Μια από τα ίδια, καμιά δέσμευση για τίποτα στη συνέλευση στα Πευκάκια

1

Μια από τα ίδια, όπως στον Αϊ-Γιάννη, ήταν η Συνοικιακή Συνέλευση στα Πευκάκια. Περίπου 40 άτομα, οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλο πρώην και νυν. Οι κάτοικοι έλαμψαν με την απουσία τους, κάτι που πρέπει να προβληματίσει τη Δημοτική Αρχή που συνεχίζει να μιλάει για «επιτυχία».

Πρώτος μίλησε ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, που έκανε μια αναφορά στα ζητήματα της πόλης συνολικά, αλλά και ειδικότερα στων Πευκακίων. Πολλά εκατομμύρια ευρώ υποτίθεται ότι θα δαπανηθούν για έργα αλλά, εκτός από τα όμβρια, τα περιμένουμε σαν χρηματοδότηση από την Περιφέρεια. Και τα περισσότερα όχι στο άμεσο μέλλον, αλλά μετά από δύο χρόνια και βλέπουμε. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε «πρόβλημα» με τη ηλεκτροδότηση της πεζογέφυρας Γελαδάκη, ενώ μέχρι πρόσφατα βεβαίωνε ότι σύντομα θα λυθεί το ζήτημα. Να θυμίσουμε ότι η πεζογέφυρα, έχει τελειώσει από τις αρχές Απριλίου αλλά ακόμα να δοθεί για χρήση.

Το λόγο πήρε μετά ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πευκακίων, Στέφανος Μπακογιάννης, που αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα της περιοχής. Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τα 23 στρέμματα του Αθλητικού Κέντρου έχουν μετατραπεί σε μπαζότοπο, στο γεγονός του μη ελέγχου εισόδου των ζώων στο χώρο αυτό, στην ανάγκη διάνοιξης κάποιων οδών και σε μονοδρομήσεις και πεζοδρομήσεις, στο πρόβλημα των διαφημιστικών πινακίδων, σε Παιδικές Χαρές που πρέπει να επισκευαστούν αλλά να φτιαχτούν και νέες στην περιοχή, σε θέματα ηλεκτρικών λαμπτήρων που δεν λειτουργούν κ.α.

Στη συνέχεια έκαναν ερωτήσεις και τοποθετήσεις κάτοικοι, φορείς και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση ενός κατοίκου, που αναφέρθηκε στο θέμα των σκύλων που εισέρχονται στο χώρο που είναι χαρακτηρισμένος σαν Αθλητικό Κέντρο και τον ρυπαίνουν. Είπε ότι επικοινώνησε γραπτά με την αρμόδια Δημοτική Σύμβουλο του Δήμου, που του έστειλε μια απαράδεκτη (όπως τη χαρακτήρισε) απάντηση. Άλλος κάτοικος αναφέρθηκε στους κάδους που, όπως είπε, δεν καθαρίζονται ποτέ, άλλος στο ότι δεν υπάρχει ΚΑΠΗ στην περιοχή και πολλά άλλα. Τοποθετήθηκαν και έκαναν ερωτήσεις οι νυν και πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Τσιαμπάς, Σωτήρης Ησαΐας, Αντρέας Γκιζιώτης, Πάνος Γκόνης, Γιάννης Σιδέρης , Ελευθερία Παπαδοπούλου και Σπύρος Παπασπύρος. Ο κ. Γκιζιώτης ήταν ίσως ο πιο καυστικός. Απευθυνόμενος στο Δήμαρχο, του είπε ότι αυτά που αναφέρει σαν έργα του, είναι η αυτονόητη καθημερινότητα που και χωρίς αυτόν θα γινόταν. Και ότι η δουλειά του Δημάρχου, δεν είναι να καταγράφει πόσες λάμπες είναι καμένες, γιατί αυτό είναι δουλειά ενός απλού υπαλλήλου.

2

Τη συζήτηση έκλεισε ο Δήμαρχος, που προσπάθησε να απαντήσει στα ερωτήματα των παρισταμένων.

Όπως πληροφορηθήκαμε, από κύκλους του τοπικού Συλλόγου, θετική εντύπωση δημιούργησε η στάση της αντιπολίτευσης, που γνώριζε πολύ καλά τα θέματα της περιοχής, διόρθωσε ανακρίβειες που ειπώθηκαν από το Δήμαρχο και δήλωσε τη συμπαράστασή της για την επίλυση των ζητημάτων. Αντίθετα, εκφράσθηκε η απογοήτευση για το ότι ο Δήμαρχος δεν απάντησε σε πολλά ερωτήματα, δεν δεσμεύτηκε για τίποτα και δεν έδειξε να έχει κάποιο πρόγραμμα και σχέδιο για όλα όσα ανέφερε. Όπως μας είπαν, οι απαντήσεις του (όπου απάντησε γιατί άφησε πολλά κενά), ήταν του τύπου «θα δούμε», «θα το κοιτάξουμε» και δεν κάλυψαν κανέναν.

Και να σκεφθεί κανείς, ότι τα Πευκάκια έδωσαν τη μικρή διαφορά που έβγαλαν τον κ. Σταθόπουλο Δήμαρχο.

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter