«Ο πρώην Δήμαρχος σε απόσταση από την αλήθεια»

Εικόνα1312a copy
Η ανακοίνωση του πρ. Δημάρχου Β. Ζορμπά για, τον με διευρυμένη πλειοψηφία, ψηφισθέντα Προϋπολογισμό 2015 του Δήμου Αγίας Παρασκευής, βρίσκεται σε απόσταση από την αλήθεια και κρύβει τη δική του πολιτική.
Είμαστε υποχρεωμένοι να θυμίσουμε ότι:
1. Τολμά να κρίνει τα ποσά που θα διατεθούν στα Σχολεία εκείνος που ΟΥΔΕΝ έπραξε για τα μεγάλα προβλήματα των Σχολικών Συγκροτημάτων το 2014 (πλην της εργολαβίας του 2012) και μας άφησε τα σχολεία σε εγκατάλειψη (πρόσφατο το παράδειγμα του 3ου Νηπιαγωγείου που κατέρρευσαν τα επιχρίσματα οροφής), χωρίς να δώσει λύση ούτε στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.
2. Ζητά δωρεάν Δημιουργική Θερινή Απασχόληση παιδιών εκείνος που χρέωνε τους γονείς επί των ημερών του και στο θέμα αυτό προβάλλει τις διεκδικήσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων αυτός που την καθύβριζε συνεχώς.
3. Αναφέρεται στον κωδικό των «Παιδικών Κατασκηνώσεων» μη γνωρίζοντας (δυστυχώς για πρώην Δήμαρχο) ότι το ύψος του καθορίζεται από τις συμμετοχές που θα υπάρξουν.
4. Μας κατηγορεί για μικρή μείωση Δημοτικών Τελών (6% συνολικά και 15% στα μικρά καταστήματα απεφάσισε η Δημοτική Αρχή) αυτός που στον πρώτο χρόνο θητείας του δεν μείωσε καθόλου τα τέλη, όπως και επί τέσσερα χρόνια δεν μείωσε καθόλου τα τέλη στο Κοιμητήριο όπου η σημερινή Δημοτική Αρχή έκανε μειώσεις από 25-55% και
5. Τολμά να καταλογίζει σε εμάς συμπεριφορές αποδοχής της Τρόικας και του Παρατηρητηρίου αυτός που δεν ψήφισε τη συμπαράσταση στους διωκόμενους Δημάρχους, αυτός που δήλωνε στην ίδια γραμμή με τον κ. Στουρνάρα και την πολιτική απαξίωσης της Αυτοδιοίκησης και υπήρξε παράλληλα μέγας απεργοσπάστης στην απεργία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας το 2011.
Μετά τη θεσμοθέτηση του Παρατηρητηρίου οικονομικού ελέγχου των ΟΤΑ, οι προϋπολογισμοί των Δήμων έχουν λογιστική απεικόνιση των λειτουργικών δαπανών, με μικρές δυνατότητες να εκφραστεί το πρόγραμμα και η πολιτική κάθε Δημοτικής Αρχής, ενώ οι δημοσιονομικές πολιτικές της λιτότητας έχουν επιφέρει δραματικές μειώσεις στη χρηματοδότηση των Δήμων που ξεπερνούν το 60%.
Ωστόσο, ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες δεσμευθήκαμε και δίνουμε νέα κατεύθυνση στην πολιτική του Δήμου Αγίας Παρασκευής, που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων.
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
ΙΩΑΝΝΗΣ Ε. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.