Β. Γιαννακόπουλος: «Ο δήμαρχος στηρίζει την κυβέρνηση και όχι τους δημότες»

Και ο επικεφαλής της παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ και πρώην δήμαρχος Β. Γιαννακόπουλος κατηγορεί τον νυν δήμαρχο για αδιαφορία απέναντι στην κοινωνία και υποταγή στις ορέξεις της κυβέρνησης.
«Ο Γιάννης Σταθόπουλος, εκλέχτηκε δήμαρχος με βασικό του σύνθημα τη «διεκδίκηση για την κοινωνία και τον άνθρωπο». Δυστυχώς αυτό παρέμεινε μόνο σύνθημα.
Η Δημοτική του Αρχή, από τη στιγμή που παρέλαβε, αλλά ιδίως από την ώρα που ανέλαβε την κυβέρνηση το κόμμα που τον στήριξε με το χρίσμα του, ξέχασε και τους αγώνες και τις διεκδικήσεις για τους κατοίκους του Δήμου μας. Στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχει «απαγορευτεί» κάθε συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνησή που στηρίζει.
Αυτό όμως έφερε την οπισθοδρόμηση σε πολλά θέματα. Μετά την αποχώρηση της Διοίκησης της Αστυνομίας και την επικείμενη αποχώρηση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας από την πόλη μας, ήλθε και η κατάργηση της γραμμής του λεωφορείου Β5. Που όχι μόνο επιβλήθηκε από τον ΟΑΣΑ αναίτια, αλλά και ο δήμαρχος την αποδέχτηκε χωρίς καμιά αντίδραση, μόνο με δική του απόφαση, χωρίς να ενημερώσει τις Παρατάξεις της μειοψηφίας και τους Συλλόγους. Απλώς, μάς ανακοίνωσε την απόφασή του να συμφωνήσει με τον ΟΑΣΑ».

«Σε μια μέρα καταστρέφει τους αγώνες χρόνων»
«Ο δήμαρχος αδιαφορεί για τους κατοίκους της πόλης και για την ταλαιπωρία που θα υποστούν. Δεν σκέφτεται τους ηλικιωμένους, τους ασθενείς αλλά και την μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων που χρησιμοποιούν το λεωφορείο αυτό, που κυριολεκτικά θα τρέχουν να προλάβουν τις μετεπιβιβάσεις.
Το 2000, όταν ανέλαβα δήμαρχος η γραμμή Β5 δεν έμπαινε μέσα στην πόλη, πήγαινε κατευθείαν -μέσω Μεσογείων- από την πλατεία στο κέντρο, έγιναν μεγάλες προσπάθειες τότε, αγώνες, κινητοποιήσεις, παραστάσεις στον ΟΑΣΑ προκειμένου να μπαίνει το λεωφορείο μέσα στον ιστό της πόλης και να εξυπηρετεί τους δημότες. Έκτοτε έγιναν συνεχείς προσπάθειες κατάργησης του αλλά παρέμεινε γιατί αντιδρούσαν οι Δημοτικές Αρχές, οι σύλλογοι, οι φορείς και οι κάτοικοι .Γιατί τώρα ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος δε θέλει να αντιδράσει; Γιατί δέχεται από μόνος του την κατάργηση χωρίς να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο; Γιατί προφανώς είναι είτε ενδοτικός είτε αναποτελεσματικός. Ή το ένα ή το άλλο είναι επικίνδυνο για τους κατοίκους της πόλης. Τον καλούμε, έστω και τώρα, να αντιληφθεί το λάθος του ενδοτισμού του. Και να καλέσει τις Παρατάξεις και τους συλλόγους για να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να διατηρήσουμε την γραμμή του Β5 στις συνοικίες της πόλης. Ελπίζουμε ότι θα το κάνει. Όλοι μαζί, μπορούμε να το καταφέρουμε».

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter