Στο 1ο Δημοτικό σχολείο είδαμε πως ένα πλαστικό καπάκι μπορεί να βοηθήσει τη “Φλόγα”

Πλαστικό καπάκι = μηδαμινή αξία

Βοήθεια στη “Φλόγα” = αξία ανεκτίμητη

20141122_καπάκια copy

Μια αξιόλογη και ευγενική κίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στον αύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Αγίας Παρασκευής. Συγκεντρώθηκαν πλαστικά & μεταλλικά καπάκια όλων των ειδών και κουτάκια αλουμινίου για έναν ευγενή σκοπό. Θα δοθούν για ανακύκλωση και τα χρήματα πού θα συγκεντρωθούν θα βοηθήσουν το Σύλλογο Γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια “Φλόγα”.

Με τη στήριξη του Διευθυντή του σχολείου κ. Στ. Δημαράκη και τη συμπαράσταση του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, οι εθελοντές της  “ομάδας ΠΑΖΛ” συγκέντρωσαν πολύ μεγάλες ποσότητες από καπάκια που έφεραν μαθητές, γονείς και πολλοί συνδημότες μας. Παρούσα και η Βασίλω Ιωάννου.

Η προσπάθεια θα επαναληφθεί τον Ιανουάριο του 2015. Μέχρι τότε προλαβαίνουμε να κάνουμε τη διαφορά. Ας μαζέψουμε όσα περισσότερα καπάκια μπορούμε και ελάτε να δώσουμε ένα χέρι βοήθειας.

20141122_καπάκια3copy

Ποιά είναι όμως η ομάδα ΠΑΖΛ και τι κάνει;

Την δράση ξεκίνησε η Πολιτιστική Ομάδα Ταξιδευτές η οποία εδρεύει στην Ηλιούπολη τον Αύγουστο του 2013 και ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 φέρνοντας ανέλπιστα αποτελέσματα: 4 τόννοι τριακόσια σαράντα( 4.340 ) κιλά πλαστικού συγκεντρώθηκαν και με τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν αγοράστηκαν για την «ΦΛΟΓΑ» δύο πλυντήρια ρούχων.
Συμμετείχαν φορείς, σχολειά, επαγγελματίες, ενορίες, νοσοκομεία, επιχειρήσεις, μικροί και μεγάλοι, απλοί καθημερινοί άνθρωποι από όλες της γωνιές της χώρας αγκαλιάζοντας και στηρίζοντας την προσπάθεια με επιμονή και υπομονή.
Μετά την «τυπική λήξη» της δράσης, η επιθυμία πολλών συμμετεχόντων ήταν να συνεχιστεί η προσπάθεια και να μην σταματήσει η προσφορά αγάπης προς τη «ΦΛΟΓΑ».
Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε η «Ομάδα ΠΑΖΛ» , αποτελούμενη από εθελοντές οι οποίοι γνωρίστηκαν μέσα από αυτή την προσπάθεια.

b_650_0_16777215_00_images_pazl

Η ομάδα αποτελείται από τους Βάσω Μακράκη, Μαρία Νιτσάκη, Αντώνη Καράβη, Χριστίνα Παναγοπούλου, Κώστα Σεφτελή, Έφη Καλλιά, π. Σεραφείμ Δημητρίου, Γιώργος Χατζηδάκης, Κώστας Ρεκλείτης και Ειρήνη Αγγελοπούλου.
Επισημαίνεται ότι το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί μετά την παράδοση του υλικού σε εταιρεία ανακύκλωσης, θα χρησιμοποιηθεί για να καλύψει ανάγκες που θα υποδειχθούν από το Σύλλογο «Φλόγα».
Στην δράση 2/14 έως 2/15  συγκεντρώνουμε:
ΠΛΑΣΤΙΚΑ καπάκια από μπουκάλια κάθε είδους
(νερού, αναψυκτικών, χυμών, απορρυπαντικών κ.α. )
ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ καπάκια ( αναψυκτικών, μπύρας κ.α. )
ΚΟΥΤΑΚΙΑ αλουμινίου ( αναψυκτικών, μπύρας κ.α.)
Ο σύλλογος «ΦΛΟΓΑ»  ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΛΙΚΟ.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ  και ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ.
Συνεχίζουμε!!! Για την «ΦΛΟΓΑ» της καρδιάς μας!!
Στοιχεία Επικοινωνίας
Email: pazl.info@gmail.com
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΖΛ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ και ΔΙΑΔΩΣΤΕ!! ΜΠΟΡΟΥΜΕ! https://www.facebook.com/groups/604818712927727/

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.