Τελικά αποτελέσματα διαγωνισμού Διηγήματος του Δικτύου Ανταλλαγής & Αλληλεγγύης

Δίκτυο-Ανταλλαγής-και-Αλληλεγγύης

Το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής, τον Σεπτέμβριο του 2014 προκήρυξε Διαγωνισμό Διηγήματος που παρέμεινε ανοικτός έως τις 31 Ιανουαρίου 2015, με θέμα την αλληλεγγύη και στόχο την έκδοση βιβλίου, από τις εκδόσεις Ταξιδευτής, το οποίο θα διακινηθεί από ανέργους και άστεγους. Έλαβαν μέρος 168 άνδρες και γυναίκες τους οποίους ευχαριστούμε.
Η Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού, αποτελούμενη από τους: Κάσδαγλη Χριστόφορο (δημοσιογράφο-συγγραφέα), Νόλλα Δημήτρη (συγγραφέα), Παπαδόπουλο Κώστα (εκδότη), Πατούλη Κρυσταλία (δημοσιογράφο- σύμβουλο ανθρωπίνων σχέσεων), Σουλτάτου Πέλα (Niemands Rose- συγγραφέα), Στεφανέα Πέτρο (Λέκτορα ΕΜΠ-συγγραφέα) και Θεοφανοπούλου Τζένη (Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής), μετά από πολλές συζητήσεις εκτίμησε ότι:
Α) Τόσο ο αριθμός των συμμετοχών όσο και το επίπεδο των κειμένων ξεπέρασαν τις προσδοκίες των διοργανωτών.
Β) Ο μεγαλύτερος αριθμός των κειμένων εμπνέεται από τα διογκούμενα προβλήματα των ημερών μας (άστεγοι, ανεργία, απολύσεις, μεταναστευτικό, ανθρώπινες σχέσεις), αποτυπώνοντας τη δραματική πραγματικότητα που ζούμε ως χώρα και ως κοινωνία τα τελευταία 5 χρόνια.
Γ) Η Αλληλεγγύη αναδεικνύεται ως μονόδρομος, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πολυεπίπεδης κρίσης, χωρίς ωστόσο να είναι πάντοτε ευδιάκριτα τα όρια μεταξύ αλληλεγγύης, φιλανθρωπίας και ελεημοσύνης.

Με βάση τις εκτιμήσεις αυτές και προκειμένου το υπό έκδοση βιβλίο να αποτελέσει ένα αξιόπιστο δείγμα του προβληματισμού που διαπερνά την κοινωνία μας, αναφορικά με το ζήτημα της αλληλεγγύης, η Επιτροπή αποφάσισε την έκδοση 20 διηγημάτων και όχι 10, όπως αρχικά είχαμε ανακοινώσει. Ακολουθεί ο κατάλογος των επιλεγέντων κειμένων με αλφαβητική σειρά, κατά το επώνυμο του/της συγγραφέα τους.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_Page_2ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_Page_3

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.