Πανηγυρικός εορτασμός εις μνήμη της Αγίας Παρασκευής – Γιορτάζει η πόλη

Αγία Παρασκευή_0821 copy

Με θρησκευτική ευλάβεια η πόλη μας γιορτάζει την πολιούχο της Μεγαλομάρτυρα Αγία Παρασκευή. Μεγάλος ο φόρος τιμής μιας και η πόλη φέρει το όνομα της Αγίας.

Για μια ακόμα χρονιά οι πιστοί προσέτρεξαν να προσκηνύσουν την εικόνα της Αγίας Παρασκευής, με αποτέλεσμα η κεντρική πλατεία να κατακλιστεί από πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας.

Αγία Παρασκευή_0912 copy

Εορτάζουμε και πανηγυρίζουμε τη Μεγαλομάρτυρα προστάτιδα και ζητούμε να λάβουμε τη χάρη της.

Απόψε παραμονή της εορτής, 25 Ιουλίου, αφού τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Τριπόλεως Λιβύης κ. Θεοφύλακτου, από τον Αρχιμανδρίτη πατ. Διονύσιο Κατερίνα, και τον ιερατικό κλήρο της πόλης, ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Αγία Παρασκευή_0880 copy

Τον Μέγα Εσπερινό και τη Λιτάνευση ακολούθησαν δημοτικοί παράγοντες και μέλη συλλογικοτήτων της πόλης.

Ευχόμαστε σε όλους Χρόνια Πολλά με υγεία και η Αγία Παρασκευή να συνεχίσει να προστατεύει την πόλη μας.

Αγία Παρασκευή_0858 copy

 Στέλνουμε επίσης τα Χρόνια Πολλά στην αδελφοποιημένη πόλη της Κύπρου Γεροσκήπου και στο φίλτατο Δήμαρχο Μιχάλη Παυλίδη, γιατί η Αγία Παρασκευή είναι και δική τους πολιούχος.
Αγία Παρασκευή_0805 copy
Αγία Παρασκευή_0847 copy
Αγία Παρασκευή_0897 copy
Αγία Παρασκευή_0861 copy
Αγία Παρασκευή_0873 copy
Αγία Παρασκευή_0915 copy
Αγία Παρασκευή_0844 copy

 

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες,video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.