Φώτης Αλεξόπουλος: “Κερδισμένοι” από την κατάργηση των Νομικών Προσώπων των Δήμων είναι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ΙΔΟΧ

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση των ΠΑΙΣΔΑΠ (17/10/2023) τοποθετήθηκα για την κατάργηση των Νομικών Προσώπων του Δήμου μας .

Μεταξύ των άλλων που ανέφερα , επισήμανα επίσης , την ευκαιρία που έχουν οι εργαζόμενοι του Δήμου μας με εργασιακή σχέση ( ΙΔΟΧ) ώστε να μετατρέψουν τις συμβάσεις τους σε ΙΔΑΧ αφού κατά την κατάργηση του ΝΠ του Δήμου δεν προσβάλετε η παρ. 8 του άρθρου 103 του Συντάγματος, που απαγορεύει την «μετατροπή» των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου κ.ο.κ.

Είναι αδιανόητο επισήμανα προς όλους των εκπροσώπων των Δημοτικών Παρατάξεων (αφού ακούω εδώ και 15 έτη από όλες τις Δημοτικές παρατάξεις ότι θα πρέπει να στελεχωθεί ο Δήμος Αγίας Παρασκευής με Μόνιμο Προσωπικό) να δίνεται η ευκαιρία και εμείς να μην την εκμεταλλευόμαστε.

Οφείλουμε άμεσα να στηρίξουμε αυτούς τους εργαζόμενους και πρέπει η Διοίκηση των Νομικών προσώπων που διαθέτουν Εργαζόμενους ΙΔΟΧ να επικοινωνήσει με το Αρμόδιο Υπουργείο εγγράφως (Μαζί με συνεννόηση με ΠΟΕ-ΟΤΑ) ώστε κατά την κατάθεση και την ψήφιση του Σχετικού Νομοσχέδιου από την ολομέλεια της Βουλής, η περιγραφή της Κατάργησης και της μεταφοράς του Προσωπικού να είναι “ξεκάθαρη”.

Είναι επιτακτική ανάγκη να παραμείνει το συγκεκριμένο προσωπικό με συμβάσεις ΙΔΑΧ (προσωποπαγείς θέσεις) αφού τρόπο τινά και εμπειρία διαθέτει και εξειδίκευση αλλά πρωτίστως καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Ν.Π των Δήμων.

Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν υφίσταται μεμονωμένα στον Δήμο Αγίας Παρασκευής αλλά στο Σύνολο των Δήμων όλης της Χώρας.

Βρίσκομαι στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.

Φώτης Αλεξόπουλος

Οικονομολόγος – Μέλος του Δ.Σ Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίας Παρασκευής

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/10/2023

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.