Ενημέρωση της παράταξης “Αγία Παρασκευή η πόλη μας” για το θέμα των σχολικών κτιρίων

Αγ. παρασκευή, η πόλη μας-

Κατόπιν της ανακοίνωσης του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων της πόλης μας, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας με τα παρακάτω, για την αποκατάσταση της αλήθειας :

  1. Για τα σχολεία που ανήκουν στον πρώην ΟΣΚ (τώρα Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.), επειδή ο Δήμος έχει τη χρήση  τους και είναι υπεύθυνος για τις επισκευές τους, προέβαινε ο ίδιος στις εργασίες που απαιτούντο. Όταν χρειάσθηκε να πραγματοποιηθούν εργασίες στο 3ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής, που ανήκε στον ΟΣΚ,  ο Δήμος απευθύνθηκε στις 11-10-2012  σ΄ αυτόν και ζήτησε τη συναίνεσή του για την έκδοση οικοδομικής άδειας. Ο ΟΣΚ, με έγγραφό του από 24-10-2012, έδωσε στον Δήμο την συναίνεσή του, όχι μόνο για το 3ο Γυμνάσιο  αλλά και για όλα τα σχολεία ιδιοκτησίας ΟΣΚ. Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι η έκδοση άδειας από την Πολεοδομία  αλλά και η πραγματοποίηση των εργασιών, ήταν ούτως ή άλλως αρμοδιότητα του Δήμου, δυνάμει του Ν. 1994/1990.

Συνεπώς όχι μόνο καταρρίπτεται η ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων αλλά και αποκαλύπτεται και η αναλήθεια πρόσφατης ανακοίνωσης του Δημάρχου κ. Γιάννη Σταθόπουλου, ότι « επιτέλους» αυτό έγινε για πρώτη φορά.

 

  1. Η Διοίκησή μας, όταν ανέλαβε το 2011, διαπίστωσε ότι ορισμένα σχολεία της πόλης μας, πέραν του ότι δεν βρέθηκαν γι΄ αυτά οικοδομικές άδειες, δεν είχαν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο από τις προηγούμενες Διοικήσεις των κ.κ. Σιδέρη και Γιαννακόπουλου, γεγονός για το οποίο κανείς δεν είχε ενημερωθεί. Δεν υπήρχε, ούτε και σήμερα υπάρχει, δυνατότητα δήλωσής τους, αφού η προθεσμία γι΄ αυτήν έχει λήξει από το 2011 και απαιτείται νομοθετική ρύθμιση. Σήμερα, λόγω αυτού, υπάρχουν Σχολεία μας με την ένδειξη «άγνωστου ιδιοκτήτη» στο Κτηματολόγιο. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην έκδοση,  από την Πολεοδομία, άδειας οποιασδήποτε εργασίας. Όταν το καλοκαίρι του 2013, παρακάμπτοντας το ζήτημα αυτό, προσπαθήσαμε ως Διοίκηση να προβούμε σε εργασίες, που ήταν απόλυτα απαραίτητες σε σχολεία της πόλης μας, δυστυχώς βρέθηκαν  κάποιοι «ανώνυμοι καλοθελητές» που τις σταμάτησαν, προφανέστατα για να αποκομίσουν πολιτικό όφελος. Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε αν θα εμφανιστούν πάλι τέτοιοι «καλοθελητές», όταν η νέα Διοίκηση του κ. Γιάννη Σταθόπουλου επιχειρήσει να κάνει παρόμοιες εργασίες.

 

Στο Δελτίο Τύπου επισυνάπτουμε το από 11-10-2012 έγγραφο του Δήμου και την από 24-10-2012 απάντηση του ΟΣΚ.

 

 

Ο Επικεφαλής της Παράταξης

«Αγία Παρασκευή η Πόλη μας»

 

Βασίλης Ζορμπάς

 *************OSK[1]_Page_1OSK[1]_Page_2

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.