Ένωση Γονέων: «Έπεσε η αυλαία» της 9ης Συνάντησης Μαθητικής Δημιουργίας

b_650_0_16777215_00_images_april-may2014_enosigonewn

Για ένατη συνεχή χρονιά, επί μία εβδομάδα, οι χώροι των σχολείων γέμισαν με τα έργα των παιδιών μας, με πολλά χαμόγελα και με πολλά χειροκροτήματα.

Ήταν μια εβδομάδα γεμάτη χορό, μουσική, εικαστικές παρουσιάσεις και θεατρικές παραστάσεις. Μια εβδομάδα πολιτισμού για όλους εμάς που απολαύσαμε και χειροκροτήσαμε την προσπάθεια εκατοντάδων παιδιών. Την προσπάθεια που κατέβαλαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές τους να παρουσιάσουν ολοκληρωμένα έργα. Και το αποτέλεσμα για μια ακόμα φορά ήταν εκπληκτικό! Παιδιά, εκπαιδευτικοί και εκπαιδευτές, με πολύ αγάπη γι’ αυτό που επέλεξαν να κάνουν και καταβάλλοντας πολλή προσπάθεια και κόπο, κατάφεραν να μας δείξουν, μέσα από τα διάφορα δρώμενα, την αγάπη τους για τον πολιτισμό.

Ως ΔΣ της Ένωσης Γονέων πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ύπαρξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων στους πιο ζωτικούς χώρους της πόλης, στα δημόσια σχολεία μας, και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ, συμβάλλει αποφασιστικά και στην αντιμετώπιση φαινομένων Σχολικού Εκφοβισμού, μιας και τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να αναπτυχθούν σε κλίμα ομαδικότητας και συνεργασίας. Αυτός είναι, ένας ακόμα λόγος, που επιμένουμε για την έγκαιρη λειτουργία των δωρεάν θεατρικών και άλλων προγραμμάτων στα σχολεία και αναμένουμε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις τόσο του Δημάρχου κ. Γ. Σταθόπουλου όσο και του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Γκόνη, τις οποίες ανέφεραν συνεχώς σε όλη την διάρκεια του Μαθητικού Φεστιβάλ.

Εκτιμούμε δε, ότι οι εκδηλώσεις αυτές θα έπρεπε να αποτελούν μια γιορτή για όλη την πόλη και να αγκαλιάζονται τόσο από τους υπόλοιπους φορείς όσο και από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τιμώντας και επιβραβεύοντας τους μαθητές των Δημοσίων Σχολείων που παρά τις μεγάλες δυσκολίες, προσπαθούν, δημιουργούν και διαμορφώνουν πρωτογενή πολιτισμό.

Αξίζουν συγχαρητήρια
◾στην Δημοτική Αρχή που συνέχισε και στήριξε αυτή την ετήσια διοργάνωση
◾στον ΠΑΟΔΑΠ που εξασφάλισε την δωρεάν παροχή θεατρολόγων στα σχολεία
◾στην Οργανωτική Επιτροπή για την όλη διοργάνωση
◾στο προσωπικό από το Γραφείο Παιδείας (υπαλλήλους, φύλακες και καθαρίστριες) που στήριξαν έμπρακτα την διοργάνωση

Θερμές ευχαριστίες στους εκπαιδευτικούς και τους εκπαιδευτές των παιδιών μας που υπερβαίνουν εαυτό στηρίζοντας τα όνειρα των παιδιών μας.

ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά μας και ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατί με τα όνειρα, το πάθος και το κέφι τους μας δίνουν δύναμη.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τη 10η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας το 2016, επισημαίνοντας ότι το Μαθητικό Φεστιβάλ πρέπει να είναι το αποκορύφωμα μιας δημιουργικής διαδικασίας που πραγματοποιείται καθ’ όλη τη σχολική χρονιά και έχοντας πλέον τη βεβαιότητα ότι ο Δήμος θα προβεί έγκαιρα σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε τον Οκτώβριο, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι θεατρολόγοι να είναι έτοιμοι να αναλάβουν τις θεατρικές ομάδες όλων των δημόσιων σχολείων που το επιθυμούν.

Αγία Παρασκευή 15/05/2015                                           Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.