Μαθητές του PIERCE στη “Βραδιά του Ερευνητή 2015”

pierce dimokritos

Οι μαθητές του τμήματος β3 του Γυμνασίου, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, επισκέφτηκαν το ΕΚΕΦΕ “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ“, στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών εκδηλώσεων της Βραδιάς του Ερευνητή 2015.

Η “Βραδιά του Ερευνητή” είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Επιστήμης και της Έρευνας και διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις, σε όλη την Ευρώπη. Οι φετινές εκδηλώσεις είχαν επετειακό χαρακτήρα, καθώς η δράση γιορτάζει φέτος 10 χρόνια.

pierce Dimokritos%202

Οι μαθητές μας επισκέφτηκαν τις μοναδικές στην Ελλάδα εργαστηριακές υποδομές του Δημόκριτου, τον Πυρηνικό Αντιδραστήρα, τον επιταχυντή TANDEM (που αποτελεί μικρογραφία μεγάλων υποδομών όπως το CERN), καθώς και πλήθος άλλων Εργαστηρίων με εξειδικευμένο και ιδιαίτερου ενδιαφέροντος εξοπλισμό, όπου και ενημερώθηκαν για επιστημονικά θέματα που αφορούν τη Φυσική, τη Χημεία και τη Βιολογία.

Τέλος, συμμετείχαν σε ειδικά διαμορφωμένες δράσεις με θέμα τα ρομπότ του ΕΚΕΦΕ “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” και εξοικειώθηκαν, παίζοντας, με τα επιστημονικά επιτεύγματα.

 

 

 

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.