Η Επιτροπή κατά των Ναρκωτικών – ΠΡΑΞΕ ενημερώνει και καλεί σε συνεδρίαση

κατά των ναρκωτικών - πράξε

Η κοινή αγωνία έσπασε τον φόβο
και ενώνει φορείς και κατοίκους στον αγώνα
κατά των ναρκωτικών ουσιών!

Την Τετάρτη 03 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων και πολιτών της Αγίας Παρασκευής που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής κατά των Ναρκωτικών ουσιών.
Η αθρόα συμμετοχή εκπροσώπων φορέων αλλά και κατοίκων ανέδειξε την έντονη αγωνία όλων για την όξυνση του φαινομένου της χρήσης ναρκωτικών, αγωνία που οδήγησε στο σπάσιμο του φόβου και την έκφραση της αναγκαιότητας του συντονισμού της δράσης ενάντια σε όλες τις ναρκωτικές ουσίες που οδηγούν στην απραξία, την απαξία, την εξαθλίωση και την παραίτηση από την ζωή!
Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι: της Ένωσης και αρκετών Συλλόγων Γονέων Σχολείων της πόλης μας, όλων των Περιβαλλοντικών-Πολιτιστικών Συλλόγων Κατοίκων (Τσακού, Αη Γιάννη, Κοντοπεύκου και Πευκακίων), του Συλλόγου Εργαζομένων στον Δήμο ΣΕΔΑΠ, της ΕΝΕΒΑΠ, του Συλλόγου Κρητών, του Δικτύου Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης, του Αθλητικού Σωματείου ΓΣΑΠ (Γυναικείο Μπάσκετ), του Συλλόγου Γυναικών Αγίας Παρασκευής, της Επιτροπής Ειρήνης Αγίας Παρασκευής καθώς και Δημοτικών Παρατάξεων.
Ακόμα παρευρέθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος του ΔΣ. του «ΑΡΓΩ» κ Παναγιώτης Γαβράς, ο Πρόεδρος της Σχ.Επιτροπής Πρωτοβάθμιας κ.Γ.Ρήγος, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου κ.Κ.Παπαδόπουλος και πάρα πολλοί κάτοικοι της πόλης. Η ταυτόχρονη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στέρησε στους Δημοτικούς Συμβούλους την δυνατότητα να παρευρεθούν όπως των κ.κ.Σπ.Παπαγεωργίου και Α.Γκιζιώτη οι οποίοι είχαν εκφράσει έμπρακτα την στήριξή τους στην προσπάθεια.
Την έναρξη της συζήτησης έκανε ο κ.Λ.Ριτζάκης, τέως Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αγίας Παρασκευής, ο οποίος περιέγραψε την αναγκαιότητα της δημιουργίας της επιτροπής και το περίγραμμα των απόψεων γι’ αυτή την πρωτοβουλία, αξιοποιώντας την ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών με την ετήσια έκθεση του ΟΗΕ για τον έλεγχο των Ναρκωτικών.
Ο κ.Κ.Παπαδόπουλος, με γλαφυρό τρόπο, παρουσίασε την κατάσταση στην περιοχή μας, ανέδειξε την ανάγκη ενεργής παρέμβασης και των κατοίκων και παρουσίασε το προτεινόμενο ψήφισμα το οποίο αποτέλεσε και βάση συζήτησης ώστε να εκτεθούν όλες οι απόψεις και να βρεθεί ο κοινός τόπος συμφωνίας. Κοινή εκτίμηση της συζήτησης ήταν η αναγκαιότητα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να οργανώνουμε και να συντονίζουμε δράσεις προκειμένου να δώσουμε θετικές και δημιουργικές διεξόδους απέναντι στην αντικειμενικά ζοφερή πραγματικότητα που μας περιβάλλει. Το ψήφισμα, όπως εγκρίθηκε από τους παρευρισκόμενους, αναφέρεται κατωτέρω ενώ από κοινού αποφασίστηκε να διαμορφωθεί Ανοικτή Συντονιστική Επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των ενδιαφερόμενων φορέων, η οποία θα έχει μόνιμη λειτουργία.

Παραθέτουμε το ψήφισμα όπως εγκρίθηκε και καλούμε τους εκπροσώπους φορέων στην πρώτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής την Τρίτη 09 Ιουνίου και ώρα 7.30μμ στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής.

Ψήφισμα των εκπροσώπων φορέων και κατοίκων που συμμετείχαν στην σύσκεψη της Τετάρτης 03 Ιουνίου 2015.

Εν έτει 2015, έχοντας την γνώση και την εμπειρία των αποτελεσμάτων της μόνιμης ή ευκαιριακής χρήσης ναρκωτικών, το να μην Πράττεις ότι μπορείς ενάντια στα ναρκωτικά είναι καταδικαστέο.
Δεν μπορείς να στέκεσαι αμέτοχος και αδιάφορος στο γεγονός ότι χιλιάδες νέοι άνθρωποι βρίσκουν ως διέξοδο στα κοινωνικά και προσωπικά προβλήματά τους την πρέζα.
Εάν καλούμε τα παιδιά μας να μην «μασάνε» και να λένε «ΟΧΙ» στην κάθε είδους πρέζα, εμείς, είμαστε υποχρεωμένοι να αντισταθούμε στο κλίμα ανοχής των σκληρών γεγονότων:
-Εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο όχι μόνο από υπερβολική δόση αλλά και από δυστυχήματα που τελούνται υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.
-Χιλιάδες νέοι άνθρωποι αναλώνουν την ενέργεια και την ζωντάνια τους για να βρουν την δόση τους ώστε να «ξεφύγουν» αντί να πολεμήσουν για να «μείνουν όρθιοι».
-Οι πλατείες των πόλεων έχουν γίνει στέκια διακίνησης κάθε είδους ναρκωτικής ουσίας, κυρίως κάνναβης, της οποίας την δοκιμή ή την χρήση οδηγούνται χιλιάδες έφηβοι, έχοντας μάλιστα την δικαιολογία ότι «δεν είναι και πολύ βλαβερή».

Φτάνει πια! Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι τα παιδιά μας, το παρόν μας και το μέλλον μας, οδηγούνται στην απραξία, στην απαξία και την εξαθλίωση.

Εμείς τουλάχιστον λέμε ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!

Συνεργαζόμαστε με το ΚΕΘΕΑ και με το ΑΡΓΩ για όποιες δράσεις απαιτούνται προκειμένου να αναδειχθεί στην Αγία Παρασκευή το πρόβλημα, με στόχο την ενημέρωση παιδιών και ενηλίκων.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή και τους Φορείς της Αγίας Παρασκευής να σταθούν συνεργάτες και αρωγοί στην προσπάθειά μας ώστε να προχωρήσει σε βάθος η ενημέρωση, η πρόληψη και η αντιμετώπιση του προβλήματος.

Καλούμε τους Συμπολίτες μας στην διαρκή δράση, στο σπάσιμο της σιωπής και του φόβου. Τα ναρκωτικά είναι κοινωνικό πρόβλημα κι όχι ατομικό.

Έστω και ένας άνθρωπος να σωθεί από αυτόν τον δρόμο, για εμάς είναι Νίκη.
Και αυτός ο άνθρωπος, μπορεί να είναι το δικό μας παιδί.

Πράττουμε τώρα!!! Και καλούμε όλους όσοι ενδιαφέρονται να συνταχθούν μαζί μας και να ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΩΡΑ!!! Ίσως, αύριο να είναι αργά!!!

Αποφασίζουμε ομόφωνα την συγκρότηση της Επιτροπής Κατοίκων και Φορέων της Αγίας Παρασκευής κατά των Ναρκωτικών.
Συμμετέχουμε με σιωπηλή πορεία από την Πλατεία Αγίας Παρασκευής ως την Πλατεία Αη Γιάννη στην συναυλία που διοργανώνουν το ΚΕΘΕΑ και το ΑΡΓΩ την Πέμπτη 18 Ιουνίου και ώρα 7.30μμ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας κατά των Ναρκωτικών (θα ακολουθήσει συγκεκριμένο κάλεσμα).

Αγία Παρασκευή 07/06/2015

Για την Επιτροπή
Λ.Ριτζάκης 6977-273646
Κ.Παπαδόπουλος 6973-243282
Α.Μπασακίδου-Καράμπελα 6973-028800
Σπ.Παπαγεωργίου 6944-562450

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες,video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.