Σοβαρότατα κτιριακά & λειτουργικά θέματα για την Δημόσια Παιδεία στο Δ.Σ.(video)

Επί τετραώρου συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο τα θέματα της δημόσιας παιδείας έπειτα από εισήγηση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων.

Τα νέα σχολικά κτίρια που φιλοδοξούμε να κατασκευαστούν, οι επείγουσες επισκευές των ήδη υπαρχόντων, οι συνθήκες ασφαλείας των σχολικών μονάδων κ.α. απασχόλησαν τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και τους γονείς που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα.

Την εισήγηση του θέματος έκανε η πρόεδρος της Ένωσης κ. Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα, η οποία αναφέρθηκε στην παρούσα έλλειψη διδακτικού προσωπικού που αποτελεί πολύ σημαντικό πρόβλημα και σε θέματα που έχουν συσσωρευτεί στα σχολεία μας, νέα και χρόνια τα οποία δεν ήταν λυμένα.

Αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις της Ένωσης Γονέων, οι οποίες είναι:

  1. Επιδοτήσεις των σχολικών επιτροπών από τον ΦΗΧ (Φόρος Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων)
  2. Άμεση κάλυψη όλων των επισκευαστικών αναγκών των σχολείων – ενόψει προϋπολογισμού να προβλεφθεί ανοιχτή εργολαβία ύψους τουλάχιστον 300.000€.
  3. Τη σταθερή παρέμβαση του Δήμου στον ΟΣΚ ώστε να συμπεριληφθεί ο Δήμος μας στα προγράμματα που υλοποιεί όπως απαλλοτριώσεις, ανεγέρσεις αλλά και επισκευές-ανακαινίσεις. Υπάρχει ανάγκη για 3 νηπιαγωγεία, τη μεταστέγαση του 11ου δημοτικού και την ανέγερση του 12ου δημοτικού, κλπ.
  4. Παροχή δωρεάν απογευματινών δραστηριοτήτων των παιδιών στους χώρους των σχολείων τους, με δέσμευση για περισσότερες ώρες.
  5. Άμεση έναρξη των θεατρικών στα σχολεία και την άμεση κάλυψη της πληρωμής των θεατρολόγων τους.
  6. Σχολεία ανοιχτά στα παιδιά της γειτονιάς, φυλασσόμενα και φωτιζόμενα.
  7. Φύλαξη και καθαριότητα των σχολείων.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο η κ. Μάγια Σταθοπούλου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Περικλής».

Τα σημαντικότερα σημεία της 4ωρης συζήτησης είναι ότι τελικά το ποσόν που θα διατεθεί από το Δήμο για τις ανάγκες των σχολείων, ανέρχεται στο μισό αυτού που αιτήθηκε η Ένωση, δηλαδή περίπου 150.000€.

Η δήλωση του κ. Σταθόπουλου ότι την επισκευή του 3ου και του 9ου Δημοτικών σχολείων αναλαμβάνει το ερχόμενο καλοκαίρι ο ΟΣΚ, με ποσό που ανέρχεται στις 500.000€.

Ο χρόνος που απασχολούνται τα παιδιά στα δωρεάν αθλητικά προγράμματα είναι μόλις 1 ώρα την εβδομάδα (!) και η δήλωση του κ. Παπαμιχαήλ ότι κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προς την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την πρόσληψη γυμναστών.

Ο κ. Γκόνης ανέφερε τους υπό εξέταση χώρους για απαλλοτρίωση και την αδυναμία των Κτηριακών Υποδομών για συνεχόμενες απαλλοτριώσεις, καθώς επίσης και τι μέλλει γενέσθαι για τα υπόλοιπα σχολεία.

Υπήρξε έντονη αντίδραση του πρώην Δημάρχου κ. Ζορμπά στην κατηγορία ότι η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου δεν είχε έρθει ποτέ σε επαφή με τον ΟΣΚ, δηλώνοντας ότι είχε πάει πάνω από 5-6 φορές και ανέφερε με ποιους είχε συναντηθεί εκεί.

Σε ερώτηση της αντιπολίτευσης (αρχικά του κ. Γκιζιώτη) για το συνολικό ποσό όλων των παρεμβάσεων που απαιτούνται για την καθημερινότητα των σχολείων στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, δεν δόθηκε σαφής απάντηση από τους αρμόδιους της Διοίκησης.

Για μία ακόμα φορά ακούσαμε τα προβλήματα που ήδη γνωρίζαμε από πριν, αντιληφθήκαμε την καλή πρόθεση της Διοίκησης καθώς και την αισιοδοξία της, φοβόμαστε όμως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και σκληρή.

Κατά τα άλλα έγινε μια γενική συζήτηση περί δημόσιας παιδείας, όπου ακούστηκαν οι απόψεις όλων, η οποία διήρκεσε 4 ώρες, κούρασε τους γονείς που βρέθηκαν εκεί και στην ουσία δεν εισέπραξαν τη σιγουριά ότι θα δουν αξιόλογα αποτελέσματα. Πολλά πράγματα εξαρτώνται πλέον από την Περιφέρεια και την κεντρική εξουσία και καλό θα ήταν όλοι μας να κρατάμε μικρό καλάθι και χωρίς να θέλω να χαλάσω την αισιοδοξία του φίλτατου κ. Γκόνη, να είμαστε πιο προσγειωμένοι.

Στα δύο βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση του θέματος.

Παιδεία-Μέρος 1ο

Παιδεία-Μέρος 2ο

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.