Δημοτική Αρχή: Υπερασπιζόμαστε τους πολίτες μας και το δημόσιο χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης

“Στηρίζουμε τους εργαζόμενους του Δήμου” και

“Συγκρουόμαστε με όσους απαξιώνουν το Δήμο και τη δουλειά των εργαζομένων.”

Η σημερινή Δημοτική Αρχή υπερασπίζεται καθημερινά το δημόσιο χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης, τους εργαζομένους του Δήμου Αγίας Παρασκευής και ιδιαίτερα τους πολίτες με πολύ συγκεκριμένες ενέργειες:

1.Αρνηθήκαμε (γιατί άραγε το ξεχνούν κάποιοι;) τον έλεγχο των φακέλων εργαζομένων, από τον κατάλογο των οποίων θα προέκυπταν νέες διαθεσιμότητες-απολύσεις ενέργεια που στήριξε τους εργαζόμενους και έπραξε μικρός αριθμός Δήμων της χώρας με αντίθεση στο Δήμο μας μόνο της μείζονος Αντιπολίτευσης.

2.Στηρίζουμε τους εργαζομένους με πάρα πολύ συγκεκριμένες πράξεις όσον αφορά τις διεκδικήσεις τους, δικαστικές ή άλλες. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι έχουν σταθερά δίπλα τους τη Δημοτική Αρχή.

3.Αυξήσαμε τα δωρεάν τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς από 10.000 σε18.000 ευρώ ετήσιο φορολογητέο εισόδημα, κάτι που λίγοι Δήμοι έπραξαν.

4.Μειώσαμε τα δίδακτρα στα Εργαστήρια Τέχνης, το Ωδείο και τα προγράμματα Γυμναστικής κατά 10%, παρά τα επισφαλή οικονομικά του Νομικού Προσώπου.

5.Συστήσαμε και λειτουργούμε με επιτυχία Κοινωνικό Φροντιστήριο.

6.Δημιουργήσαμε και λειτουργούμε Γραφείο ανέργων-ανασφάλιστων που ήδη έχει εξυπηρετήσει εξαιρετικά μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας (και με εύρεση εργασίας σε αρκετούς).

7.Μειώσαμε λόγω της κρίσης τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων κατά 30%.

8.Μειώσαμε επίσης τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κατά 15% στα μικρά καταστήματα (<60 τ.μ.) και κατά 6% για όλες τις ιδιοκτησίες.

9.Μειώσαμε τα τέλη Κοιμητηρίου έως 55%.

10.Συνεχίζουμε με επιτυχία όλες τις κοινωνικές δομές που υπήρχαν (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Μαγειρείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, ανταλλακτήριο Ρούχων, επιδόματα φτώχειας κ.ά.).

11.Επιτύχαμε την ένταξη μας στο πρόγραμμα «Στέγαση – Επανένταξη» για δώδεκα αστέγους της πόλης.

12.Στηρίξαμε με συγκεκριμένες εκδηλώσεις την τοπική αγορά.

13.Δεν ιδιωτικοποιήσαμε (ούτε θα ιδιωτικοποιήσουμε) καμιά Υπηρεσία του Δήμου.

14.Με καθημερινή διεκδίκηση σταθερών και μόνιμων εργασιακών σχέσεων, αρνούμαστε να απορρίψουμε την εργασία ατόμων που διορίζονται για μικρό χρονικό διάστημα (πεντάμηνα ή οκτάμηνα).

15.Εργαζόμαστε καθημερινά για συνθήκες δουλειάς αξιοπρεπείς, επιδοτούμε συλλογικότητες που εργάζονται για την κοινωνία και αποκαταστήσαμε σχέσεις δημοκρατίας, ήθους και σταθερού διαλόγου με όλες τις συλλογικότητες της πόλης.

16.Αρνηθήκαμε τη σύγκρουση, όπως επιθυμούσαν κάποιοι, στην κατάληψη του Δημαρχείου με διάλογο και σοβαρότητα.

17.Σε όλους τους τομείς έχουμε επιτύχει αρκετά, και ιδιαίτερα στον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό βελτιώνουμε καθημερινά τους αθλητικούς χώρους και τη συνεργασία μας με συλλόγους και πολίτες.

18.Συγκρουόμαστε με όσους απαξιώνουν το Δήμο και τη δουλειά των εργαζομένων.

19.Συγκροτήσαμε ομάδα εθελοντών Νομικών για την υπεράσπιση πολιτών που δεν «έχουν» να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ.

20.Σε συνεργασία με την Περιφέρεια στηρίζουμε οικογένειες και άτομα από τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

21.Συγκρουόμαστε με την απαξίωση της Αυτοδιοίκησης, τη μείωση των οικονομικών της κατά 60% και με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο της απαγόρευσης προσλήψεων.

Έχουμε κάνει και πολλά άλλα, είναι όμως επίσης αρκετά όσα πρέπει να κάνουμε στο μέλλον.

Δηλώνουμε παράλληλα ότι είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στην υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των πολιτών και των Δημοτικών Οργάνων δεχόμενοι κάθε καλόπιστη κριτική και με μόνιμη στήριξη της προσωπικότητάς όποιου βάλλεται κακοβούλως.

 

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.