Για να μιλήσουμε ξεκάθαρα …

milonakis1

Σε πρόσφατο δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας γράψαμε ότι ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Μυλωνάκης (Συμμαχία Ευθύνης) σε σχέση με το σημερινό δημοψήφισμα συντάσσεται με το ΝΑΙ. Μετά από αυτό λάβαμε μήνυμα από τον ίδιο (το κείμενο του οποίου δημοσιεύτηκε και σε προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο) που διαμαρτύρεται και διερωτάται πως βγάλαμε αυτό το συμπέρασμα και μιλά για παραπληροφόρηση!

Θα του απαντήσουμε λοιπόν τα εξής:

Στις 30 Ιουνίου 2015 ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Μυλωνάκης έγραφε σε ιστό κοινωνικής δικτύωσης:

“Το δημοψήφισμα δεν έχει πλέον αντικείμενο. Το μόνο που εξυπηρετεί είναι ο εθνικός διχασμός. Ένας διχασμός που δυστυχώς, ακόμα και σήμερα, που είμαστε με το ένα πόδι στη χρεοκοπία εξυπηρετεί κομματικά συμφέροντα.
Αυτό που πρέπει να απαιτήσουμε από τους πολιτικούς μας ηγέτες είναι μια εθνική συνεννόηση έστω και τώρα. Μια κοινή στάση, μια γροθιά, ώστε να διασφαλίσουμε το μέλλον του έθνους μας.
Η μόνη λύση είναι άμεση απόσυρση του δημοψηφίσματος και εθνική συνεννόηση για την καλύτερη δυνατή συμφωνία για τον λαό που θα διασφαλίζει την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ. Τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και την απόδοση ευθυνών ας τις αφήσουμε για μετά.”

Τη φράση που τονίζουμε με κόκκινο καθώς και το ύφος του κειμένου την ερμήνευσε η σελίδα μας, καθώς και άλλοι αναγνώστες του κειμένου αν κρίνουμε από τα σχόλια που γράφτηκαν κάτω από αυτό, ως ΝΑΙ στη Ευρώπη και το ευρώ. Εμείς ήδη διορθώσαμε το συγκεκριμένο άρθρο  μόνο και μόνο ως κίνηση καλής θέλησης, αν και επιμένουμε στο συμπέρασμά μας.

Γιατί όταν ο αγαπητός κ. Μυλωνάκης δηλώνει κατά του δημοψηφίσματος που στηρίζει η κυβέρνηση, η οποία κυβέρνηση στηρίζει παράλληλα και το ΟΧΙ (που ίσως ενέχει τον κίνδυνο ενός GREXIT), τι θέλει να σκεφτούμε ότι δεν το θέλει το δημοψήφισμα, θέλει την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ, ΑΛΛΑ θα στηρίξει ΟΧΙ; Δεν φαντάζει λίγο συγκεχυμένο όλο αυτό;

Βέβαια υπάρχει και το λευκό και η αποχή!!!

Ακολουθεί και δεύτερη δήλωση του κ. Μυλωνάκη στις 3 Ιουλίου 2015:

“Επιμένω στην άποψη ότι το δημοψήφισμα πρέπει να αποσυρθεί. Έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, μπορεί να αποφευχθεί και να αποτραπεί ο εθνικός διχασμός μαζί με τα χειρότερα για την οικονομία, αρκεί να καθίσουν επιτέλους στο ίδιο τραπέζι ο Τσίπρας, ο Σαμαράς, ο Θεοδωράκης, ο Καμμένος και η Γεννηματά, οι πολιτικοί αρχηγοί δηλαδή που έχουν δηλώσει ότι πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και στο ευρώ. Να καταλήξουν σε μια εθνική πρόταση, που θα συμφέρει τον Ελληνικό λαό και να διαπραγματευτούν από κοινού στις Βρυξέλλες.
Τότε θα μας πείσουν ότι προτάσσουν τη χώρα πέρα και πάνω από τα κομματικά συμφέροντα. Θα αποδείξουν ότι αποστρέφονται τον λαϊκισμό και δεν τραβάει το χαλί ό ένας του άλλου για μια εκ των υστέρων δικαίωση πάνω στη στάχτη.
Μόνο τότε ο Ελληνικός λαός θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη του στο πολιτικό σύστημα και στους πολιτικούς.
Και είναι αυτή η πρόκληση ουσίας.”

Από τις τοποθετήσεις αυτές το aparaskevi-images.gr (και πολλοί αναγνώστες) έβγαλε το ανάλογο συμπέρασμα και το δημοσίευσε. Αν έπρεπε να καταλάβουμε κάτι άλλο, μάλλον θα έπρεπε να διατυπωθούν διαφορετικά τα κείμενα.

Σήμερα τελικά πραγματοποιείται το δημοψήφισμα κανονικότατα.

Αφού λοιπόν δεν ακυρώθηκε και δεν έγιναν όσα πρότεινε ο κ. Μυλωνάκης, μήπως ως πολιτικός παράγων της πόλης, της οποίας οι δημότες τον ψήφισαν και τον εξέλεξαν, πρέπει να πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους; Και να μην άγεται και φέρεται κατά την προσφιλή τακτική της παράταξής του (εξαιρείται ο κ. Κώστας Κρητικίδης ο οποίος έλαβε σαφή θέση δημοσίως).

Υ.Γ. Η ιστοσελίδα aparaskevi-images.gr ΔΕΝ παραπληροφορεί, δημοσιεύει βάσει γεγονότων. Αν κάποιοι χρησιμοποιούν “διφορούμενες” δηλώσεις για το φόβο τυχόν πολιτικού κόστους αν λάβουν ξεκάθαρη θέση, τότε δεν ευθύνονται όσοι τις διαβάζουν για το πως θα τις εκλάβουν και θα τις ερμηνεύσουν!

 

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες,video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.