“Φωτιές” από τον Αντρέα Γκιζιώτη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Gkiziotis Adreas copy

Ανεβαίνει η θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα, ανέβηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο χθες, 20/7/2015, με τις σπίθες που πετούσε ο Αντρέας Γκιζιώτης (Λαϊκή Συσπείρωση).


Πρώτη είδηση ότι, τουλάχιστον μέχρι την προηγούμενη Πέμπτη, ο Δήμος δεν είχε ανοίξει λογαριασμό για τη μεταφορά χρηματικών αποθεμάτων στην Τράπεζα Ελλάδος, σύμφωνα με πληροφορία από την Ταμειακή Υπηρεσία.
Στη συνέχεια παρατηρώντας τις εκδηλώσεις που υπήρχαν προς ψήφιση στο χθεσινό ΔΣ, 4-5 τον αριθμό, σχολίασε πως ο Δήμος πάει καλά στις εορτές, στα κατόπιν εορτής όμως είναι μέτριος …


Το πιο σημαντικό που κατήγγειλε ο κ. Γκιζιώτης είχε να κάνει με την πυροπροστασία της πόλης. Ερευνώντας για το αν είχε υλοποιηθεί κάποια από τις εισηγήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΔΣ, οι οποίες ψηφίστηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ, ανακάλυψε πως δεν υπήρξε καμία εξέλιξη παρόλο που είχε μεσολαβήσει διάστημα ενός μηνός! Γεγονός που το κατήγγειλε στις 17/7/15 και με ανακοίνωσή του στον τοπικό Τύπο. Το θέμα όπως τόνισε έχει σοβαρές διαστάσεις και αγγίζει τα όρια της παράβασης καθήκοντος και στρεφόμενος προς το Γενικό Γραμματέα του Δήμου ρώτησε αν υπάρχει καθορισμένο χρονικό διάστημα υλοποίησης μιας απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και αν υπάρχει πολιτικός έλεγχος.
Το δεύτερο σκέλος του θέματος αφορούσε το νταμάρι στο λόφο Τσακού που καταχρηστικά χρησιμοποιεί ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού. Απαντώντας σε ενημέρωση από το Δήμαρχο ότι ο όμορος Δήμος έχει βρει κάποιο χώρο που ΘΑ μεταφέρει τα σκουπίδια, είπε ότι υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και οι κινήσεις είναι συγκεκριμένες. Ο Δήμαρχος πρέπει να στείλει την Πολεοδομία και το Υγειονομικό και με τα πορίσματά τους έχει περισσότερη δύναμη να διεκδικήσει το χώρο που μας ανήκει.
Η δεύτερη είδηση που προέκυψε από τον κ. Γκιζιώτη αφορούσε την ετοιμότητα του Δήμου σε περίπτωση φωτιάς στον Υμηττό. Την Παρασκευή, την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά στον Καρέα και ενώ ο κ. Γκιζιώτης μαζί με το ΣΕΠΒΑΤΥ και το Διοικητή της Πυροσβεστικής βρισκόταν στον Υμηττό δεν λειτουργούσε τίποτα, ούτε τα πυροφυλάκια, ούτε τα πυροσβεστικά μέσα! Όπως πολύ σωστά είπε ο κ. Γκιζιώτης ο Υμηττός είναι ένας, άσχετα ποιο σημείο του καίγεται και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τον Υμηττό. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα.


Απορριμμάτων συνέχεια όμως και δημιουργία GREEN POINT (χώρος μεταφόρτωσης απορριμμάτων). Αναφερόμενος στην πρόθεση δημιουργίας Green Point στα Γλυκά Νερά ρώτησεαν είναι ενήμεροι οι κάτοικοι της περιοχής, γιατί μια τέτοια ενέργεια σημαίνει «πετροβόλημα από τους γύρω κατοίκους».


Θέμα στο δημοτικό συμβούλιο έγινε και για το πανό που αναρτήθηκε στο κτίριο του Δημαρχείου για το Δημοψήφισμα. Η άποψη του κ. Γκιζιώτη ήταν πως η έκφραση της άποψης του καθενός είναι δικαίωμά του. Ο ίδιος δεν λογοκρίνει κανέναν, ούτε θεωρεί ότι πρέπει να «τραβήξουμε το αυτί» σε κάποιο εργαζόμενο. Ως παράταξη δε βάζουν κανένα εμπόδιο σε σχέση με τη διακίνηση των ιδεών.


Παρακολουθήσαμε έναν Αντρέα Γκιζιώτη λιτό, σαφή και κατανοητό όπως τον έχουμε συνηθίσει. Πιο καυστικό όμως αυτή τη φορά, γιατί το βουνό που μας φιλοξενεί αξίζει τον δέοντα σεβασμό και όχι, όπως είπε, αφού πάρει φωτιά να το θυμηθούμε και να τρέχουμε να φωτογραφηθούμε δίπλα στο πυροσβεστικό μας.

 

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες,video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.