Η Βιοκλιματική Κοντοπεύκου έχει σταματήσει με χρέη προς τον εργολάβο

κοντόπευκο-βιοκλιματική copyΦωτογραφία αρχείου

Πολλά παράπονα και διαμαρτυρίες ακούγονται και γράφονται τους τελευταίους μήνες για τα έργα που έχουν ξεκινήσει στην περιοχή Κοντοπεύκου. Φώτα που δεν ανάβουν βυθίζοντας περιοχές στο σκοτάδι, πεζοδρόμια που έμειναν στη μέση, λακκούβες, κλπ.
Πρόκειται για τη Βιοκλιματική Κοντοπεύκου, ένα έργο πολλά υποσχόμενο με ποδηλατόδρομο που εντάχθηκε σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Βορείου Τομέα.
Όμως από έγκυρες πληροφορίες γνωρίζουμε ότι η κατασκευή – αποπεράτωση της Βιοκλιματικής έχει σταματήσει εδώ και μήνες, παρότι είχε πάρει παράταση. Ο δε εργολάβος είναι απλήρωτος από 6μηνίας και του οφείλεται από την Περιφέρεια το ποσό του 1.800.000€ περίπου, που συνεπάγεται αδυναμία πληρωμής εργατών και συνέχισης του έργου εκ μέρους του. Μάλιστα ο εργολάβος υπέστη και ζημιά, του έκαψαν ένα μεγάλο μηχάνημα που είχε στην περιοχή των έργων.
Αντιλαμβάνεστε ότι, όσο παραμένει αυτή η κατάσταση δημιουργούνται προβλήματα και ζημιές στην ήδη υπάρχουσα κατασκευή, όπως σπασμένα ρολόγια της ΕΥΔΑΠ, υδρορροές, φρεάτια, οδόστρωμα κλπ.
Έχουμε ένα έργο που σέρνεται και ο πολίτης που διαμαρτύρεται δικαίως γιατί υφίσταται τη σκόνη, τη συγκέντρωση μπαζών που δυσκολεύουν τη διάβαση και δυνητικά προκαλούν ατυχήματα, προβληματικές μετακινήσεις με το αυτοκίνητο και όλα τα σχετικά.
Μάλλον το ‘χει η μοίρα όλα τα μεγάλα έργα υποδομής του Δήμου Αγίας Παρασκευής να περνάνε το δικό τους Γολγοθά μέχρι την αποπεράτωση (βλ Οδός Αγίου Ιωάννου).


Βέβαια σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα κ. Γιώργος Καραμέρος αναφέρθηκε στην Βιοκλιματική Κοντοπεύκου και μίλησε για την ολοκλήρωσή της, αλλά πάνω σε αυτό θα αναφερθούμε σε 2η φάση με στοιχεία για το πόσο είναι ή όχι εφικτός ο τρόπος που ανέφερε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν τίθεται θέμα ευθύνης του Δήμου, ο οποίος το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να επιβλέπει.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο υπήρξε πρόταση του πρ. αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Τσιαμπά να δοθεί το έργο τμηματικά, δηλαδή τα κομμάτια που είναι ήδη έτοιμα, αφού πληρωθούν οι πρώτες δύο διατακτικές.

 

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες,video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.