Επιτροπή Κατοίκων & Φορέων κατά των Ναρκωτικών – Ποιοί, Πως και Γιατί

20150603_194951 copy

Μια σημαντική κίνηση ξεκινά για την Αγία Παρασκευή. Ένας αγώνας αντιμετώπισης ενός σοβαρού προβλήματος που δυστυχώς κατατρώει ύπουλα τα ριζά κάθε πόλης.
Η διακίνηση των ναρκωτικών έχει εξαπλώσει τα πλοκάμια της στα παιδιά μας, στον εύκολο στόχο. Το ξέρουμε, το βλέπουμε, μπορεί να το αντιμετωπίζουμε, αλλά … δεν μιλάμε.
ΟΧΙ πια! Οι ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής κηρύττουν πόλεμο στα ναρκωτικά.

Σε μια πρώτη συνάντηση στο 1ο Δημοτικό σχολείο Αγ. Παρασκευής, στις 3 Ιουνίου 2015, αποφασίστηκε η δημιουργία Επιτροπής Κατοίκων και Φορέων της Αγίας Παρασκευής κατά των Ναρκωτικών.
Μεγάλη υπήρξε η συμμετοχή από τους συλλόγους της πόλης: Αγ. Ιωάννη, Τσακού, Πευκακίων, Κοντοπεύκου, Ένωση Γονέων, 1ου Λυκείου, 4ου Λυκείου, 1ου Γυμνασίου, Κρήτες, ΓΣΑΠ (μπάσκετ γυναικών).
Παραβρέθηκαν επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Γαβράς, ο τ. δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Γαβράς, ο Γιάννης Κομιώτης Οργανωτικός Γραμματέας της “Αγίας Παρασκευής, η πόλη μας”, ο Δ. Αυγερόπουλος από την Λαϊκή Συσπείρωση, η Μ . Καρασταμάτη από το Φυσάει Κόντρα, μέλη της ΣΕΑΝ (Έφεδροι Αξ/τοι Ανατολικής Αττικής), μέλη του Δικτύου Ανταλλαγής & Αλληλεγγύης, της ΕΝΕΒΑΠ, κ.α.
Επιστολικά χαιρέτησε ο Σπύρος Παπασπύρος τ . δημοτικός Σύμβουλος.

Παρουσιάζοντας την προσπάθεια αυτή ο κ. Κώστας Παπαδόπουλος τόνισε την ανάγκη δημιουργίας της προκειμένου οι φορείς της πόλης να παρεμβαίνουν στη γειτονιά, να έχουν λόγο στο δρόμο, ενισχύοντας τη δράση της ΑΡΓΩ, του ΚΕΘΕΑ, του 18-άνω και όποιου άλλου φορέα με τον οποίο μπορούν να έχουν συνεργασία και θα εκφράζει τη συλλογική αγωνία της πόλης.
Η μεγάλη προσέλευση στη συνάντηση αυτή δείχνει το πραγματικό ενδιαφέρον που υπάρχει στην πόλη. Η κίνηση κατά των ναρκωτικών πρέπει να στελεχωθεί με άτομα που έχουν το χρόνο να δράσουν.
Σίγουρα, είπε, θα υπάρχουν διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις, στόχος δεν είναι να δοθούν απαντήσεις αλλά να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Πρέπει να λυθεί το πρόβλημα!
Πρέπει να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα!
Στόχος είναι η καθημερινή παρουσία δίπλα στο πρόβλημα, η αξιοποίηση κάθε δυνατού μέσου, όπως πχ. η ενεργοποίηση της (αδρανοποιημένης) Τοπικής Επιτροπής του Δήμου κατά της Παραβατικότητας και πολλές άλλες δράσεις.
Στη συνέχεια ο κ. Λεωνίδας Ριτζάκης αναφέρθηκε εκτενώς και με αναλυτικά στοιχεία στους λόγους που οδηγούν σήμερα τα νεαρά άτομα στη χρήση ναρκωτικών ουσιών, στον τρόπο παραγωγής και διακίνησης των ουσιών, το είδος των ναρκωτικών που διακινούνται, το ρόλο που παίζουν τα συνταγογραφούμενα φάρμακα στην εξάρτηση από ουσίες. Η διακίνηση των ναρκωτικών είναι η πιο κερδοφόρα στην εποχή μας και η αποποινικοποίηση της κάνναβης οξύνει περισσότερο το πρόβλημα. Τέλος παρουσίασε ορισμένες προτάσεις για την στήριξη των υπαρχόντων θεραπευτικών προγραμμάτων, ανάγκη για ύπαρξη ενιαίου δημόσιου φορέας για την πρόληψη, κρατική χρηματοδότηση και στήριξη από τους δημοτικούς φορείς.

Η συνάντηση συνεχίστηκε με την κατάθεση απόψεων και προτάσεων από τους παραβρισκόμενους και εξεδόθη σχετικό ψήφισμα.

 

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, βίντεο, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.