Φυσάει Κόντρα: Να κάνουμε χείμαρρο ανατροπής το ρυάκι της αντίστασης

 

Σε μαζικοποίηση του αγώνα ενάντια στα μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. καλεί η δημοτική κίνηση Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή, καλώντας όλους σε «ανυποχώρητο, συντονισμένο αγώνα».

Στην ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση αναφέρει:

H συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.,  με την ψήφιση του 3ου μνημονίου, κλιμακώνει τον πόλεμο απέναντι στους εργαζομένους, τον λαό και τη νεολαία. Διαλύουν την Κοινωνική Ασφάλιση, ετοιμάζουν νέες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, επιβάλλουν τον εργασιακό μεσαίωνα. Βάζουν και άλλους φόρους, προχωρούν σε πλειστηριασμούς – κατασχέσεις και μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Μεθοδεύουν την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των ΟΤΑ. Ο αγώνας μας, των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και όλης της κοινωνίας, κατά των νέων αντιλαϊκών μέτρων του 3ου Μνημονίου πρέπει να κορυφωθεί!

Με διαρροή στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο χθες 7 Οκτωβρίου 2015 «προαναγγέλθηκε» η κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών και προφανώς και του αντίστοιχου επιδόματος για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων. Κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν τις καθημερινές συνθήκες εργασίας όσων εργάζονται στις υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων και σχεδιάζουν να τους συνταξιοδοτήσουν στα 67 έτη, όταν πολλοί από αυτούς αδυνατούν να φτάσουν ακόμα και το 60ο έτος της ηλικίας!!!

Η αυτονόητη ένταξη των εργαζομένων στην Καθαριότητα στην κατηγορία των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων με τη διάταξη του Ν.3660/2008 ήταν αποτέλεσμα σκληρών πολυετών αγώνων για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι εργαζόμενοι που εντάχθηκαν στην ανωτέρω διάταξη πληρώνουν ακόμη και σήμερα αναδρομικά το επασφάλιστρο για την αναγνώριση των ετών εργασίας στο καθεστώς αυτό, ενώ συνεχίζουν να πληρώνουν και σήμερα αυξημένο επασφάλιστρο για την ένταξή τους στα ΒΑΕ. Κανείς εργαζόμενος δεν θα συναινέσει στην πλήρη εξαθλίωσή του, στην κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος που, μετά από 5 χρόνια σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής, έχει απομείνει όρθιο.

Ως ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους του Δήμου! Ο αγώνας είναι κοινός κατά της πολιτικής που εξαθλιώνει την κοινωνία. Οι πρόσφυγες που πνίγονται στο Αιγαίο, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που καταπατούνται, η καταστροφή των δομών της υγείας και της παιδείας, η έκρηξη της ανεργίας και η μετανάστευση των νέων, το ξεπούλημα λιμανιών και αεροδρομίων, η ιδιωτικοποίηση κάθε κοινωνικής υπηρεσίας είναι εκφράσεις της ίδιας πολιτικής. Της μνημονιακής βαρβαρότητας που έχουν επιβάλει η Ε.Ε. και το ΔΝΤ και πειθήνια εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις. Βέβαια έχει και την άλλη όψη της: Άλλα 14 δισ. ευρώ στις τράπεζες για να «ανακεφαλαιοποιηθούν», αυξήσεις στα Σώματα Ασφαλείας! Λεφτά υπάρχουν για τους πυλώνες τους συστήματος.

Απάντηση είναι μόνο ο ανυποχώρητος, συντονισμένος αγώνας! Οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ και των λιμανιών, οι μαθητές κι οι φοιτητές έχουν ξεκινήσει. Να γίνουν τα ρυάκια της αντίστασης χείμαρρος που θα ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., θα υπερασπίσει την κοινωνία διεκδικώντας όσα μας έκλεψαν τα χρόνια των μνημονίων.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter