Δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Ελπίδος

οδός Ελπίδος1

Σήμερα δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Ελπίδος (επιτρέπεται πλέον η αριστερή στροφή στη Λ. Μεσογείων μπροστά στην εκκλησία της Αγ. Παρασκευής) η οποία μετατράπηκε σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Τελείωσε η τοποθέτηση των πλακών και ο δρόμος άλλαξε εντελώς μορφή.

Η ανάπλαση του συγκεκριμένου δρόμου εντάσσεται στο έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Κοντοπεύκου η οποία υπήρξε έμπνευση το 2008 του τότε αντιδ/ρχου Περιβάλλοντος & Σχεδιασμού κ. Μιχάλη Γριβέα, επί Δημαρχίας Βασίλη Γιαννακόπουλου. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2009 εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η αρχιτεκτονική μελέτη,  αλλά ξεκίνησε να υλοποιείται επί Δημαρχίας Βασίλη Ζορμπά υπό την επίβλεψη του Αντιδ/ρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κων/νου Τσιαμπά.

Σημειωτέον ότι ο κ. Ζορμπάς δεν είχε ψηφίσει το έργο στο Δ.Σ. για το λόγο ότι δεν το ψήφισε ούτε ο ίδιος ο εμπνευστής του ο κ. Γριβέας.

Η Διοίκηση Ζορμπά το 2011 διεκδίκησε το έργο από την Περιφέρεια Αττικής και κατάφερε να το κερδίσει. Έτσι στις 13 Νοεμβρίου 2013 υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά και της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη και του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 9,5 εκ € και χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ.

Δύο ακόμα δρόμοι προβλέπεται να  μετατραπούν σε ήπιας κυκλοφορίας, η οδός Χίου και η οδός Πεντέλης.

οδός Ελπίδος2

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.