Θέσεις-απόψεις για την κατασκευή “Tartan” στο Στρατόπεδο Σπυρούδη. Του Κώστα Τσιαμπά

Θέμα: Κατασκευή Συνθετικού Τάπητα (ΤΑΡΤΑΝ) Αντικατάσταση Χλοοτάπητα ,Βελτίωση Υποστηρικτικών Εγκαταστάσεων και Περιφράξεων στο Χώρο ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΚΟΤΣΗΣ

 1. Ένα ακόμη έργο Διαπαραταξιακό,θα κατασκευασθεί, όπως και άλλα στο μέλλον. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους και να σταματήσει η μίζερη διελκυστίνδα δικό μου έργο, δικό σου έργο.

 2. Δρομολογήθηκε με επείγουσες διαδικασίες για να μην χαθεί η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2.

 3. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε, επιβεβαίωσε ότι για άλλη μια φορά ο Δήμος λειτούργησε στο πόδι. Η λέξη «πρόβλεψη» άγνωστη. Δηλαδή ένα γήπεδο ημιτελές θα συνεχίσει και μετά τις εργασίες να είναι ημιτελές. Οι συνέπειες για το Πάρκο «Σταύρος Κώτσης» μικρές από το συγκριμένο έργο αλλά διαχρονικές, που για να διορθωθούν στο μέλλον θα εφαρμοσθεί η διαδικασία ράβε – ξήλωνε.

 4. Το Πάρκο «Σταύρος Κώτσης» (πρώην στρατόπεδο Σπυρούδη) παραχωρήθηκε στο Δήμο για να αξιοποιηθεί και να δοθεί για χρήση στους πολίτες σαν χώρος αναψυχής και πολιτισμού. Και παραμένει ως έχει από το 2002.

 5. Με το ΦΕΚ 189ΑΑΠ/30-8-2017 επήλθε τροποποίησηστο σχέδιο πόλης και καθορίσθηκαν χρήσεις γης και όροι και περιορισμοί δόμησης για το ΠΑΡΚΟ. Αυτή όμως είναι μόνον η αρχή. Hδιοίκηση του κυρίου Σταθόπουλου παρά τις κατ’ επανάληψη πιέσεις και ερωτήσεις στο προηγούμενο ΔΣ, δεν έκανε το επιβεβλημένα αυτονόητο επόμενο βήμα, να προχωρήσει δηλαδή σε Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για έγκριση ενός γενικού σχεδίου ρύθμισης (Masterplan) ώστε κάθε εργασία που θα εκτελείται, να αποτελεί ένα ολοκληρωμένο υποέργο ενταγμένο στο γενικό σχέδιο του ΠΑΡΚΟΥ.

Προτείνουμε

η παρούσα διοίκηση να προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση αρχιτεκτονικού διαγωνισμού (είναι υποχρεωτική από το νόμο)για έγκριση γενικού σχεδίου ρύθμισης. Η ύπαρξη μιας τέτοιας μελέτης θα δώσει διαχρονικά, στην παρούσα και στις μελλοντικές διοικήσεις του Δήμου, τη δυνατότητα όταν εξοικονομούν πιστώσεις (όπως τώρα)να ολοκληρώνουν το κάθε υποέργο του γενικού σχεδίου και, με τη μέθοδο του ΠΑΖΛ, να ολοκληρωθεί η αξιοποίηση το ΠΑΡΚΟΥ.

Κωνσταντίνος  Τσιαμπάς

τ. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών