Έγινε το Ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου Κατοίκων Τσακού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής το ανοιχτό διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου κατοίκων Τσακού με κύρια θέματα την ενημέρωση των πολιτών για τα τρία πιο φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή του Τσακού αυτή τη περίοδο: την ασφάλεια, το 118 και την πυρασφάλεια του Λόφου.
Τον λόγο στην αρχή πήρε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κος Βασίλειος Σαββίδης ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, αναφέρθηκε στην καινοτομία που εισήγαγε ο Σύλλογος για ανοιχτό Δ.Σ. ώστε όλοι μαζί να γίνουμε συμμέτοχοι στην επίλυση των προβλημάτων. Ολοκληρώνοντας, ζήτησε από όλους την συνδρομή τους στην προσπάθεια που κάνει ο Σύλλογος για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων της περιοχής.

ανοιχτο_δσ

• 1ο ΘΕΜΑ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Το ζήτημα της ασφάλειας ανέπτυξε από πλευράς Συλλόγου ο Γραμματέας, Τάσος Μίχας ο οποίος έκανε μια ιστορική αναδρομή των περιστατικών που έχουν σημειωθεί, τις πρωτοβουλίες που είχε πάρει τότε και τώρα ο Σύλλογος καθώς και το πώς πρέπει να προχωρήσουμε από εδώ και πέρα. Μετά από συζήτηση στην οποία έλαβε το λόγο και ο πρώην Δήμαρχος κος Βασίλειος Γιαννακόπουλος αποφασίστηκε να ζητηθεί από το Αστυνομικό τμήμα να στείλει κάποιον αρμόδιο ώστε να ενημερώσει και να συμβουλεύσει τον κόσμο, να αυξηθούν οι περιπολίες και τέλος να ζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο να μεσολαβήσει ώστε να ενταχθεί η περιοχή στον θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς.

• 2Ο ΘΕΜΑ: ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ
Για την Πυρασφάλεια του λόφου μίλησαν ο κος Σαββίδης και ο κύριος Μπεθάνης οι οποίοι ενημέρωσαν ότι και φέτος ο Σύλλογος θα συνδράμει με δικά του έξοδα απασχολώντας δυο άνεργα άτομα που θα είναι αρμόδια για την ασφάλεια του Λόφου κυρίως τις ημέρες που δεν θα υπάρχει άτομο από την πολιτική προστασία του Δήμου. Επίσης έγινε αναφορά στο θέμα της δικαιοδοσίας του Λόφου και στο όλο πλάνο διεκδίκησης της έκτασης από το Δήμο Χολαργού που όχι μόνο δεν του ανήκει αλλά και τον γεμίζει με σκουπίδια. Οι τοποθετήσεις του Δημάρχου της πόλης κου Σταθόπουλου, οι προτάσεις του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κου Ανδρέα Γκιζιώτη και οι επισημάνσεις του κόσμου βοήθησαν στο να αποφασιστεί ώστε να παραμείνουν αυτά τα άτομα συνεπικουρώντας τη προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε όλοι για αυτό το πλούσιο κομμάτι της πόλης μας.

anoixto ds 2

• 3Ο ΘΕΜΑ: ΟΤ 118 και τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας.
Η ενημέρωση του κόσμου από την σύμβουλο του Συλλόγου κα Ε. Μαστραποστόλη για τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί γύρω από το Ο.Τ. 118 και το πλάνο του Δημάρχου για το ίδιο θέμα κάλυψαν τον κόσμο όπως κάτι ανάλογο συνέβη και με το θέμα της τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Τσακό όπου ομόφωνα καταδικάστηκε και συμφωνήθηκε να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο την ημέρα που θα συζητηθεί το θέμα. (ερχόμενη Τετάρτη).

Η συνεδρίαση του Συλλόγου έκλεισε με την ολοκληρωμένη ενημέρωση από την πλευρά του Δημάρχου για τα υπόλοιπα χρόνια προβλήματα της περιοχής όπως πχ το Μακρή, το Μπαρμπίκα, το Κολυμβητήριο, το Υπ. Γεωργίας, το Κοιμητήριο, τη πεζοδρόμηση της Κονδυλάκη κ.α.

Στο ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο συμμετείχαν και πήραν το λόγο οι κάτοικοι της περιοχής καθώς και ο Δήμαρχος της πόλης κος Γιάννης Σταθόπουλος, ο κος Βασίλης Γιαννακόπουλος επικεφαλής της «Συμμαχίας Ευθύνης», ο κος Ανδρέας Γκιζιώτης επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο δημοτικός σύμβουλος κος Κώστας Κρητικίδης, ο πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ κος Βασίλειος Τσαγκάρης, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος κος Φ. Αλεξόπουλος, ο κος Λάμπρου Γιώργος από το Σύλλογο γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου, ο κος Κατσαράκης από το Σύλλογο ΑμεΑ κ.ά.

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.