Συνάντηση εργασίας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων με το Δήμαρχο

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Γ. Σταθόπουλου μετά του Εντεταλμένου Δημ. Συμβούλου για θέματα Παιδείας Π. Γκόνη και των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών Γ. Ρήγου και Β. Τραυλού με το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 17 Μαρτίου στο Δημαρχείο.

Από την Ένωση Συλλόγων Γονέων συμμετείχαν η Πρόεδρος Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα, ο αντιπρ. Αντ. Παπάζογλου, η Γεν. Γραμματέας Εύη Χατζοπούλου-Ματιάτου, η Ειδ. Γραμματέας Ηλ. Σωτηράκου-Ψύλλα, ο Ταμίας Σπ. Καμινάρης, τα μέλη Γ. Κρητικίδης, Μ. Ξυνογαλά, Ελ. Καραγιώργου-Σφακιανάκη, Μ. Μητσάκης και τα αναπληρωματικά μέλη Κατ. Μαντζαρίδου και Τ. Τσιαμπίρα-Γεωργιάδη.
Η συζήτηση διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα συνεργασίας και έγινε με βάση σχετικό υπόμνημα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, που αναλύθηκε από την Πρόεδρο και επικεντρώθηκε σε τρία θέματα, το πρόγραμμα της Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης, τις επισκευαστικές και εξοπλιστικές ανάγκες των σχολείων σύμφωνα με τα αιτήματα και των Συλλόγων Γονέων και την επιτακτική ανάγκη κάλυψης των αναγκών Σχολικής στέγης.

Στη συζήτηση αναλύθηκαν διεξοδικά από τον υπεύθυνο Παιδείας Παν. Γκόνη:
1. Οι εξελίξεις στις συναντήσεις και τη συνεργασία του Δήμου με τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ) με επικεφαλής το Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Δρούλια σχετικά με την ολοκλήρωση του έργου κατασκευής του κτιρίου για τη στέγαση του ΕΠΑΛ/ΕΚ (στο χώρο του πρώην Λυκείου Μπαρμπίκα επί των οδών Λυκείου και Διγενή), το οποίο εντός του Απριλίου δημοπρατείται και αναμένεται η λειτουργία για το σχολικό έτος 2016, όπως και για κατασκευή του 6ου Γυμνασίου (οδός Αγελάου) και του 14ου Νηπιαγωγείου (οδός Αγ. Βασιλείου – Ο.Τ. 328).

2. Η απόλυτη προτεραιότητα και οι ενέργειες του Δήμου για την στέγαση του 12ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς και των απαραίτητων νηπιαγωγείων.

3. Ο ρόλος που μπορούν να παίξουν οι Σχολικές Επιτροπές στην υλοποίηση μικρών και επειγουσών συντηρήσεων και επισκευών των σχολείων όπως αποδεικνύει η εμπειρία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

4. Η διεκδίκηση επιπλέον χρημάτων για τις Σχολικές Επιτροπές (πρόταση Γ. Ρήγου).

5. Η ανάγκη για επιτάχυνση των εργασιών στα Σχολεία μέσω της «ανοικτής εργολαβίας 2014» και η σαφής πρόθεση για έγκαιρη προκήρυξη της «ανοικτής εργολαβίας 2015».

6. Οι προτεραιότητες της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας ως προς τις αναγκαίες επισκευές των σχολείων μέσω της «ανοικτής εργολαβίας 2014»

7. Η υλοποίηση του προγράμματος της Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης με στόχο τον διπλασιασμό των φιλοξενουμένων μαθητών και την απορρόφηση μαθητών με μηδενικό κόστος για τους γονείς.

Ακολούθησε η αναλυτική περιγραφή από τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασ. Τραυλό της μεγάλης σειράς εργασιών που έγιναν σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης το τελευταίο τετράμηνο (κατασκευές αιθουσών, εκτεταμένοι ελαιοχρωματισμοί, επισκευές τουαλετών, αλλαγές πινάκων, αγορά και τοποθέτηση ηλεκτρονικών μέσων, επισκευές, αλλαγές επίπλων, ηλεκτρολογικές εργασίες, μονώσεις κ.ά.).

Κλείνοντας την πολύωρη συνάντηση, ο Δήμαρχος Γ. Σταθόπουλος δήλωσε ότι η Δημοτική αρχή εργάζεται καθημερινά για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της Σχολικής Κοινότητας, επεσήμανε την ανάγκη συμμετοχής στις εκδηλώσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού που συντονίζει η Περιφέρεια την 20ή Μαρτίου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εποικοδομητική συνεργασία των στελεχών του Δήμου που εργάζονται για τα ζητήματα Παιδείας, τόσο με την Ένωση και τους Συλλόγους Γονέων όσο και με όλους τους εμπλεκομένους και τέλος δήλωσε ότι αυτός είναι ο σταθερός άξονας στην εφαρμογή της πολιτικής του Δήμου ως προς τα Δημόσια Σχολεία, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους.

 

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.