Αγία Παρασκευή η πόλη μας: Γιατί δεν πήγαμε στο τραπέζι…

Την Α΄ Κυριακή των Νηστειών, που ονομάζεται και Κυριακή της Ορθοδοξίας, εορτάζουμε μια από τις μεγαλύτερες εορτές της Εκκλησίας μας: Την αναστύλωση των Ιερών Εικόνων. Φέτος, η Κυριακή της Ορθοδοξίας, εορτάσθηκε την 1η Μαρτίου.
Επί Δημαρχίας του αείμνηστου Δημάρχου Σταύρου Κώτση καθιερώθηκε, την ημέρα αυτή, ο Δήμος να παραθέτει γεύμα σε ταβέρνα, με προσκεκλημένους τους Ιερείς και τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια των Ιερών Ναών της πόλης, Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων και τους Δημοτικούς Συμβούλους. Η παράδοση αυτή, συνεχίσθηκε έως και το 2010.
Όταν αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή, αποφασίσαμε να δώσουμε βαρύτητα στην πνευματική διάσταση της Εορτής και έτσι ο Δήμος διοργάνωνε ανοικτές ομιλίες με θρησκευτικό περιεχόμενο, από Ιερείς ή Θεολόγους. Στο τέλος των εκδηλώσεων, παραθέταμε μικρό κέρασμα με νηστίσιμα εδέσματα, προσφορά (κατά το μεγαλύτερο μέρος τους) εθελοντών και με μηδενικό κόστος για τον Δήμο.
Φέτος η Δημοτική Αρχή του κ. Γιάννη Σταθόπουλου, εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την επιστροφή σε αυτό που γινόταν πριν το 2010. Δηλαδή την παράθεση γεύματος σε ταβέρνα, με προσκεκλημένους Ιερείς και Εκκλησιαστικά Συμβούλια και τους Δημοτικούς Συμβούλους. Η Παράταξή μας, πρότεινε στη θέση των Δημοτικών Συμβούλων, να προσκληθούν αναξιοπαθούντες συνδημότες μας, με υπόδειξη των Φιλοπτώχων Επιτροπών των Ιερών Ναών. Η πρότασή μας αυτή, απορρίφθηκε από τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο και την Δημοτική Αρχή στο σύνολό της. Στο τραπέζι που παρατέθηκε σε ταβέρνα, με προϋπολογισμό για το Δήμο περίπου 900 Ευρώ , επιλέξαμε να μην παραβρεθούμε, πιστεύοντας ότι αποτελεί πρόκληση στην σημερινή εποχή, πού ο λαός μας δοκιμάζεται, Δημοτικοί Σύμβουλοι να σιτίζονται με έξοδα του Δήμου.
Να σημειώσουμε, ότι η αντιπολίτευση και τέσσερις Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δημάρχου κ. Γιάννη Σταθόπουλου, αυτοί για ιδεολογικούς προφανώς λόγους, αρνήθηκαν να ψηφίσουν την εισήγηση του Δημάρχου.

Ο Επικεφαλής της Παράταξης
«Αγία Παρασκευή η Πόλη μας»
Βασίλης Ζορμπάς
πρ. Δήμαρχος

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.