Αποκριάτικο γλέντι με γαϊτανάκια και κουδουνάτους στην πλατεία Μ. Μερκούρη (video)

απόκριες-κοντόπευκο-14-2-15 copy

Αποκριάτικος χορός στήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία Κοντοπεύκου που απέκτησε χρώμα από τα γαϊτανάκια που στήθηκαν εκεί και τους μασκαράδες που συγκεντρώθηκαν.

απόκριες-κοντόπευκο-14-2-15β copy

Μικροί και μεγάλοι με μάσκες και αποκριάτικες φορεσιές έζησαν στο πνεύμα της αποκριάς και χόρεψαν με την ψυχή τους.

απόκριες-κοντόπευκο-14-2-15δ copy

Υπεύθυνη της διοργάνωσης η Βασίλω Ιωάννου που ότι αναλάβει το φέρνει εις πέρας άριστα και με τον καλύτερο τρόπο. Συμπαραστάτης το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης του Κοντοπεύκου που συνόδεψε τους “Κουδουνάτους” από το θεατράκι της κεντρικής πλατείας μέχρι το Κοντόπευκο.

απόκριες-κοντόπευκο-14-2-15α copy

Συμμετείχαν σχολεία της πόλης, τα ΑμεΑ και χορευτικοί σύλλογοι.

απόκριες-κοντόπευκο-14-2-15γ copy

Οι κουδουνάτοι, διατηρώντας ένα από τα πιο παλιά έθιμα της πατρίδας μας, έδωσαν ζωντάνια με το κέφι και τα πειράγματά τους.

απόκριες-κοντόπευκο-14-2-15ε copy2

Ένα μικρό δείγμα της εκδήλωσης

Φήμες λένε ότι η αποκριάτικη γιορτή πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κοντοπεύκου και όχι στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, φοβούμενος ο Δήμαρχος την αντίδραση της Εκκλησίας καθότι Ψυχοσάββατο και για να αποφευχθούν οι πένθιμες κωδωνοκρουσίες. Πετυχαίνοντας όμως να ζημιωθούν τα καταστήματα που περιμένουν τέτοιες εκδηλώσεις για να πάρουν μια ανάσα. Παρότι η κεντρική πλατεία δεν ήταν άδεια ούτε και σήμερα, αλλά αποτελούσε χώρο σταθμευμένων αυτοκινήτων (αυτά που θα έδιωχνε ο Δήμαρχος κλείνοντάς τη) που ποτέ δεν διεγείρουν την αντίδραση της Εκκλησίας.

απόκριες-κεντρική πλατεία-14-2-15 copy

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.