Γερασιμία Μουχτούρη: ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ

Μ.ΜΟΥΧΤΟΥΡΗ

Μετά από την τόση φιλολογία και παραφιλολογία σχετικά  με την παράνομη ή μη παράνομη λειτουργία του πολυχώρου, Γυναίκα και  Δημιουργία θεωρώ υποχρέωσή μου να ενημερώσω τους συνδημότες για τη φιλοσοφία αυτής της Δομής. Ως διοίκηση, θελήσαμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο συνάντησης των γυναικών με ποικίλες δραστηριότητες ,με   κατάλληλη επωνυμία για να αποφύγουμε τον ιδρυματικό χαρακτήρα.

     Επιλέξαμε χώρο της ιδιοκτησίας του δήμου και με χορηγίες των συμπολιτών  και το μεράκι των εθελοντριών, τον ΣΤΗΣΑΜΕ. Στεγάσαμε υπάρχουσες ομάδες, διαμορφώσαμε θεματικές ενότητες με βάση τα δηλωθέντα ενδιαφέροντα. Ως δήμος, είχαμε την εποπτεία του χώρου  που παραχωρήσαμε κι όχι των ομάδων. Τον λειτουργήσαμε πιλοτικά μεχρις ότου μας εγκριθεί το Πρόγραμμα Κοινωνικού Αποκλεισμού και Κοινωνικών Διακρίσεων. Εγκαινιάστηκε στις οκτώ Μαρτίου και συμπεριλαμβανομένων των αργιών του Πάσχα, λειτούργησε ως και τον Ιούνιο.
     Οι ομάδες ήταν αυτοδιαχειριζόμενες και αυτοχορηγούμενες όπως άλλωστε  ξεκίνησε παλαιότερα κι η λειτουργία  του ΚΑΠΗ και όπως λειτουργούν οι δράσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων στα σχολεία.
Δεν είχαμε προσωπικό αλλά εθελόντριες που παρέμεναν στο χώρο και είχαν την ευθύνη  των κλειδιών, καθάριζαν και προσέφεραν καφέ.
     Ο Δήμος δεν είχε κέρδος, ήταν ένα ανοικτό αυτοδιαχειριζόμενο Κέντρο όπου οι ομάδες κάλυπταν τα λειτουργικά τους έξοδα με απαλλαγή των ευάλωτων οικονομικά μελών. Παρέδωσα τη  Δομή λέγοντας στη διάδοχό μου, κ. Φωτεινού ότι  αγαπώ το Κέντρο που στήθηκε και <μπουσουλάει>, τον βηματισμό του -με μας- θα τον εύρισκε από τον Σεπτέμβριο.
     Αυτά για την αποκατάσταση της  ΑΛΗΘΕΙΑΣ
                                                        Γερασιμία Μουχτούρη
                                                        Πρ. Αντιδ. Κοινωνικής  Πολιτικής
—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter
Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.