ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:Κεραίες κινητής τηλεφωνίας περικύκλωσαν το ΠΕΔΥ Αγίας Παρασκευής

IMG_2305 copy

Μεγάλη κινητοποίηση πραγματοποιείται στο Δήμο Αγίας Παρασκευής κατά καιρούς εξαιτίας της παρουσίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολικά συγκροτήματα. Πορείες, συζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο, συγκεντρώσεις επί τόπου στα σημεία που βρίσκονται οι κεραίες. Αποτέλεσμα η ανάκληση των αδειών δύο από αυτών.
Παρά τη μεγάλη προσπάθεια από ομάδες πολιτών, παρά την καλή πρόθεση όλων, μας ξέφυγε ένα ακόμα πιο σημαντικό σημείο.


Κληθήκαμε χθες από τον ιατρό Διευθυντή ΠΕΔΥ Αγίας Παρασκευής κο Βασίλη Ζορμπά, πρώην Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, όπου μας κατήγγειλε ότι το ΠΕΔΥ Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται επί της Λεωφ. Μεσογείων 454, είναι κυριολεκτικά κυκλωμένο από κεραίες κινητής τηλεφωνίας!

IMG_2308 copy
Πραγματικά πήγαμε και καταγράψαμε όσα μας κατήγγειλε … Τρεις κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι τοποθετημένες, όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες, η μία στο κτίριο που εφάπτεται αυτού του ΠΕΔΥ και οι άλλες δύο στην κορυφή κτιρίων στην απέναντι πλευρά, Λεωφ. Μεσογείων & Αγίας Τριάδος!

IMG_2327 copy

IMG_2303 copy
Η έκπληξή μας ήταν μεγάλη και αναλογιστήκαμε τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Στο κτίριο του ΠΕΔΥ προσέρχονται καθημερινά εκτός των άλλων συμπολιτών μας, έγκυες γυναίκες, μωρά και παιδιά. Στους χώρους του πραγματοποιούνται από τις μαίες μαθήματα προετοιμασίας εγκύων και υπάρχει σταθμός θηλασμού. Ας μην ξεχνάμε και το εμβολιαστικό τμήμα που φιλοξενεί νήπια και μικρά παιδιά. Αναφερόμαστε στις πιο ευαίσθητες ομάδες της κοινωνίας μας. Στο ξεκίνημα μιας ανθρώπινης ζωής όπου ο οργανισμός δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένος και όπου μπορεί να βλαφθεί ανεπανόρθωτα.

IMG_2310 copy2

IMG_2318 copy

Το ζητούμενο δεν είναι αν οι κεραίες αυτές είναι νόμιμες ή παράνομες, αλλά το αποτέλεσμα της ύπαρξής τους στην περιοχή. Συχνά ακούμε ότι η ακτινοβολία που εκπέμπουν, βεβαιώθηκε μετά από μετρήσεις ότι είναι χαμηλή και ακίνδυνη, όμως ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι δεν λειτουργεί συσωρευτικά με μη αναστρέψιμα αποτελέσματα;

IMG_2304 copy

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζεται εκεί είναι θορυβημένοι, όπως αντιληφθήκαμε μετά από συνομιλία που είχαμε.
Σε ερώτησή μας για το τι προτίθενται να πράξουν, ο κύριος Ζορμπάς, ο οποίος σήμερα έχει την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας των ιατρείων του ΠΕΔΥ Αγίας Παρασκευής, μας είπε, ότι σύσσωμο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Υγείας θα προχωρήσει και σε περαιτέρω ενέργειες για την απομάκρυνση των κεραιών καθ’ ότι καθημερινά τη Μονάδα Υγείας επισκέπτονται δεκάδες παιδιά και έγκυες.