξει η παράταξη που διοικεί

Μετά από αυτή τη θέση ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης οι οποίοι συμφώνησαν μεν ότι το θέμα είναι προσωπικό και δεν αφορά το Δ.Σ., αλλά εννοείται ότι μπορεί να τεθεί πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου.

Ζητώντας το λόγο ο κ. Γκιζιώτης δήλωσε απερίφραστα ότι στον κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ. προβλέπεται μομφή στον πρόεδρο έπειτα από πρόταση κάποιου δημοτικού συμβούλου και απόφαση του συμβουλίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Κρητικίδης (εκπροσωπώντας τον κ. Γιαννακόπουλο), που επέμενε ότι διαδικασία μομφής εναντίον οποιουδήποτε οργάνου υπάρχει σε όλα τα δημοκρατικά σώματα. Και μάλιστα στο συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής έχει συζητηθεί πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΔΣ, μόνο που δεν ήταν σίγουρος αν επρόκειτο για τον κ. Αργυρό ή τον κ. Λεβάκο (σύμφωνα με πληροφορίες μας ήταν για τον κ. Αργυρό). Έκλεισε λέγοντας ότι είναι σίγουρο ότι υπάρχει.

Ο κ. Αλεξίου συμφώνησε πως ο κ. Κρητικίδης είχε δίκιο. Σε επιμονή του προέδρου ότι δεν υπάρχει σχετική διαδικασία, ο κ. Αλεξίου του απάντησε: «κ. πρόεδρε πολύ εύκολα το έχετε ξανακάνει αυτό, το δεν βάζω σε ψηφοφορία, δεν κάνω, δεν δείχνω …»

Ο κ. Ζορμπάς συμφώνησε με τον κ. Γκιζιώτη και μάλιστα ερωτώμενος από τον κ. Βλάχο που αναγράφετε αυτό, του είπε τη σελίδα και προθυμοποιήθηκε να του το δείξει στη συνέχεια. Ο κ. Ζορμπάς έμεινε και σε ένα άλλο σημείο. Στα όσα σοβαρά κατήγγειλε ο κ. Μουστόγιαννης δεν ακούστηκαν να απαντούν ούτε ο κ. Σταθόπουλος, ούτε η κ. Πετσατώδη αν ήταν αλήθεια. Γεγονός που ζητήθηκε και από τον κ. Μουστόγιαννη, δηλαδή να πάρει θέση ο Δήμαρχος.

Στην επιμονή του κ. Μουστόγιαννη παρέμεινε ακάθεκτη η θέση του προέδρου ότι δεν υπάρχει διαδικασία μομφής και η άρνησή του στο να τεθεί η πρόταση σε ψήφιση. Σε όλη τη διάρκεια του συμβάντος ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος δεν μετείχε με κανένα τρόπο.

Προσωπική μας άποψη είναι ότι σοβαρά ζητήματα τέτοιου είδους καλό είναι να λύνονται με ηρεμία και συζήτηση. Δεν είναι συμφέρον προς καμία πλευρά να δημιουργούνται εντάσεις και να αφήνονται άσχημες εντυπώσεις. Στον κανονισμό λειτουργίας σαφέστατα υπάρχει διαδικασία μομφής κατά του προέδρου και τα σημεία αναφέρονται στο βίντεο που ακολουθεί τόσο από τον κ. Μουστόγιαννη, όσο και από τον κ. Ζορμπά.

 –

1ο μέρος

.

2ο μέρος

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.