Τμήμα της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου συνέδραμε τους μετανάστες στο Πεδίον του Άρεως

metanastes pedio areos_0425 copy

Στον καταυλισμό των μεταναστών στο Πεδίον του Άρεως έφτασε τμήμα της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίας Παρασκευής (κοινωνικό μαγειρείο, ανταλλακτήριο ρούχων).

Αυτοκίνητο του Δήμου γεμάτο τρόφιμα και ρούχα υπό την ευθύνη της κ. Ντίνας Μανωλοπούλου εθελόντριας, υπεύθυνης για τη δημιουργία και τη λειτουργία του κοινωνικού μαγειρείου και της κ. Λίβυας Κανέλλου προϊσταμένης στο τμήμα κοινωνικής πολιτικής, μετέβηκε σήμερα το πρωί στο σημείο όπου δεκάδες μετανάστες από την Τουρκία, το Αφγανιστάν και τη Συρία έχουν κάνει προσωρινό σπίτι τους.

Ταλαιπωρημένοι άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, παιδιά και βρέφη ζουν σε άθλιες συνθήκες, μέσα σε μικρές σκηνές, με λιγοστό φαγητό και πίνοντας νερό από το δίκτυο ποτίσματος του πάρκου. Είναι περιττό να μιλήσουμε για συνθήκες υγιεινής.

Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος που υποδέχτηκαν το αυτοκίνητο του Δήμου, όρμησαν να προλάβουν μια μερίδα φαγητό, ένα ρούχο. Το βλέμμα της απόγνωσης και της δυστυχίας ήταν ολοφάνερο στους ανθρώπους αυτούς που ξεριζώθηκαν από την πατρίδα και τα σπίτια τους. Η περηφάνια όμως και η αξιοπρέπεια ήταν εκεί. Λίγο πριν αναχωρήσει το όχημα πήγαν όλοι και ευχαρίστησαν την κ. Μανωλοπούλου και την κ. Κανέλλου.

metanastes pedio areos_0420 copy

Αυτό που παρατήρησαν οι δύο γυναίκες, είναι η ανάγκη που υπάρχει σε πρακτικά αντικείμενα, δηλαδή ότι χρειάζεται κανείς για να κάνει ένα μπάνιο, λεκάνη, σφουγγάρι, σαμπουάν, πετσέτα κλπ. Επίσης απορρυπαντικά να πλύνουν τα ρούχα τους και σκούπες και απορρυπαντικά για να καθαρίζουν τις τουαλέτες. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κυβερνητικό πλάνο αντιμετώπισής τους και ο Δήμος Αθηναίων δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στα θέματα καθαριότητας, ας τους βοηθήσουμε να αυτοσυντηρηθούν και να προφυλάξουμε έτσι τους ίδιους  αλλά και την γύρω περιοχή από επιδημίες.

Ίσως ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ή κάποιος/οι τοπικός/οί σύλλογος/οι μπορούν να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

metanastes pedio areos_0413 copy
metanastes pedio areos_0411 copy

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες,video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.