ΓΣΑΠ: Το Eurobasket Γυναικών 2025 στην χώρα μας – Αγωνιστική επικαιρότητα

Σπουδαίο γεγονός για το μπάσκετ Γυναικών η ανάληψη από την ΕΟΚ των τελικών του ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ και μάλιστα με την διεξαγωγή και της τελικής φάσης στα γήπεδά μας.

Οι δημοτικές εκλογές επισκίασαν την σημαντική αυτή είδηση.

Ήδη ο πρόεδρος του ΓΣΑΠ Βαγγέλης Κακοσούρης συμμετείχε στην προκαταρκτική σύσκεψη που διοργάνωσε η ΕΟΚ και εκφράσαμε την θέλησή μας, όχι μόνο να βοηθήσουμε στην διεξαγωγή του κορυφαίου πρωταθλήματος της ηπείρου μας, αλλά και να συμμετάσχουμε στον στόχο που έθεσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, ότι η ανάληψη της διοργάνωσης αυτής «αποτελεί μια καθοριστική εξέλιξη για το μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα και ίσως η μεγάλη μας ευκαιρία να ανασυνταχθεί και να προοδεύσει».

Ο ΓΣΑΠ θα συμμετάσχει ενεργά στην προσπάθεια αυτή.

(Περισσότερα στον σύνδεσμο https://www.basket.gr/nat-teams/stin-ellada-to-eyrompasket-gynaikon-2025/)

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δύο νίκες πέτυχε η ομάδα μας των γυναικών στους δύο πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας, ξεκινώντας έτσι με αισιοδοξία για την πορεία μας την εφετινή αγωνιστική περίοδο. Αισιοδοξία που βασίζεται κυρίως ότι στους δύο αυτούς αγώνες έπαιξε με ελλείψεις. Όταν παίξουμε πλήρεις περιμένουμε και καλύτερες εμφανίσεις, που είμαστε σίγουροι ότι θα τις χαρούμε.

Αλλά και οι νεάνιδες συνέχισαν με νίκη και προσβλέπουν σε μία καλή πορεία στην συνέχεια του πρωταθλήματος.

Τα υπόλοιπα τμήματα δεν είχαν αγώνες λόγω των δημοτικών εκλογών. Το επόμενο ΣΚ επανερχόμαστε σε πλήρη αγωνιστική δράση.

Α. ΓΥΝΑΙΚΕΣ

07/10 : ΓΣΑΠ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ: 66-62 (17-17, 21-20, 17-17, 11-08)
Διαιτητές: Καραπαπάς- Αρτελάρης
Νίκη στον πρώτο της αγώνα πέτυχε η ομάδα μας απέναντι στην αξιόμαχη ομάδα της Τερψιθέας. Νίκη αγχωτική ,όπως φαίνεται και από την διακύμανση του σκορ στα δεκάλεπτα. Μόνο χάρις στην εξαιρετική άμυνα που παίξαμε στο δ’ δεκάλεπτο καταφέραμε να πάρουμε την νίκη με την διαφορά των 4 πόντων. Στα προηγούμενα δεκάλεπτα το παιχνίδι ήταν απόλυτα εξισορροπημένο με τις άμυνες και των δύο ομάδων να μην ανταποκρίνονται στον ρόλο τους. Όμως τα λάθη και το άγχος δικαιολογούνται, ιδιαίτερα όταν είναι ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος και τον δίνεις στο γήπεδό σου, μπροστά στα μάτια των οπαδών σου. Συγχαρητήρια λοιπόν στα κορίτσια και στους προπονητές τους.

ΓΣΑΠ(Ρουμπελάκης, Στρατής): Γρίσπου 9(1), Τσιαδή 10(1), Καραχάλιου 8, Κεσσέ 21, Βούλγαρη 2, Σακουλάκη 11(3), Πολιτοπούλου 5, Κακοσούρη, Κυρκοπούλου, Σπυρίδωνος, Αραβανή.
ΤΕΡΨΙΘΕΑ (Βασιλάκος): Θεοδώρου 22(3), Λαμπράκη 16, Δανδουλάκη 11, Καντέλη 1, Συγγρού 3, Σιδηροπούλου 2, Σμυρνιώτη, Κορδαλή 4, Αγκάι 3(1).

