Άκαρπη η συνάντηση με τον ΟΑΣΑ, αναμένονται εξελίξεις

IMG_2232 συνάντηση στον ΟΑΣΑ 9-11-15

Συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΑΣΑ είχε σήμερα αντιπροσωπεία από την Αγία Παρασκευή που αποτελούνταν από το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Γεράσιμο Βλάχο, τον πρώην Δήμαρχο κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Κώστα Τσιαμπά, από το Σύλλογο Κατοίκων Τσακού τον πρόεδρο Βασίλη Σαββίδη και τα μέλη Παναγιώτη Πανουτσακόπουλο και Γιώργο Δάρρα και από το Σύλλογο του Αη Γιάννη τον κ. Βαγγέλη Θεοδοσόπουλο.

Θέμα της συνάντησης ήταν η μη κατάργηση εισόδου της λεωφορειακής γραμμής Β5 στην πόλη της Αγίας Παρασκευής.

Η θέση της Αντιπολίτευσης και των Συλλόγων, όπως πληροφορηθήκαμε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Γιαννακόπουλο και τον κ. Τσιαμπά, ήταν ξεκάθαρη: να μην καταργηθεί η γραμμή Β5 μέσα από την πόλη.

Μάλιστα οι κκ Γιαννακόπουλος και Τσιαμπάς τόνισαν, ότι για τρίτη φορά έρχεται σε συζήτηση το θέμα με τον ΟΑΣΑ και τις δύο προηγούμενες το απέτρεψαν και οι δύο Διοικήσεις (Γιαννακόπουλου, Ζορμπά) και έκαναν ξεκάθαρο ότι είναι αντίθετοι. Στη ίδια άποψη και οι αντιπρόσωποι των Συλλόγων που δήλωσαν ότι δεν θέλουν να χάσουν τη γραμμή Β5 και επέμειναν στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν. Η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής χαρακτηρίστηκε από πολλούς παρεβρισκόμενους στη συνάντηση, ως χλιαρή και προκάλεσε σκέψεις. Ήταν του στυλ: “να το δούμε” και “αν γίνεται” κλπ.

Η απάντηση του ΟΑΣΑ ήταν πως μέσα στο μήνα θα σταλεί στο Δήμο ο χάρτης του δρομολογίου της νέας γραμμής 417, για να μελετηθεί και να εξεταστεί η διαδρομή. Πρόβαλαν την αιτιολογία ότι η νέα γραμμή συμφέρει οικονομικά γιατί το μεγάλο λεωφορείο είναι πιο δαπανηρό, ότι  συμφέρει από άποψη οδηγών (το αντίθετο μάλιστα γιατί θα χρειαστεί περισσότερους οδηγούς για να τη λειτουργήσει) και εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού. Έδωσαν υποτυπωδώς μια παράταση εφαρμογής, που στην ουσία δεν αναιρεί σε τίποτα την απόφαση να μην εισέρχεται το Β5 από τις συνοικίες του Τσακού και του Αη Γιάννη. Όσον αφορά στην εξυπηρέτηση του κοινού, όπως λένε οι ειδικοί, ο χρόνος μετεπιβιβάσεων θα αυξήσει το χρόνο καθυστέρησης του λεωφορείου!

Η εντύπωση που αποκομίσαμε είναι ότι ο ΟΑΣΑ δεν υποχωρεί και το θέμα δεν θα τελειώσει εδώ, εξάλλου ο Σύλλογος Τσακού, ως άμεσα θιγόμενος, το φέρνει στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter