Σπύρος Παπασπύρος: Πολιτικοί καιροσκόποι

Papaspiros Sp.2Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου, συζητούνται και θέματα που ναι μεν δεν έχουν κάποια πρακτική αξία, πλην όμως «ξεσκεπάζουν» πολλούς που ανήκουν στην κατηγορία αυτών που ονομάζουμε Ο.Φ.Α. (Όπου Φυσάει ο Άνεμος), τους καιροσκόπους δηλαδή.


Αυτό συνέβη και στην τελευταία συνεδρίαση, όταν η Παράταξη «Φυσάει κόντρα στην Αγία Παρασκευή» κατέθεσε Ψήφισμα, με το οποίοεκαλούντο οι Βουλευτές να ψηφίσουν ΟΧΙ σήμερα στην Βουλή. Ένα Ψήφισμα που, πρακτικά, δεν έχει καμμιά αξία, αφού δεν λαμβάνεται από κανένα υπ΄όψιν.


Κατ΄αρχάς, έγινε μεγάλη προσπάθεια να πάει πίσω-πίσω η συζήτηση, μήπως κουρασθούν και αποχωρήσουν οι Σύμβουλοι. Όταν, τελικώς, έφθασε η ώρα της συζητήσεως, ο κ. Δήμαρχος ανεφώνησε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο Ψήφισμα (με την ίδια ένταση που φώναζε και υπεστήριζε το άλλο ΟΧΙ μέχρι την Κυριακή του Δημοψηφίσματος). Και αιτιολόγησε την άποψή του, λέγοντας ότι αρνείται να καλέσει τους Βουλευτές να ρίξουν την Κυβέρνηση. Όχι γιατί κινδυνεύει η Χώρα, όχι γιατί είναι μονόδρομος, όχι για να μην επέλθει η καταστροφή, αλλά για να μην «πέσει η Κυβέρνηση»! Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν και πολλοί (μέχρι πρότινος) ανένδοτοι και φλογεροί «επαναστάτες» της Παρατάξεώς του. Και θυμήθηκα τους στίχους του ποιητή, «που ΄σαι νιότη, που μου ΄λεγες πως θα γινόμουν άλλος». Θυμήθηκα την πρόσφατη στάση του κ. Δημάρχου και πολλών από την Παράταξή του, όταν κατηγορούσε αντιπάλους του ως «μνημονιακούς», «απεργοσπάστες», όταν μιλούσε για «τοκογύφους», «εκβιαστές» κλπ. Και όταν υπεραμύνετο, στο παρελθόν, Ψηφισμάτων κατά της προηγουμένης Κυβερνήσεως, για ενέργειές της πολύ πιο «light».Μόνο σε επανάσταση δεν καλούσαν τότε…


Τώρα αυτά όλα ξεχάσθηκαν, στον βωμό της ελπίδας για στήριξη και μελλοντικό νέο χρίσμα από αυτούς που φαίνεται, σήμερα, να πλειοψηφούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως, ονομάζεται πολιτικός καιροσκοπισμός.


Να σημειώσω εδώ, ότι κάποιοι της Παρατάξεως του κ. Σταθόπουλου, στην ψηφοφορία για το Ψήφισμα, επιφυλάχθηκαν να είναι εντελώς αρνητικοί με το περιεχόμενο του Ψηφίσματος και δεν ψήφισαν ΟΧΙ.
Τουλάχιστον αυτοί, οι λίγοι, διατηρούν ακόμη κάποια αποθέματα αυτοσεβασμού και σταθερότητος απόψεων…

 


Σπύρος Παπασπύρος
Σχης ε.α.
πρ. Δημοτικός Σύμβουλος «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»
Μέλος ΔΣ. ΠΑΟΔΑΠ

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες,video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.