Η εφετινή μας ομάδα

Ρουμπελάκης(προπονητής),Σπυρίδωνος,Πολιτοπούλου,Γιαμπάνη,Καραχάλιου,Βούλγαρη, Στρατής(βοηθός προπονητή),

Αραβανή, Σακουλάκη,Τσιαδή, Κυρκοπούλου, Κακοσούρη, Κεσσέ, Γρίσπου

14/10: ΣΠΟΡΤΙΓΚ-ΓΣΑΠ: 43-46 (6-18, 10-12, 17-09, 10-07)
Διαιτητές: Δημουλάς-Τσουρή

Νίκη θρίλερ στο ιστορικό γήπεδο του Σπόρτιγκ για την ομάδα μας. Όπως δείχνει και η διακύμανση του σκορ, στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν σαρωτική, όμως από το δεύτερο άρχισε η αντίδραση της αντίπαλης ομάδας, η οποία ισορρόπησε τον αγώνα, αλλά κρατήσαμε  την πρωτοπορία στο σκορ και τελειώσαμε το πρώτο ημίχρονο με 14 πόντους διαφορά. Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα είχε συνολική καθίζηση, επιθετική και αμυντική, όμως τελικά κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο, χάρις στην «σκυλίσια» μας άμυνα στο δ’ δεκάλεπτο.

Είναι φανερό ότι η ομάδα δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματά της, δεδομένου ότι ακόμα ταλαιπωρείται από τραυματισμούς βασικών αθλητριών(Γιαμπάνη, Τσιαδή, Πολιτοπούλου),οι οποίες έπαιξαν μεν , απολύτως συγκρατημένα δε. Σημαντικό όμως είναι ότι και  με αυτές τις δυσμενείς συνθήκες πήραμε την νίκη, μάλιστα εκτός έδρας και αυτό μετράει στα θετικά μας.

Την επόμενη αγωνιστική την Κυριακή 22/10 και ώρα 17.00 θα αντιμετωπίσουμε στο γήπεδό μας ΖΕΤΑ ΛΑΟΥΔΗ την ομάδα του Παλαιού Φαλήρου.

ΣΠΟΡΤΙΓΚ (Γιαννακάκου): Παντελή 5, Μουζάκη 14, Δεληγιάννη 4, Χαλικοπούλου 12(2), Σερέπα 2, Πλώτα 2, Ρουσουνέλου 4, Κουφογιάννη, Καρρά, Κατσιώνη.
ΓΣΑΠ (Ρουμπελάκης, Στρατής): Γρίσπου 18(1), Καραχάλιου 9, Κεσσέ, Βούλγαρη 4, Κυρκοπούλου 2, Σακουλάκη 1, Γιαμπάνη 10(2), Πολιτοπούλου 2, Τσιαδή, Κακοσούρη, Σπυρίδωνος, Αραβανή.

Φάση από τον αγώνα στο κλειστό του Σπόρτιγκ

Β. ΝΕΑΝΙΔΕΣ

ΓΣΑΠ – ΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ  91 – 32 (27-6, 26-9, 18-5, 20-12)

Τη Δευτέρα 16/10 υποδεχθήκαμε στο γήπεδο Ζέτα Λαούδη την ομάδα ΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι αθλήτριες μας ξεκίνησαν με αρκετή όρεξη και μαχητικότητα τον αγώνα, παρά τις απουσίες λόγω τραυματισμών.

Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων, φάνηκε από την αρχή και έτσι ο αγώνας εξελίχθηκε σε μια έντονη προπόνηση για τα κορίτσια μας. Είδαμε ωραίες συνεργασίες στην επίθεση, δυνατές άμυνες και πάθος για επικράτηση. Ο coach έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής σε όλες τις νεάνιδες και στις κορασίδες που συμμετείχαν.

Συγχαρητήρια στις αθλήτριες του Μαραθώνα, που αν και ήταν μόνο 8, πάλεψαν μέχρι το τέλος με όλες τις δυνάμεις τους. Τέλος ευχαριστούμε την Εύα Αρβανίτη που ανέλαβε έφορος στις νεάνιδες και ευχόμαστε στη Μαργαρίτα να επιστρέψει γρήγορα στον αγωνιστικό χώρο.

Την επόμενη αγωνιστική Δευτέρα 23/10 και ώρα 21.45 θα αντιμετωπίσουμε την ομάδα του Κρόνου Β΄ στο γήπεδο του Γέρακα.

ΓΣΑΠ (Στρατής Κ.) Λάσκαρη Ρ. 4, Αγριογιάννη 5, Παγίδα 8(2), Μήτση 13(1), Κουκουμέλη 2, Κοντογιωργάκη 17, Αραβανή 13, Μάγειρα 6, Κεχρή 2, Σπυρίδωνος 16, Χαλδαίου, Λάσκαρη Μ. 5

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.