Αρχική ΣΥΛΛΟΓΟΙ-ΦΟΡΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Πανηγυρικός εορτασμός εις μνήμη της Αγίας Παρασκευής – Γιορτάζει η πόλη

Πανηγυρικός εορτασμός εις μνήμη της Αγίας Παρασκευής – Γιορτάζει η πόλη

Με θρησκευτική ευλάβεια η πόλη μας γιορτάζει την πολιούχο της Μεγαλομάρτυρα Αγία Παρασκευή. Μεγάλος ο φόρος τιμής μιας και η πόλη φέρει το όνομα της Αγίας.

Για μια ακόμα χρονιά οι πιστοί προσέτρεξαν να προσκηνύσουν την εικόνα της Αγίας Παρασκευής, με αποτέλεσμα η κεντρική πλατεία να κατακλιστεί από πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας.

Εορτάζουμε και πανηγυρίζουμε τη Μεγαλομάρτυρα προστάτιδα και ζητούμε να λάβουμε τη χάρη της.

Απόψε παραμονή της εορτής, 25 Ιουλίου, αφού τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Τριπόλεως Λιβύης κ. Θεοφύλακτου, από τον Αρχιμανδρίτη πατ. Διονύσιο Κατερίνα, και τον ιερατικό κλήρο της πόλης, ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Τον Μέγα Εσπερινό και τη Λιτάνευση ακολούθησαν δημοτικοί παράγοντες και μέλη συλλογικοτήτων της πόλης.

Ευχόμαστε σε όλους Χρόνια Πολλά με υγεία και η Αγία Παρασκευή να συνεχίσει να προστατεύει την πόλη μας.

 Στέλνουμε επίσης τα Χρόνια Πολλά στην αδελφοποιημένη πόλη της Κύπρου Γεροσκήπου και στο φίλτατο Δήμαρχο Μιχάλη Παυλίδη, γιατί η Αγία Παρασκευή είναι και δική τους πολιούχος.

 

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες,video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.