Φ. Αλεξόπουλος: Διαφωνώ με την Δημοτική Αρχή Γ. Σταθόπουλου στο θέμα του ΕΠΑΛ. Θεωρώ ότι το ΕΠΑΛ θα πρέπει να ανοίξει άμεσα.

ΕΠΑΛ-Αλεξόπουλος

«Να θυμίσω σε όλους ότι το EΠΑΛ (Επαγγελματικό Λύκειο) που βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής ( οδό Παπαφλέσσα) , είναι ένα κτίριο στολίδι που είναι έτοιμο εδώ και χρόνια κατά 95%,» δήλωσε στο AgiaParaskevi –images.gr o κ. Φώτης Αλεξόπουλος .

ΕΠΑΛ a

Είναι γνωστό ότι το θέμα με το «κλειστό» ΕΠΑΛ , το είχε φέρει στην επικαιρότητα ο πρ. Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής Φώτης Αλεξόπουλος από τις αρχές του 2011 , όπου υπήρχαν και ερωτήσεις στην Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα από τον βουλευτή Β΄ Αθηνών Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Γιάννη Κουράκο (Νέα Μέρα) και τον Νίκο Σταυρογιάννη (Νέα Μέρα) .

Να θυμίσουμε ότι το Agia Paraskevi-images.gr είχε ασχοληθεί με το θέμα  το διάστημα εκείνο που είχαν συναντηθεί Δημοτικοί σύμβουλοι με τον Πρόεδρο του Ο.Σ.Κ. κ. Δρούλια.
Τότε, ο κ. Δρούλιας τους είχε διαβεβαιώσει ότι το πρόβλημα που υπήρχε με τον εργολάβο θα αποκατασταθεί σύντομα και η πόλη της Αγίας Παρασκευής και οι μαθητές σύντομα θα έχουν έναν δικό τους χώρο.
Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε με τον εργολάβο, αλλά …….. το Ε.Π.Α.Λ δεν άνοιξε τις πόρτες του ποτέ για τους μαθητές των Τεχνικών Σχολών.

Ο κ. Φώτης Αλεξόπουλος μετά τη συζήτηση που είχαμε σχετικά, μας έστειλε την ακόλουθη επιστολή:

ΕΠΑΛ h


Θεωρώ ως ανεπίτρεπτο να συνεχίζει το ελληνικό κράτος να πληρώνει δυο ενοίκια (ένα στην Αιτωλίας 1 και ένα στην Μεσογείων (Σ.Ε.Κ) ), αξίας χιλιάδων ευρώ, ενώ στην ουσία θα μπορούσε με ένα μικρό κόστος το κράτος να έχει στην κατοχή του ένα ιδιόκτητο στολίδι για όλη την Αγία Παρασκευή.
Επίσης θα γλύτωναν ενοίκια και γειτονικοί Δήμοι ,όπως ( π.χ. ΕΠΑΛ Χαλανδρίου), αφού θα μπορούσαν να φοιτούν τα παιδιά των δημοτών τους σε αυτό το πανέμορφο κτίριο .
Αφού λοιπόν δεν υπάρχει δημόσιο κτίριο για να στεγάσει το σχολείο, αναγκαστικά το κράτος προχωρά στην εκμίσθωση ιδιωτικών κτιρίων για να καλύψει τις ανάγκες του.
Για ποιο λόγο όμως συνεχίζει το κράτος και πληρώνει χιλιάδες ευρώ σε ενοίκια, ενώ θα μπορούσε σε χρόνο ρεκόρ να ετοιμάσει το πανέμορφο υπερσύγχρονο σχολείο του ΕΠΑΛ? (δηλώνει ο πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής Φώτης Αλεξόπουλος ).

Είναι αδιανόητο σε εποχές δύσκολης οικονομικής ρευστότητας για το κράτος, να σπαταλούμε δεκάδες χιλιάδες ευρώ για ενοίκια , ενώ έτοιμα, ιδιόκτητα σχολικά κτίρια να παραμένουν κλειστά και να γίνονται στόχος λεηλασίας. Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας το Υπουργείο Παιδείας και ο Ο.Σ.Κ μας εμπαίζουν.

Το Ε.Π.Α.Λ Αγίας Παρασκευής θα γλυτώσει το κράτος από δεκάδες χιλιάδες ευρώ για ενοίκια.
Γιατί δεν το Ανοίγουν επιτέλους?
Γιατί η Νέα Δημοτική Αρχή Σταθόπουλου δηλώνει ότι θα είναι έτοιμο το ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2016 -2017 και δεν συμφωνεί με την θέση μου : Να Ανοίξει εδώ και Τώρα?

Αγία Παρασκευή 14/3/2015

Φώτης Αλεξόπουλος
Πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.