Κώστας Τσιαμπάς: Σεβαστείτε την ιστορία μας και τα σύμβολα της πατρίδας

TsiampasKwn-nos

Με απορία και θλίψη, παρακολουθήσαμε τη συμπεριφορά και τη στάση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννη Σταθόπουλου,  κατά τη διάρκεια της φετινής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου. Απαξιώνοντας πλήρως την σημασία της Εθνικής Εορτής, τα Σύμβολα αλλά και τους μαθητές των σχολείων,  προτίμησε να παραμένει καθιστός συζητώντας και χαριεντιζόμενος με τον  διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, παρά να τους τιμήσει, ανταποδίδοντας τον χαιρετισμό τους όρθιος, δείχνοντας έτσι ασέβεια  και αδιαφορία, παραμένοντας πιστός στις  αριστερές ιδεοληψίες του  και την παραταξιακή  λογική του.

Έχει καταντήσει επετειακή συνήθεια πλέον από ορισμένες πολιτικές παρατάξεις οι οποίες  με καταστροφικά πολιτικά ιδεολογήματα και ενέργειες   απαξιώνουν με μεθοδικό  τρόπο,  τη σημασία του εορτασμού των  εθνικών επετείων  αλλά και  σοβαρών   ιστορικών γεγονότων  που αποτελούν σημεία αναφοράς του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ή δεν τους ενδιαφέρει, ότι παραποιώντας την ιστορία   βλάπτουν την πατρίδα μας και δεν λαμβάνουν υπόψη τους  ή δεν γνωρίζουν ότι έχει αποδειχθεί  ιστορικά,   τα έθνη που ξέχασαν την ιστορία τους  κατέστρεψαν το μέλλον τους.  Για να το πετύχουν χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους  έχοντας πάντα ως βασικό στόχο την παιδεία και τους νέους.

Όλοι ενθυμούμαστε το βιβλίο της κυρίας Ρεπούση (Υπουργός ΠΑΙΔΕΙΑΣ ) με το οποίο  προσπάθησε να πείσει τους νέους  ότι, η επανάσταση του 1821 έγινε επειδή οι ντόπιοι κλέφτες εξεγέρθηκαν εναντίον των Οθωμανών διοικητικών για το ποιος θα μαζεύει τα χαράτσια και  ότι στη Σμύρνη  έγινε συνωστισμός και όχι σφαγή.  Πρόσφατα ο Υπουργός ΠΑΙΔΕΙΑΣ  κος  Φίλης, αρνήθηκε το ιστορικά απόδεδειγμένο γεγονός της Γενοκτονίας των Ποντίων. Πολλά μέλη του κυβερνητικού κόμματος, έχουν ταχθεί εναντίον των παρελάσεων που μεταξύ άλλων  ΤΙΜΟΥΝ  τους Νεκρούς του Έθνους.

 Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι   προσπαθούν   με κάθε τρόπο να δηλητηριάσουν την ψυχή των μαθητών διαστρεβλώνοντας  τα ιστορικά γεγονότα και απαξιώνοντας τη σημασία του  εορτασμού των εθνικών επετείων  προσπαθώντας να τους πείσουν  ότι είναι  θύματα ενός μιλιταριστικού εθνικιστικού θεσμού τον οποίο καθιέρωσε ο δικτάτορας Ι. Μεταξάς και ότι αποτελούν κληρονομιά του.

Επειδή όμως η ιστορία είναι θεματοφύλακας  μεγάλων πράξεων, μάρτυρας του παρελθόντος, δάσκαλος για το παρόν και μέγας σύμβουλος για το μέλλον,  θα δείξω στη συνέχεια   ότι ο παραπάνω ισχυρισμός είναι μια ψευδεπίγραφη κατασκευή.

 Το 1829 στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ της 26ης Μαρτίου διαβάζουμε :

“Μετά την δοξολογίαν τα παρετεταγμένα  σώματα παρήλασαν  με την μουσική επικεφαλής  δια της οδού Σταδίου .Ιδιαιτέραν αίσθησην έκαμεν η πρώτη φοράν εφέτος γενομένης παρέλασης των μαθητών  των νομαρχιακών σχολείων Αττικής κατά τετράδας βαινομένων με την Ελληνικήν Σημαίαν εμπρός. Οι μικροί μαθητές έψαλλον πατριωτικά άσματα μεταδίδοντας παντού την συγκίνησην και τον ενθουσιασμόν” .

Στην ίδια εφημερίδα στις 23/3/1914,  (εκατό χρόνια πριν), αναφέρεται:

“Οι μαθητές των σχολείων του Πειραιά προσήλθαν συντεταγμένοι στη δοξολογία κρατώντας ταινίας γαλανόλευκες. Στο Άργος οι μαθητές συμμετείχαν σε πομπή λαμπαδηφορίας άδοντας πατριωτικά τραγούδια . Λαμπαδηφορία έγινε στη Λάρισα με συμμετοχή σχολείων και στρατού. Στη Κέρκυρα  οι μαθητές των σχολείων προσήλθαν το πρωί στην δοξολογία ενώ τη νύκτα εγένετο λαμπρά παρέλαση διά των κεντρικότερων οδών, συνοδεία της μουσικής Ρομποτή έψαλλον το εμπνευσμένο εμβατήριο Ήπειρος”.

Για να πετύχουν το στόχο τους οι αυτοαποκαλούμενοι Προοδευτικοί – Δημοκρατικοί διαστρεβλώνουν  την έννοια εθνικισμός ταυτίζοντάς τον,  με τον Εθνικοσοσιαλισμό – Φασισμό του Χίτλερ και του Μουσολίνι, με τρόπο που  εξαλείφει και απορροφά ως συνώνυμες τις έννοιες εθνισμός , εθνική συνείδηση, πατριωτισμός  φιλοπατρία δηλ, την θετική ενασχόληση με το ΕΘΝΟΣ και την ΠΑΤΡΙΔΑ η οποία καθιστά το άτομο ΠΡΟΣΩΠΟ. «Δεν ζει  χωρίς πατρίδα η ανθρώπινη  ψυχή» (Κωστής Παλαμάς).

Κύριοι μην καταστρέφετε την Πατρίδα μας, διαστρεβλώνοντας  την ιστορία της και απαξιώνοντας τις Εθνικές  Γιορτές στους νέους. Όσοι μελέτησαν την τέχνη της διοίκησης έχουν πεισθεί ότι «η τύχη των κρατών εξαρτάται κυρίως από την εκπαίδευση των νέων»  (Αριστοτέλης). Για να  σέβονται την  πατρίδα μας οι άλλοι,  πρέπει πρώτα εμείς να τη σεβόμαστε.

Κλείνοντας  θα αναφέρω μια φράση του Οδυσσέα Ελύτη : “Ο Ελληνισμός είναι μια κοινότητα που με ποικίλες μορφές και κάτω από ποικίλες περιστάσεις , αντίξοες, δραματικές, εξοντωτικές κάποτε, κατάφερε παρ΄όλα αυτά να επιβιώσει . Δεν ξέρω  εάν έχουμε άλλο τέτοιο παράδειγμα στην ιστορία”.

Τσιαμπάς Κων/νος

Δημοτικός Σύμβουλος

Υποστράτηγος ε.α.

Δημοτικός Σύμβουλος “Αγία Παρασκευή η πόλη μας”

 

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter