Εγκαίνια για την έκθεση “Σε γνωρίζω από την κόψη” στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού

IMG_4645 copy

Πραγματοποιήθηκαν στις 26 Οκτωβρίου 2015 τα εγκαίνια της έκθεσης “Σε γνωρίζω από την κόψη” 28η Οκτωβρίου-Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού.

Η έκθεση που είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι στις 25 Μαρτίου στο πάρκο “Σταύρος Κώτσης” με μεγάλη επιτυχία, φέτος φιλοξενείται στον όμορο Δήμο υπό την αιγίδα του Δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου.

Η έκθεση περιλαμβάνει 42 και πλέον ιστορικά αντικείμενα, μοναδικά και ανεκτίμητα που συγκεντρώθηκαν εδώ και 15 περίπου χρόνια από τους Στέφανο Μωραΐτη και Γιάννη Καλλέργη. Στην φετινή έκθεση πέρα από στολές, έγγραφα, όπλα, είδη προσωπικής χρήσης, ένα μοναδικό βασιλικό περιδέραιο, τη σημαία της πόλης του Ρίμινη, που παρουσιάστηκαν και στην Αγία Παρασκευή, συμπληρώθηκαν μία γερμανική μοτοσυκλέτα BMW και ένα αμερικάνικο στρατιωτικό Jeep.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο κ. Ιάκωβος Τσούνης κάτοικος Παπάγου, ο νεώτερος βετεράνος που σε ηλικία 16 χρονών βρέθηκε στρατιώτης στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο. Ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος, σεμνός και χαμηλών τόνων.

Τους παραβρισκόμενους καλωσόρισε ο κ. Μωραΐτης, ευχαριστώντας τον Δήμαρχο και παρουσιάζοντας την έκθεση και μιλώντας για την ιστορία πίσω από τα αντικείμενα.

IMG_4681 copy

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και κάτοικοι του Δήμου αλλά και από άλλους Δήμους.

Επίσης τίμησαν τους συλλέκτες με την παρουσία τους ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος είχε φιλοξενήσει για πρώτη φορά την ιστορική αυτή έκθεση στο πολιτιστικό πάρκο “Στ. Κώτσης” και οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Κουβόπουλος και Σπύρος Παπασπύρος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη διοργάνωση στην Αγία Παρασκευή εκ μέρους του ΠΑΟΔΑΠ.

IMG_4724 copy

Η έκθεση θα λειτουργεί έως και την 1η Νοεμβρίου 2015, από τις 10:00πμ έως τις 20:00μμ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Όσοι δεν προλάβατε να την δείτε στην πόλη μας είναι ευκαιρία να πεταχτείτε ως τον διπλανό Δήμο, στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού, Περικλέους 55.

IMG_4657 copy

IMG_4630 copy

IMG_4622 copy

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter