Φυσάει Κόντρα: ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ στις 5 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ στις 5 ΙΟΥΛΙΟΥ

φυσάει κόντρα νέο‘Ωρα μάχης! Μπροστά μας βρίσκεται το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Όλοι και όλες καταλαβαίνουμε πως το αποτέλεσμά του θα κρίνει πολλά. Ως ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ, από την πρώτη στιγμή της συγκρότησής μας, έχουμε ξεκαθαρίσει πως ο καθημερινός αγώνας στην πόλη μας είναι συμβολή στη μεγάλη προσπάθεια του λαού μας για τη ζωή και τα δικαιώματά του. Με το σκεπτικό αυτό θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας ώστε την Κυριακή να ακουστεί ένα μεγάλο, παλλαϊκό ΟΧΙ στον εφιάλτη που ο λαός μας ζει τα τελευταία χρόνια, ένα παλλαϊκό ΟΧΙ σε όσους μας οδήγησαν εδώ.

Η αναγγελία του δημοψηφίσματος δεν μπορεί να διαβαστεί με όρους “συνωμοσίας”. ‘Εγινε κάτω από την πίεση των λαϊκών διαθέσεων να μπει τέρμα στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής και της μαζικής αντίστασης στον συμβιβασμό με τους εκβιαστές του ΔΝΤ και της ΕΕ. Αποτελεί ένα βήμα μπροστά για αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια. Θα έπρεπε να υπάρχουν δημοψηφίσματα για όλα όσα κρίνουν τη ζωή του λαού.
Μόνο αηδία νοιώθουμε για τους “δημοκράτες” και “ευρωπαϊστές” της ΝΔ, του Πασόκ και του Ποταμιού, αυτούς τους άθλιους υποκριτές που τρέμουν στην ιδέα να πάρει θέση ο λαός. Γι’ αυτούς, οι εργαζόμενοι/ες, οι άνεργοι/ες, οι νέοι/ες είναι καλοί για να δουλεύουν σαν ανασφάλιστοι σκλάβοι, να πληρώνουν φόρους ώστε να απαλλάσσονται οι “αναξιοπαθούντες” εφοπλιστές, να πεθαίνουν σε “ατυχήματα” στα κάτεργα των Λάτσηδων αλλά…ε, όχι και να αποφασίζουν!

Τί κρίνεται λοιπόν την επόμενη Κυριακή;
Η πεντάμηνη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα απέδειξε καθαρά ότι ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωζώνη σημαίνουν μνημόνια φτώχιας, βάρβαρη λιτότητα και τεράστια ανεργία για το λαό, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, ντροπιαστική επιτροπεία και κατάλυση κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας. Οι εργαζόμενοι είδαν τη βαθιά αντιδραστική φύση αυτών των θεσμών, που βάζουν πάνω από όλα τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των πολυεθνικών και του κεφαλαίου που εκπροσωπούν. Η άθλια στάση των δανειστών στοχεύει όχι μόνο στην επιβολή αυτής της αντιλαϊκής λαίλαπας, αλλά και στην συντριβή του λαού, στην πλήρη καθυπόταξη και ταπείνωσή του. Έπεσαν κι οι τελευταίες μάσκες, τα περί “δημοκρατίας” και “θεσμών” που την …προστατεύουν, που μόνο σαν τίτλος καλοκαιρινής επιθεώρησης ακούγονται!

Αποδείχτηκε πως η τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση, η τακτική της αναγνώρισης και πληρωμής του ληστρικού χρέους, οι συνεχείς υποχωρήσεις στους αδίστακτους “θεσμούς” που έφτασαν στο σημείο των περίφημων “47 σελίδων” είναι αδιέξοδη! Συνεχίζει την καταστροφική πολιτική των μνημονίων αλλά και αποθρασύνει τους τοκογλύφους που ζητούν όλο και περισσότερο αίμα και δάκρυα. Αποθρασύνει και το μέτωπο των Σαμαροβενιζέλων, των μολυσμένων με ταξικά απόβλητα Ποταμιών, του μνημονιακού εσμού του «μένουμε Ευρώπη», των καναλαρχών, όλων εκείνων που επένδυσαν τα ταξικά τους συμφέροντα στα μνημόνια και την βάρβαρη εκμετάλλευση του ελληνικού λαού.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ!

Είναι το ΟΧΙ που διεκδικεί: Ακύρωση παλιών και νέων μνημονίων. Παύση πληρωμών προς τους δανειστές και διαγραφή του χρέους. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων .Ρήξη με την ευρωζώνη και την Ε.Ε. Αυτή η πολιτική είναι η μόνη που μπορεί να διαμορφώσει δυνατότητες για δουλειά για τους άνεργους, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, λεφτά για τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τους δήμους, τα ασφαλιστικά ταμεία. Για να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν.

Η Κυριακή 5 Ιουλίου δεν είναι το τέλος, είναι το άνοιγμα του δρόμου της ΡΗΞΗΣ.

Για το μεγάλο «Ναι» στον άλλο δρόμο της συνειδητής ρήξης με ΕΕ – ΔΝΤ, της ανατροπής της επίθεσης του μαύρου μετώπου. Για ένα νέο γύρο αγώνων, για τη νίκη των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μας, για ένα διεθνιστικό μήνυμα αντίστασης, αξιοπρέπειας και απελευθέρωσης προς όλους τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου.

Δημοτική Παρέμβαση
ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στην ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες,video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.